Σχόλια….

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Η δήμαρχος Καβάλας κα Δήμητρα Τσανάκα  πραγματοποίησε τον αγιασμό το βράδυ της Τρίτης στο εκλογικό της κέντρο στην Καβάλα. Είναι γεγονός ότι υπήρξε καλή κινητοποίηση και υπήρχε αξιόλογη παρουσία κόσμου. Από την άλλη, μένει να δούμε το τελικό αποτέλεσμα.

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Την ίδια μέρα, δηλαδή την Τρίτη, στην Καβάλα περιόδευσε η νέα υπουργός Μακεδονίας- Θράκης κα Ελευθερία Χατζηγεωργίου η οποία είχε σειρά επαφών στο νομό Καβάλας. Μέχρι και το Μουσείο ομοιωμάτων επισκέφθηκε ενώ κατέληξε το βράδυ να έχει μία συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Άρη Βέρρο. Η συνάντηση με τον κ. Βέρρο έγινε στην πλατεία Καπνεργάτη όπου έκανε και σχετικές δηλώσεις.

ΚΙΝΗΣΗ

Προεκλογική δείχνει να είναι η κίνηση και στην αγορά της Καβάλας. Είναι μια πολύ μεταβατική περίοδος και οι έμποροι έχουν κάθε δίκιο να είναι προβληματισμένοι.

ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ

Τρέχει και δεν φτάνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Καβάλας κ. Παράσχος Αγανικόλας. Προχθές ήταν στη Νικήσιανη και έτυχε ευρείας αποδοχής από τους εκεί δημότες. Είναι η πρώτη φορά που το λέμε αλλά ο άνθρωπος αξίζει την ψήφο των Καβαλιωτών.

ΣΥΜΒΑΣΗ

Τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Συντηρήσεις-επισκευές στην πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας», υπέγραψε στο γραφείο της, η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, παρουσία της Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Ευαγγελίας Δρακονάκη, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, την Δευτέρα 14 Μαΐου.

Το έργο, που είναι αρχικού προϋπολογισμού 234.724 ευρώ, θα παραδοθεί, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε, σε έξι μήνες από την υπογραφή της.

Με το έργο αυτό η διοίκηση του Δήμου επιδιώκει την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πλατείας Ελευθερίας, με την τροποποίηση επιμέρους στοιχείων, χωρίς να αλλοιώνεται η υπάρχουσα κατάσταση.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας ΑΕ προτίθεται να προχωρήσει στην πρόσληψη προσωπικού (ελεγκτών) ηλικίας έως 25 ετών. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν γνώσεις μίας ξένης γλώσσας κατά προτίμηση αγγλικά καθώς και γνώσεις χρήσης  Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να προσέρχονται στα γραφεία του ΚΤΕΛ ΑΕ  Ύδρας 11 για περισσότερες πληροφορίες τις ώρες 9 π.μ. έως 2 μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή. Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι τις 30 Μαΐου 2019.

ΠΑΝΙΚΟΣ

Μάλιστα, όπως πληροφορηθήκαμε, ήδη γίνεται πανικός στο αστικό ΚΤΕΛ από αιτήσεις νέων γι’ αυτές τις δύο θέσεις που προκηρύχθηκαν.

ΑΙΤΗΜΑ

Αίτημα για μετονομασία κεντρικής οδού της Χρυσούπολης κατέθεσε μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ποντίων Νέστου στο Δήμαρχο Νέστου κ. Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους 353.000 γενοκτονηθέντες τον Μάη του 1919. Ο κ. Τσομπανόπουλος δεσμεύτηκε πως θα προωθήσει το θέμα για ικανοποίησή του.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Τα Επιμελητήρια της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και η Συνεταιριστική Τράπεζα Δράμας, διοργάνωσαν χθες σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Δράμας. Την έκαναν προκειμένου να ενημερώσουν τους εξαγωγείς- μέλη τους, αλλά και τις εν δυνάμει εξαγωγικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας Α.Μ-Θ για τα διαθέσιμα εργαλεία ενίσχυσης της εξωστρέφειάς τους καθώς και για τη χρηματοδότησή τους.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Την Ημέρα της Ευρώπης θα γιορτάσει το Επιμελητήριο Καβάλας στις 17 Μαΐου  όπου θα ενημερώσει τους πολίτες για τα οφέλη της Ευρωπαϊκής Οικογένειας από τις 8 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Μάρκος Δέμπας τόνισε πως είναι ανάγκη να χαραχτούν νέα στρατηγικές για μία Ευρώπη ανοιχτή σε όλους.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας θα πραγματοποιήσει την παρουσίαση Προγραμμάτων Erasmus + σήμερα στις 7 το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την ολοκλήρωση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus + που υλοποιήθηκαν κατά τα σχολικά έτη 2017-2018 & 2018-2019.

ΠΝΟΗ

Ο Σύλλογος ΠΝΟΗ θα πραγματοποιήσει ανοικτό μπαζάρ σήμερα από τις 10.30 το πρωί έως την 1.30 μετά το μεσημέρι. Θα γίνει στο χώρο της ΠΝΟΗΣ στην οδό  Κωνσταντίνου Τσολάκη 23».

ΑΓΩΝΑΣ

Ένας φιλικός φιλανθρωπικός αγώνας δόθηκε μεταξύ του Συλλόγου Ποντίων Ροδόπης και των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για την ενίσχυση ενός μαθητή που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Αρχικά δηλώσεις για το θέμα έκανε ο κ. Χρήστος Αρβανιτόπουλος, εκτελών χρέη Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Αυξάνονται σε 7 τα  δρομολόγια εξπρές του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας για την Θεσσαλονίκη ώστε οι μετακινήσεις των επιβατών να γίνονται σε λιγότερο χρόνο. Σύμφωνα με τον  πρόεδρο του ΚΤΕΛ κ. Κώστα Πανταζή, τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου.

ΠΡΟΛΗΨΗ

Η Ιατρική Εταιρεία Καβάλας, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου», σήμερα στις 12 το μεσημέρι στον χώρο του Κ.Α.Π.Η. Κρηνίδων, του Δήμου Καβάλας. Ανάλογη εκδήλωση προηγήθηκε την Κυριακή στην Καβάλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *