Σχόλια….

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

Αύριο θα πραγματοποιηθεί η Λευκή Νύχτα στην αγορά της Καβάλας με περισσότερες από 30 εκδηλώσεις και δρώμενα. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης σημείωσε ότι είναι η 6η κατά σειρά διοργάνωση και θα υπάρχουν και πάλι ειδικές προσφορές από τους καταστηματάρχες για το καταναλωτικό κοινό.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Είναι γεγονός, δε, ότι στον Εμπορικό Σύλλογο επικρατεί αισιοδοξία για την αυριανή εκδήλωση, καθώς πραγματικά έχει γίνει θεσμός και ο κόσμος την έχει αγκαλιάσει. Το μόνο που προβληματίζει τον Σύλλογο είναι ότι ενδεχομένως οι καιρικές συνθήκες να μην είναι ιδανικές. Από τις τελευταίες ενδείξεις φαίνεται ότι τουλάχιστον δεν θα έχουμε βροχοπτώσεις.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, φαίνεται πως το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας θα διευρύνει λίγο τα δρομολόγιά του έτσι ώστε να εξυπηρετήσει τις νυχτερινές ώρες το επιβατικό κοινό.

ΦΕΡΙ

Σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια της Θάσου, αναμένεται να έχουμε αναπροσαρμογή καθώς την τελευταία στιγμή η ναυτιλιακή εταιρεία της Σαλαμίνας απέσυρε το ενδιαφέρον της για να εκτελεί δρομολόγια σε Καβάλα και Κεραμωτή. Ήταν λίγο- πολύ αναμενόμενο βέβαια, καθώς οι Σαλαμίνιοι εκτίμησαν τα δεδομένα και διαπίστωσαν ότι δεν τους «έβγαιναν». Από την άλλη, όμως, αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι και οι δύο πορθμιακές γραμμές της Καβάλας είναι υπέρ-κερδοφόρες. Και γι’ αυτό είναι και ελκυστικές.

ΚΑΒΑΛΑ- ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Αξίζει αν σημειωθεί ότι παραμένει ακόμη ζωντανό το σενάριο για μία γραμμή Καβάλας- Σαμοθράκης. Το υπουργείο Ναυτιλίας προκήρυξε την εν λόγω γραμμή αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον από πλευράς ναυτιλιακών εταιρειών. Όπως πληροφορηθήκαμε, το υπουργείο αναμένεται να επανέλθει με νέα πιο δελεαστική προκήρυξη.

ΘΑΣΟΣ

Ιδιαίτερα ικανοποιητικά κινήθηκε τουριστικά η Θάσος την περίοδο των εορτών του Πάσχα. Οι τουρίστες ήταν κυρίως Βαλκάνιοι όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος των Ξενοδόχων κ. Πάρης Παρασχούδης. Την μερίδα του λέοντος είχαν οι Ρουμάνοι και μετά οι Βούλγαροι.

ΛΙΜΑΝΙΑ

Ημιτελές παραμένει το έργο της μαρίνας Θάσου γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Αλέκο Ελευθερίου γίνεται προσπάθεια όλα τα λιμάνια της Θάσου να νομιμοποιηθούν.

ΔΙΚΤΥΟ

Η ΔΕΥΑΚ σχεδιάζει την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης και την ολοκλήρωση αυτού του έργου της τάξεως των 14 εκ. ευρώ! Ένα έργο που σύμφωνα με τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ κ. Άγγελο Λογγάρη αφορά διάφορες περιοχές της Καβάλας.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Την ανάγκη να εμβολιάζεται ο πληθυσμός τονίζει σε ανακοίνωση της η Διεύθυνση Υγείας. Ο Διευθυντής της κ. Χρήστος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι είναι ζήτημα κοινωνικής ευθύνης και επέκρινε το αντι-εμβολιαστικό κίνημα.

ΣΚΑΚΙ

Πρωταθλήτρια Ελλάδος Νέων Γυναικών έως 20 ετών αναδείχθηκε στους αγώνες σκάκι η 16χρονη Καβαλιώτισσα Μάγδα Μιχαηλίδου. Ο πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου κ. Βασίλης Θεοδωρίδης δήλωσε πως αυτό είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής δουλείας που γίνεται στον Όμιλο.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Στην Καβάλα στις 11 Μαΐου  στην πλατεία Ηρώων στον Δημοτικό Κήπος στις 7 το απόγευμα στα πλαίσια των ετήσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων, οι Σύλλογοι Εβριτών Αν. Μακεδονίας και Θράκης με τα παιδικά χορευτικά Τμήματα, ανταμώνονται με χορούς και δρώμενα από την Θράκη.

ΘΑΣΙΑΚΗ

Την Γενική Συνέλευσή θα πραγματοποιήσει σήμερα η Θασιακή Ένωση Καβάλας. Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της κ. Νίκο Τσιλογιώργη θα γίνουν  και αρχαιρεσίες για την εκλογή νέας διοίκησης στο σύλλογο.

NΕΣΤΟΣ

Ο Σύλλογος Ποντίων Νέστου διοργανώνει εκδήλωση Μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού την Κυριακή 12 Μαΐου στις 7:30μμ στην Κεντρική Πλατεία Ποντίων στην Χρυσούπολη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «100 χρόνια μετά, η Γενοκτονία συνεχίζεται» από τον Δρ. Κοινωνικών Επιστημών κ. Μαλκίδη Θεοφάνη και το Συγγραφέα Δημοσιογράφο Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες με θέμα την Τακτική Εκπαίδευση – Ενημέρωση του άμαχου πληθυσμού σε θέματα Πολιτικής Άμυνας και Πρώτων Βοηθειών από το Αστυνομικό Τμήμα Καβάλας, θα επαναληφθεί την Πέμπτη 16 Μαΐου από τις 6 έως τις 9μμ, ξανά στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου «Γεώργιος Παυλίδης» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Η ενημέρωση είναι ανοιχτή στο κοινό και θα γίνει από αρμόδιους αστυνομικούς υπαλλήλους, καθώς και διασώστες του Ε.Κ.Α.Β.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *