Σχόλια….

ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ

Υποτονική ήταν η αγοραστική κίνηση τη Μεγάλη Εβδομάδα στην αγορά της Καβάλας με εξαίρεση το Μεγάλο Σάββατο. Από χθες ξεκίνησε το εκπτωτικό 15νθήμερο, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη να εκφράζει την αισιοδοξία του για ανάταση της αγοράς.

ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ

Και είναι βέβαιο ότι θα κινηθεί καλά η αγορά αυτό το 15ήμερο δεδομένο ότι αρκετοί καταναλωτές κράτησαν κάποια χρήματα από την περίοδο του Πάσχα για να τα ξοδέψουν αυτήν την περίοδο των προσφορών.

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

Την ίδια ώρα που στα σκαριά είναι και η εκδήλωση της Λευκής Νύχτας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαΐου. Μάλιστα, αναμένεται να πραγματοποιηθούν πάνω από 30 δρώμενα στο κέντρο της πόλης που σημαίνει μια μεγάλη γιορτή για τους Καβαλιώτες.

ΑΥΞΗΜΕΝΗ

Αυξημένη ήταν η τουριστική κίνηση στη Θάσο τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα με πολλούς Βαλκάνιους τουρίστες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρη Παρασχούδη πρώτη φορά την περίοδο του Πάσχα σημειώθηκε τέτοια τουριστική κίνηση.

ΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Κι απ’ ό,τι φαίνεται είναι θετικά τα μηνύματα για την τουριστική κίνηση στην περιοχή καθώς, πράγματι, οι Βαλκάνιοι ψηφίζουν Θάσο και Καβάλα. Το ασταθές κλίμα στην Τουρκία ευνοεί τη χώρα μας και δη την περιοχή μας.

ΚΡΙΣΙΜΕΣ

Κρίσιμες χαρακτήρισε τις Ευρωεκλογές ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής και δήμαρχος Θάσου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος. Όπως σημείωσε έλαβε μία δύσκολη απόφαση μετά την τιμητική πρόταση του προέδρου της ΝΔ κ. Μητσοτάκη.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Στις 10.30 προχθές στην Πλατεία Καπνεργάτη το Εργατικό Κέντρο διοργάνωσε απεργιακή κινητοποίηση για την ημέρα της Πρωτομαγιάς. Μία ημέρα που ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Ποδάρας την  χαρακτήρισε ως απεργία, ενώ η συμμετοχή στην συγκέντρωση ήταν υποτονική.

ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το έχουμε σχολιάσει και στο παρελθόν ότι καλό θα είναι το Εργατικό Κέντρο Καβάλας να σχεδιάσει άλλες εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά. Δυστυχώς, ο κόσμος αυτήν την ημέρα πλέον την αντιλαμβάνεται σαν αργία και τίποτα περισσότερο.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια του Υδροπτέρυγου από Καβάλα για Λιμένα. Ο Αντιπρόεδρος της Θασιακής Ένωσης κ. Νίκος Τσιλογιώργης σημείωσε ότι υπάρχει ικανοποιητική επιβατική κίνηση, καθώς σταδιακά το επιβατικό κοινό ανταποκρίνεται θετικά στην μετακίνηση του με το Υδροπτέρυγο.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

Την στήριξή τους στο αίτημά τους για μονιμοποίηση πέτυχαν οι συμβασιούχοι των παιδικών σταθμών από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Σύμφωνα με την συμβασιούχο κ. Κιοβρέκη θα διεκδικήσουν δικαστικά το αίτημα τους, παρότι οι πιθανότητες δικαίωσης τους είναι σχετικά μικρές.

ΧΟΡΤΑ

Στη μάχη κατά των χόρτων είναι η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Ανέστη Τσουρουκίδη το έργο τους είναι πολύ δύσκολο καθώς τα χόρτα έχουν μεγαλώσει λόγω των πρόσφατων βροχοπτώσεων και τα παράπονα των δημοτών πολλά.

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ

Σειρά ασφαλτοστρώσεων ξεκίνησε ο Δήμος Καβάλας σε διάφορους δρόμους βάση προγραμματισμού. Η Αντιδήμαρχος Τεχνικών κ. Ευαγγελία Δρακονάκη  σημείωσε ότι οι ασφαλτοστρώσεις γίνονται επιλεγμένα  εκεί όπου υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ

Η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κρητικής Αδελφότητας Ν. Καβάλας συνδιοργανώνουν  την  τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Εθνάρχη  Ελευθερίου  Κ.  Βενιζέλου. Η τελετή θα λάβει χώρα το Σάββατο 4 Μαΐου στις 12.00 το μεσημέρι στον Δημοτικό κήπο της πόλης.

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ

Την 1η Μαΐου  κατέπλευσε  στην Καβάλα το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του 2019. Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο «Voyager I», που κατέπλευσε  στις 10:00 το πρωί της Πρωτομαγιάς στο Κεντρικό Λιμάνι της Καβάλας και απόπλευσε  για το λιμάνι του Βόλου στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *