Σχόλια….

ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ

Πλησιάζουμε σιγά- σιγά προς την περίοδο του Πάσχα και παράλληλα πλησιάζουμε προς τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Το κλίμα άρχισε σιγά- σιγά να ζεσταίνεται, παρά τις πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Παράλληλα, έχουμε και δημοσκοπήσεις που έχουν παραγγείλει οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στην Καβάλα, με τη δήμαρχο Καβάλας κα Τσανάκα να υποστηρίζει ότι προηγείται με 10 μονάδες από τους αντιπάλους της! Βέβαια, οι εκλογές είναι πολύ κοντά και όπως λέει και ο λαός θυμοσοφικά, κοντός ψαλμός αλληλούια.

ΒΙΑ

Σε διεθνές συνέδριο του Ο.Η.Ε. που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη τον Μάρτιο, βρέθηκαν στελέχη του Βία Stop Καβάλας, με αντικείμενο το καθεστώς των γυναικών στον Ο.Η.Ε. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Βία Stop Καβάλας κ. Σεβαστή Χατζηφωτίου είναι ένα ετήσιο γεγονός σε επίπεδο συγκέντρωσης εθνών εξειδικευμένων φορέων και επιστημονικών ομάδων, όπου μετείχαν ως Βία Stop Καβάλας, αλλά και ως Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Το συνέδριο έγινε 8 με 22 Μαρτίου και παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με τα ζητήματα των γυναικών παγκοσμίως.

NYXTA

Στις 10 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η Λευκή Νύχτα από πλευράς Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας με 30 περίπου δρώμενα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη έχουν ήδη εκδώσει και το σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο.

ΤΕΙ

Εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ Καβάλας με συνάντηση των σπουδαστών από διάφορες χώρες. Ο Αντιπρύτανης ΤΕΙ κ. Δημήτρης Μαδυτινός δήλωσε πως πρόκειται για μία εκδήλωση σύσφιξης σχέσεων, κάνοντας γνωστό ότι οι φοιτητές του προγράμματος παρακολουθούν μαθήματα για ένα 6μηνο και λαμβάνουν και το σχετικό πιστοποιητικό.

ΣΟΟΥ

Στις 5 και 6 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό Air Sea Sow με πολλά δρώμενα και 113.000 ευρώ προϋπολογισμό. Ο Διευθυντής του σόου κ. Παναγιώτης Γεωργιάδης σημείωσε ότι ήδη το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος του.

ΛΙΜΑΝΙ

Ξεκίνησε επισήμως η αξιοποίηση του εμπορικού λιμανιού Φίλιππος Β’ Καβάλας από πλευράς του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας κ. Χρήστο Ηλιάδη ήδη στην κατοχή του έχει την πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση της εμπορικής δραστηριότητας του Λιμανιού.

ΟΧΗΜΑΤΑ

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας παρέλαβε 4 οχήματα και αναμένει την άλλη εβδομάδα άλλα 5. Ο Αντιδήμαρχος κ. Τσουρουκίδης σημείωσε πως αυτά τα οχήματα θα λύσουν πολλά προβλήματα του Δήμου Καβάλας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Εκδόθηκαν τα συμπεράσματα της ημερίδας του Συλλόγου κατοίκων Παναγίας «Το Κάστρο» που θα χρησιμοποιηθούν για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Φώτη Λαζαρίδη βαρύτητα δίνεται στο θέμα των διατηρητέων οικημάτων.

ΥΓΕΙΑ

Εξαιρετικά εξελίχθηκε η Εβδομάδα Υγείας που πραγματοποιήθηκε για 2η φορά ξεκινώντας από την Δευτέρα. Ο Διευθυντής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος δήλωσε πως η συνεργασία όλων έφερε αυτό το επιτυχημένο αποτέλεσμα.

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γιώργος  Καρατζαφέρης το Σάββατο πραγματοποίησε  περιοδεία στην Καβάλα, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη. Η περιοδεία ξεκίνησε από την Καβάλα στις 9.30 το πρωί με επίσκεψη στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. κ Στέφανο. Ακολούθως στις 10.30 το πρωί παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» και στην συνέχεια ακολούθησε στον ίδιο χώρο πολιτική ομιλία του. Ο κ. Καρατζαφέρης στις δηλώσεις του εξέφρασε την πίστη ότι ο ΛΑΟΣ θα καταφέρει να σπάσει το φράγμα του 3% και θα εισέλθει στην Ευρωβουλή.

ΕΙΧΕ ΚΟΣΜΟ

Η εκδήλωση του κ. Καρατζαφέρη είχε πολύ κόσμο και πραγματικά δεν πιστεύαμε αυτό το οποίο είδαμε το πρωί του Σαββάτου. Και είναι, πλέον, σαφές ότι τα πατριωτικά κόμματα έχουν ανέβει πάρα πολύ στην Ελλάδα λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών.

ΕΛΑΜΠΕ

Από την άλλη, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ στην Καβάλα, ο κ. Παράσχος Αγανικόλας, έλαμπε στην εκδήλωση του κ. Καρατζαφέρη. Και γιατί όχι, άλλωστε.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας Απόστολο Βαγενά, συναντήθηκαν την περασμένη Παρασκευή τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καβάλας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της Ο.Λ.Μ.Ε.

Η κινητοποίηση εντασσόταν στην αντίδραση των εκπαιδευτικών στη δημοσιοποίηση του τελικού σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας για τη νέα Γ’ Λυκείου και τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με την Ο.Λ.Μ.Ε., με το νέο σχέδιο υποβαθμίζεται περαιτέρω η γενική παιδεία και οι εγκύκλιες γνώσεις στην Γ’ Λυκείου, με τη μείωση της διδασκαλίας βασικών γνωστικών αντικειμένων και υπονομεύεται ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του Λυκείου.

ΑΓΟΡΑ

Ετοιμάζεται η αγορά Καβάλας για την πασχαλινή περίοδο.. Οι επαγγελματίες προσδοκούν σε κάτι καλό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *