Σχόλια….

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ

Υποτονικό είναι το προεκλογικό κλίμα στην Καβάλα μέχρι στιγμής. Δεν έχουμε ιδιαίτερες εξάρσεις αν εξαιρέσουμε κάποια «πληρωμένα» ρεπορτάζ. Κατά τα άλλα, απ’ ό,τι φαίνεται, το θερμόμετρο θα ανέβει μετά το Πάσχα.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Δεν ήταν έκπληξη η μεταγραφή του πρώην δημοτικού συμβούλου κ. Κώστα Κουνάκου στην παράταξη «Ο τόπος της ζωής μας» του υποψηφίου δημάρχου Καβάλας κ. Μάκη Παπαδόπουλου. Εδώ και αρκετό διάστημα είχε διαρρεύσει ο «αρραβώνας» και τελικά είχαμε και γάμο. Σαν μεταγραφή σίγουρα είναι ένα «συν» για τον κ. Παπαδόπουλο.

ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης με υποψήφιους του συνδυασμού του, το Διοικητήριο Καβάλας. Είχε επαφή με τους υπαλλήλους και μάλιστα την ημέρα των γενεθλίων του!

ΘΑΣΟΣ

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Ρότενμπουργκ συναντήθηκαν στην Θάσο με τα τμήματα Δασοπονίας τους για το θέμα της προστασίας των δασών της Θάσου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θάσου κ. Χατζηεμμανουήλ  στόχος τους είναι τα δάση της Θάσου να γίνουν ανθεκτικά στα έντομα και στις αρρώστιες.

ΗΜΕΡΙΔΑ

Άσκηση, διατροφή και υγεία είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει η Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας στις 19 Απριλίου στην Δημοτική Βιβλιοθήκη στις 7.30 το βράδυ..  Ο  Πρόεδρος της Λέσχης κ. Προμούσας σημείωσε ότι η άθληση είναι ότι  καλύτερο για την ανθρώπινη υγεία.

ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΕΣ

Το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού έστειλε επιστολή στο υπουργείο Πολιτισμού για να σωθούν οι καπναποθήκες της Καβάλας. Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου κ. Βύζικας σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν η ιστορία της Καβάλας να ρημάζει.

ΕΠΣΤΟΛΗ

Το Επιμελητήριο Καβάλας έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομίας αναφορικά με την  ίδρυση νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων καθώς δεν προχωρούν μέσω του ΕΣΠΑ αυτές οι επενδύσεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Δέμπα πρόκειται για μία κατάφορη αδικία με το να χάνονται πολλά επενδυτικά σχέδια.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Στην Ελευθερούπολη θα φιλοξενηθεί από 1-5 Μαΐου η τελική φάση του πρωταθλήματος μπάσκετ εφήβων. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Παγγαίου κ. Μποσμπότη πρόκειται για μία κορυφαία πανελλήνια αθλητική διοργάνωση.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

Η πορεία υλοποίησης του αντιπυρικού σχεδιασμού ήταν το θέμα της σημερινής συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παγγαίου, που συγκάλεσε ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν οι δράσεις πυροπροστασίας και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που έχει λάβει ο Δήμος, όπως η μέριμνα για τους πυροσβεστικούς κρουνούς, ο καθαρισμός των δασυλλίων και των πρανών στο οδικό δίκτυο για την αποφυγή κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς κ.α.

Παράλληλα, καταγράφηκαν τα μέσα που διατίθενται προς ενίσχυση του έργου των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επιπλέον, συμφωνήθηκαν δράσεις που θα ενισχύσουν την πορεία υλοποίησης του αντιπυρικού σχεδιασμού της περιοχής.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Το Σχέδιο της Διοίκησής του για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τα επόμενα χρόνια παρουσίασε σε φορείς από όλη την Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Κομοτηνή.

Το Σχέδιο αποτελείται από συνολικά 334 έργα και δράσεις, όλα πλήρως κοστολογημένα και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση,  τα οποία χωρίζονται σε 19 θεματικές ενότητες, καθεμιά από τις οποίες αντιστοιχεί σε ένα πεδίο ευθύνης της Περιφέρειας.

ΕΚΘΕΣΗ

Ο Δήμος Καβάλας στα πλαίσια υλοποίησης του σχεδίου τουριστικής προβολής 2019 που υλοποιεί η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην μεγάλη τουριστική έκθεση της Αθήνας Greek Travel Show , που διοργανώνει η Helexpo από 12 έως 14 Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο Αμαρουσίου, με αυτόνομο περίπτερο εμβαδού 40 τ.μ., όπως επίσης και στην διοργάνωση Healthy Life Festival, που λαμβάνει χώρα τις ίδιες ημέρες στον ίδιο χώρο,  με την συμμετοχή του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων .

Λόγω της μεγάλης επιτυχίας της δράσης «Καβάλα ιστορίες γεύσεων»  που σχεδίασε και υλοποιεί η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ με στόχο την ανάδειξη της καβαλιώτικης κουζίνας και την προώθηση των τοπικών προϊόντων , φέτος θα υπάρχει ιδιαίτερο αυτόνομο θεματικό σταντ εντός του περιπτέρου μας με σκοπό την  προώθηση της δράσης αυτής καθώς  και των τοπικών επιχειρήσεων που σχετίζονται με την γαστρονομία. Μέσω του ειδικού αυτού περιπτέρου θα υπάρχει ενημέρωση των επισκεπτών της εκθέσεως,  για την γαστρονομία της πόλης και θα διανέμεται έντυπο διαφημιστικό  υλικό των επιχειρήσεων του δήμου μας,  ενώ θα προσφέρεται ως κέρασμα ο παραδοσιακός  κουραμπιές .

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Το θεατρικό αναλόγιο «Το Λάθος» παρουσιάζεται σήμερα  στις 7 το βράδυ  στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης από τη Δημοτική Θεατρική Κοινωφελή Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ).

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας συμμετέχει με το θεατρικό αναλόγιο «Το Λάθος» στο 7ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας «ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ – Ο αιώνιος έφηβος», που διοργανώνεται από το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης, στο Ζωγράφειο Λύκειο από τις 10 έως τις 14 Απριλίου, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

ΟΧΗΜΑΤΑ

Η Δημοτική Αστυνομία στο πλαίσιο εκτέλεσης των καθηκόντων της, προέβη σε απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων και μοτοσυκλετών,  ακολουθώντας τη  διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο. Η απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων και μοτοσυκλετών θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα καθώς θα συμπληρώνεται το χρονικό διάστημα ακινησίας που προβλέπεται από το νόμο.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Με πρωτοβουλία του προέδρου του Νομικού Προσώπου “Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη Προσχολική Αγωγή” Δήμου Καβάλας κ. Δημοσθένη Τουλκίδη, σε συνεργασία με το CSI Institute και την Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρεία «Όλοι Μαζί Μπορούμε» πραγματοποιήθηκαν στην Καβάλα  επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαίδευσης των μελών των ΚΑΠΗ στην χρήση υπολογιστών στο πλαίσιο της δράσης «Όλοι μαζί μπορούμε και στη γνώση».  Εκπαιδεύτηκαν 75 μέλη του ΚΑΠΗ στη βασική γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε 4 κατάμεστες αίθουσες υπολογιστών.  Λόγω του μεγάλου αριθμού αιτήσεων συμμετοχής, το πρόγραμμα θα έχει και 2ο κύκλο εκπαίδευσης ο οποίος θα ξεκινήσει άμεσα, ενώ στόχος του  κ. Τουλκίδη είναι η ενσωμάτωση της εκπαίδευσης υπολογιστών στη λειτουργία των ΚΑΠΗ ώστε να αποτελέσει μία σταθερή εκπαιδευτική λειτουργία σε αυτά.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ

Προ των πυλών βρίσκεται η διαδικασία για την ανάπλαση της πλατείας Ηρώων στη Χρυσούπολη. Πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει  νέα όψη στην γενική εικόνα της πόλης προς όφελος των πολιτών αλλά και των επαγγελματιών . Για το λόγο αυτό τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο συνάντησαν στο γραφείο του, οι καταστηματάρχες που κάνουν χρήση  του  χώρου της Πλατείας Ηρώων περιμετρικά  με τραπεζοκαθίσματα  προκειμένου να ενημερωθούν  για τις  επικείμενες αλλαγές διαμόρφωσης του χώρου  , να ενημερωθούν για το χρονοδιάγραμμα  των εργασιών καθώς  και τον χώρο χρήσης  που προβλέπεται για τον καθένα. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να συναντηθούν  εκ νέου από κοντά στον χώρο της πλατείας προκειμένου να διευθετηθούν δια ζώσης  οι λεπτομέρειες. Ήδη  έχει αναρτηθεί ο διαγωνισμός  ανάθεσης και έως τις 26 Απριλίου θα κατατεθούν οι προσφορές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast