Σχόλια….

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ

Επιστημονική Διημερίδα διοργάνωσε την Παρασκευή και το Σάββατο ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας με θέμα «Το οικονομικό έγκλημα» στο Ξενοδοχείο «ΙΜΑΡΕΤ». Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γραμμένο το οικονομικό έγκλημα είναι πολύ επίκαιρο και κλήθηκαν πολύ αξιόλογοι καθηγητές για να μιλήσουν. Σε ότι αφορά την ημερίδα αυτή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Πραγματικά ήταν εντυπωσιακό το γεγονός ότι σ’ αυτήν τη διημερίδα η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη κάτι που σχολίασε ευμενώς και ο κ. Γραμμένος. Και είναι γεγονός ότι υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση για την εν λόγω εκδήλωση.

ΚΑΡΒΑΛΗ

Την Δευτέρα έκλεισε το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Νέα Καρβάλη γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση των κατοίκων που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή το πρωί. Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καρβάλης κ. Νίκος Γκίκας δήλωσε πως αιφνιδιαστικά τους ενημέρωσαν την περασμένη για αυτή τη εξέλιξη.

ΕΞΑΛΛΟΙ

Έξαλλοι είναι οι κάτοικοι της Νέας Καρβάλης μ’ αυτήν την εξέλιξη κι έχουν κάθε δίκιο. Αν είναι δυνατόν να κλείσει το κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων σε μία τόσο νευραλγική περιοχή. Τελικά χθες επαναλειτούργησε το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Καρβάλη μετά την παρέμβαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του πρώην βουλευτή κ. Πασχαλίδη….  Άντε γειά….

ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Στο παλιό θερμοκήπιο του Δήμου Καβάλας θα κατασκευαστεί το νέο Δημοτικό Κυνοκομείο, καθώς δόθηκε η άδεια από το Δασαρχείο. Εντός των προσεχών ημερών σύμφωνα με τον κ. Μπόνια θα ξεκινήσει η εκπόνηση της μελέτης.

ΟΧΗΜΑ

Μάλιστα, εντός των προσεχών ημερών αναμένεται η υπηρεσία για τα αδέσποτα του Δήμου Καβάλας να ενισχυθεί και με ειδικό όχημα. Ήδη έχει γίνει προμήθεια και το όχημα βρίσκεται στο Μηχανολογικό.

ΕΓΓΡΑΦΟ

Στην Δημοτική Επιχείρηση «Δημωφέλεια» έφτασε έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος που διευκρινίζει ότι αρμόδιος για τις μετρήσεις αέριας ρύπανσης στην Καρβάλη είναι η Περιφέρεια. Η πρόεδρος της Δημωφέλεια κα Αναστασία Ιωσηφίδου τόνισε πως είναι διαρκώς σε επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες για το θέμα αυτό.

ΜΟΝΑΔΑ

Στο μεταξύ ο Δήμος Καβάλας και η Δημωφέλεια αναμένεται να αγοράσουν εξοπλισμό για την καταγραφή της αέριας ρύπανσης στη Νέα Καρβάλη. Ουσιαστικά θα είναι μία κινητή μονάδα που θα κοστίζει περίπου 100 χιλιάδες ευρώ και θα συνδράμει και στις μετρήσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος. Άλλωστε το ίδιο το υπουργείο έδωσε το πράσινο φως για την εν λόγω προμήθεια.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Την Κυριακή ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί μία εκδήλωση στο πλαίσιο του Lets do it Greece στο Πάρκο Φαλήρου. Πλην όμως ο Δήμος Καβάλας δεν είχε  καμία ενημέρωση όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Τσουρουκίδης ενώ τελικά η εκδήλωση δεν έγινε.

ΥΓΕΙΑ

Χθες ξεκίνησε η Εβδομάδα Υγείας από πλευράς της Διεύθυνσης Υγείας. Σύμφωνα με τον Νομίατρο κ. Χρήστο Παπαδόπουλο είναι η δεύτερη κατά σειρά διοργάνωση καθώς η πρώτη πέρυσι στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

ΕΠΙΤΥΧΗΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου Καβάλας ενόψει του καλοκαιριού με στόχο την πρόληψη κατά των δασικών πυρκαγιών. Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος της δημάρχου για θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Τζατζάρης Θεόδωρος τόνισε πως θα ακολουθήσει και δεύτερη σύσκεψη.

ΕΡΓΑ

Μία σειρά λιμενικών έργων γίνονται στη Θάσο, στον Λιμένα και τον Πρίνο. Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Αλέκος Ελευθερίου σημείωσε ότι πρόκειται για πολύ σημαντικά έργα.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Απ’ ό,τι φαίνεται φέτος τα πράγματα δεν θα είναι και τόσο ρόδινα για τον τουρισμό στην Καβάλα. Ήδη οι κρατήσεις είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με πέρυσι όπως παραδέχονται σε Καβάλα και Θάσο.

ΔΙΟΡΘΩΣΗ

Κι όπως πολύ σωστά σχολίασε ο πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης, φέτος θα έχουμε μία διόρθωση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Καλώς ή κακώς, οι τουρίστες επιλέγουν κάθε χρόνο κάποιους προορισμούς την ίδια ώρα που και τα τουριστικά γραφεία σε παγκόσμιο επίπεδο κάνουν τις επιλογές τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *