Σχόλια….

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Θέμα ημερών είναι η έναρξη των δρομολογίων του Υδροπτέρυγου από Καβάλα για Λιμένα Θάσου. Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Θασιακής κ. Νίκο Τσιλογιώργη, υπολείπονται κάποια γραφειοκρατικά θέματα ώστε να ξεκινήσουν τα δρομολόγια.

ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ

Σε δηλώσεις του χθες ο βουλευτής κ. Παπαφιλίππου σχολίασε πως το θέμα θα λυθεί σε λίγες ημέρες.  Και μακάρι να λυθεί καθώς κατάντησε σήριαλ….

ΤΑΞΗ

Σε τάξη έχει εισέλθει η λατομική δραστηριότητα στο νησί της Θάσου με την Δημοτική Αρχή να εφαρμόζει αυστηρά τον κανονισμό λειτουργίας των λατομείων. Ο Δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ έκανε γνωστό ότι έχουν βγάλει σε δημοπρασία όλα τα υπολείμματα από τα λατομία για να ελαφρύνουν το περιβάλλον.

ΕΛΗΞΕ

Το θέμα θεωρείται λήξαν για το πρώην υπουργό κ. Γιώργο Καλατζή σε ότι αφορά την υπόθεση του πρώην βουλευτή κ. Γιάννη Πασχαλίδη αναφορικά με τις δηλώσεις του για τα προσφυγόπουλα και την είσοδο τους στις Σχολές Μαθητείας. Σύμφωνα με τον ίδιο από την στιγμή που ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Γιάννης Παναγιωτίδης ως οικοδεσπότης της εκδήλωσης κοπής πίτας όπου έγιναν οι δηλώσεις Πασχαλίδη διαβεβαιώνει ότι δεν υπήρχε τίποτα ρατσιστικό, ο ίδιος δεν έχει λόγο να το αμφισβητεί.

ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στο μεταξύ, όπως τουλάχιστον άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ο κ. Πασχαλίδης, θα προσφύγει στη δικαιοσύνη σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τον έναν εκδότη που επί σειρά ημερών του καταλόγιζε διάφορα χωρίς στοιχεία. Κι αυτό είναι το βασικότερο στοιχείο στην όλη υπόθεση διότι δεν βρέθηκε παράγοντας πολιτικός και μη που να δηλώσει ότι ο κ. Πασχαλίδης στη συγκεκριμένη εκδήλωση της κοπής της πίτας της Ομοσπονδίας εκφράστηκε ρατσιστικά για τους πρόσφυγες.

ΤΕΙ

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει το θέμα της ενοποίησης του ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας Θράκης με τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Σερρών και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον Πρύτανη του ΤΕΙ ΑΜΘ κ. Δημήτρη Μπαντέκα το νομοσχέδιο θα έλθει στην Βουλή για διαβούλευση αυτήν την εβδομάδα.

ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ

Σε ό,τι αφορά τη συνένωση του ΤΕΙ είναι τελειωμένη υπόθεση. Κι ευτυχώς που είναι τελειωμένη υπόθεση διότι αποδεδειγμένα όλα έχουν ολοκληρωθεί. Αυτήν την εβδομάδα θα γίνει σχετική διαβούλευση στη Βουλή και θα τελειώσουν όλα.

ΜΕΓΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Στο μεταξύ, πολύ μεγάλη δουλειά έγινε στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης ή της Καβάλας όπως θέλουμε να το λέμε εμείς, για το θέμα της συνένωσης. Και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την Πρυτανική Αρχή.

ΥΓΕΙΑ

Τα έτη 2012, 2013 και 2014 το Εθνικό Σύστημα Υγείας έφτασε στα όρια της κατάρρευσης όπως δηλώνει ο πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ξενοφών Κροκίδης. Και πάλι καλά που δεν κατέρρευσε…

ΥΦΕΣΗ

Υπάρχει ύφεση στα συμπτώματα γρίπης στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας όπως διαβεβαιώνει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας κ. Κώστας Μπαντίκος.

ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΔΟΣ

Καμία πρόοδος δεν υπάρχει στην υπόθεση των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών καθώς συνεχίζεται η αποχή των εξεταστών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Σχολών Εκμάθησης Οδήγησης κ. Ανδρέα Κορδύλη ο κλάδος τους έχει εισέλθει σε απόγνωση καθώς επί 5 μήνες είναι χωρίς δουλειά.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Καμία ενημέρωση δεν έχουν οι κάτοικοι του Περιγιαλίου σε ό,τι αφορά την εισφορά σε χρήμα για τα έργα υποδομής στην περιοχή. Ο δικηγόρος του Συλλόγου Κατοίκων Περιγιαλίου κ. Παναγιώτης Μαμτσαδέλης σημείωσε ότι η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας δεν τους κάλεσε για να τους παράσχει κάποια ενημέρωση.

ΑΓΩΝΕΣ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διεθνείς κολυμβητικοί αγώνες που διοργάνωσε ο δήμος Καβάλας με τον τίτλο «Απόστολος Παύλος». Η ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια Κατίνκα Χόζου λάμπρυνε με την παρουσία της τους αγώνες και σαφώς ήταν μια προστιθέμενη αξία. Η όλη διοργάνωση πραγματικά ήταν μια παγκόσμια προβολή για την Καβάλα. Και δεν είναι υπερβολή αυτό.

ΚΡΙΤΙΚΗ

Διαβάσαμε κάποιες δηλώσεις  και συγκεκριμένα του κ. Ξόγνου που θεωρεί τελειωμένο τον δήμαρχο Θάσου κ. Χατζηεμμανουήλ. Ένας δήμαρχος που  έσωσε από χρεοκοπία τον Δήμο Θάσου και που  έβαλε σε τάξη τον Δήμο Θάσου και ξεβόλεψε αρκετούς…. Και οι ξεβολεμένοι δεν τον θέλουν στο «τιμόνι» του δήμου…  Δυστυχώς έτσι είναι η πολιτική….

ΑΓΟΡΑ

Ικανοποιητική είναι η αγοραστική κ΄9νηση αυτό το διάστημα. Άρχισαν να παίρνουν ανάσες οι επαγγελματίες..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *