Σχόλια

ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ

Αυτό το οποίο συμβαίνει στη χώρα μας πραγματικά δεν έχει προηγούμενο αφού ζούμε στο βασίλειο του παραλόγου. Οι οχτώ αξιωματικοί κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο πραξικόπημα στην Τουρκία που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο τελικά μεταφέρθηκαν στην Καβάλα στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης για λόγους ασφαλείας. Δηλαδή δεν είμαστε ικανοί να διαφυλάξουμε ούτε τα στοιχειώδη και προβαίνουμε σε υπερβολές σαν κι αυτήν. Που σημαίνει ότι είμαστε ανίκανοι να διαφυλάξουμε την ασφάλεια αυτών των ανθρώπων στην Αλεξανδρούπολη.

ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ

Χθες μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες τους μετέφεραν αυτούς τους ανθρώπους άρον άρον από την Καβάλα στην Αλεξανδρούπολη για να δικαστούν. Τέτοια επιτυχία δηλαδή…

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Και από το ένα ατόπημα στο άλλο. Όπως αναφέραμε και  χθες 12 νέες απολύσεις είχαμε στη ΒΦΛ! Μέχρι σήμερα διατηρούσαμε μια μετριοπαθή στάση στο όλο θέμα, αλλά δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι η εταιρία άρχισε να συμπεριφέρεται με έναν τρόπο που παραβαίνει κάποιους βασικούς κώδικες δεοντολογίας. Δεν είναι δυνατόν το υπουργείο Εργασίας να ζητάει ανάκληση των απολύσεων και η εταιρία να προβαίνει σε νέες. Είναι σαν να επιδιώκει να έρθει σε ακόμα μεγαλύτερη σύγκρουση με τους εργαζόμενους αλλά και με την ίδια την Πολιτεία.

ΝΟΜΙΚΑ

Φυσικά οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν νομικά σε όλη αυτήν την κατάσταση αλλά είναι βέβαιο ότι σε τελική ανάλυση ο χαμένος της υπόθεσης θα βγει η βιομηχανία. Διότι αυτή είναι που υπολειτουργεί και απευχόμαστε να υπάρξει κάποιο ατύχημα ή δυστύχημα. Και τότε σίγουρα κάποιοι θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν.  Χθες μάλιστα το Σωματείο τους έδωσε μία συνέντευξη τύπου βάζοντας τα πράγματα στην θέση τους..

ΠΛΩΤΕΣ

Γέμισαν οι πλωτές εξέδρες στο λιμάνι της Καβάλας με σκάφη αναψυχής. Το θέαμα είναι εντυπωσιακό και αποτελεί πραγματικά μια προστιθέμενη αξία για το λιμάνι της Καβάλας.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Ακόμη και νυχτερινά δρομολόγια εκτελεί το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας λόγω Καλοκαιριού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Παναγιώτη Τσεντεμεϊδη. Ήδη εκτελούνται νυχτερινά δρομολόγια για το Παληό και τις Κρηνίδες και λόγω του Φεστιβάλ Φιλίππων.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Συνεχίζεται η επιχείρηση καθαρές ακτές από πλευράς του Δήμου Παγγαίου καθώς συνεργεία του δήμου απελευθερώνει τις παραλίες από ομπρέλες και άλλες κατασκευές παραθεριστών. «Οι παραλίες πρέπει να είναι μόνιμα προσβάσιμες σε όλους τους λουόμενους και στο πλαίσιο αυτό καθαρίσαμε παραλίες όπως της Περάμου, Ηρακλείτσας και Οφρυνίου» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Μποσμπότης.

ΦΑΡΜΑΚΑ

Επιτρέπεται πλέον η πώληση ορισμένων φαρμάκων από τα πολυκαταστήματα γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις  από πλευράς των φαρμακοποιών. Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας κ. Σίσσυ Ρακιντζή επεσήμανε τους κινδύνους που ενέχει μία τέτοια διαδικασία, πιστεύοντας ότι τελικά η διάθεση των φαρμάκων θα περάσει στις πολυεθνικές εταιρείες.  «Είναι έτοιμα των θεσμών να μπουν τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα στα πολυκαταστήματα, τα οποία πριν χρόνια ήταν συνταγογραφούμενα, κάτι που το θεωρούμε απαράδεκτο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΓΙΑΤΡΟΙ

Οι Γιατροί του Κόσμου σε επίπεδο Καβάλας θα συνεχίσουν την παροχή υπηρεσιών προς τους πρόσφυγες και όταν αυτοί μετεγκατασταθούν στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου, όπως έγινε γνωστό από την εκπρόσωπο τους κ. Άννα Γιοβανιού. Μάλιστα το 4ο Σώμα Στρατού διαμορφώνει ειδικό χώρο για τους Γιατρούς του Κόσμου στο εν λόγω στρατόπεδο.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

Την ίδια ώρα που πυρετωδώς εργάζονται τα συνεργεία του στρατού στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου για τη μεταφορά των προσφύγων από τον καταυλισμό της Άσπρης Άμμου σε αυτό. Μάλιστα το κόστος των εργασιών σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται σε 136.000 ευρώ παρακαλώ!

ΕΡΓΟ

Ουσιαστικά ολοκληρώθηκαν  τα έργα της ΔΕΥΑΚ στην οδό Βενιζέλου με την εγκατάσταση ενός αγωγού αποχέτευσης.  Σε ότι αφορά τις εργασίες στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου η ΔΕΥΑΚ ολοκλήρωσε τα έργα ύδρευσης και υπολείπονται αυτά της αποχέτευσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο  της επιχείρησης κ. Ξανθόπουλο.

«ΛΟΥΚΕΤΟ»

Έξαρση παρουσιάζει το κλείσιμο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων  στην Καβάλα το τελευταίο τρίμηνο σύμφωνα με τον Γραμματέα της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας κ. Παναγιώτη Αρσονιάδη.

Σε επίπεδο Καβάλας υπολογίζεται ότι έκλεισε το 10% των επιχειρήσεων το τρέχον έτος.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Το γράψαμε και χθες το επαναλαμβάνουμε και σήμερα. Το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας ξέφυγε και κάποιος πρέπει να ασχοληθεί με αυτό.

COSMOPOLIS

Τέλος, χθες είχαμε έναρξη για το Φεστιβάλ Cosmopolis και από ότι διαπιστώσαμε ο κόσμος ανταποκρίθηκε μαζικά. Σήμερα δε το βράδυ αναμένεται να γίνει «κόλαση» από τον κόσμο που γλυκάθηκε χθες πρώτη μέρα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση