Σχόλια….

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ

Τελικά, προφυλακίστηκε ο 17χρονος που σκότωσε τον 18χρονο φίλο του στην Καβάλα την προηγούμενη εβδομάδα. Δύο παιδιά αλβανικής καταγωγής που ήταν «κολλητοί» φίλοι και το παιχνίδι της μοίρας ήταν μοιραίο καθώς όπως φαίνεται ο 17χρονος σκότωσε κατά λάθος τον 18χρονο. Θα ακολουθήσουν κι άλλες διαδικασίες νομικές αλλά ακόμη και εμείς που είμαστε δύσπιστοι πιστέψαμε ότι ήταν ένα ατυχές γεγονός και δεν υπήρξε δόλος.

ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ

Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα της παραχώρησης του Βιοτεχνικού Πάρκου στο Επιμελητήριο Καβάλας. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Μάρκος Δέμπας που συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο, δήλωσε ότι το θέμα πρέπει να λυθεί άμεσα.

ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕ

άλλωστε, όπως παραδέχθηκε και ο κ. Δέμπας, αυτή η ιστορία με το Βιοτεχνικό Πάρκο παρατράβηξε. Πρέπει να δοθεί άμεσα μία λύση και από τη στιγμή που το Επιμελητήριο είναι διατεθειμένο να διαχειριστεί το Βιοτεχνικό Πάρκο, είναι υποχρέωση της Περιφέρειας να το παραχωρήσει. Και τα άλλα τα ακούμε βερεσέ.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Ως κακή συμφωνία χαρακτηρίζει αυτή των Πρεσπών το πρώην μέλος των ΑΝΕΛ κ. Γιώργος Τσακίρης. Ο κ. Τσακίρης πολύ ορθά είπε ότι αυτή η συμφωνία έτσι όπως εξελίσσεται είναι ό,τι το χειρότερο για την Ελλάδα καθώς, όπως είναι ξεκάθαρο, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων κ. Ζάεφ, έχει ξεφύγει από τη στιγμή, μάλιστα, που έφτασε στο σημείο να λέει ότι η «μακεδονική» γλώσσα θα πρέπει να διδάσκεται και στην Ελλάδα. Τελικά, ακόμη και οι ξυπόλητοι μας πήραν στο μεζέ.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Με 700.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί η προμήθεια εξοπλισμού για την καταγραφή της αέριας ρύπανσης. Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Τραϊφόρος σχολίασε ότι έχει τις επιφυλάξεις του για αυτή την προμήθεια.

ΟΡΘΑ

Κι όπως πολύ ορθά είπε ο κ. Τραϊφόρος, θέλει να ξέρει αν πραγματικά υπάρχει αέρια ρύπανση π.χ. στην Καρβάλη για να υπάρξει και ο αντίστοιχος εξοπλισμός για τη μέτρηση της αέριας ρύπανσης. Διαφορετικά, δεν βλέπει το λόγο για να γίνει αυτός ο εξοπλισμός που τον πληρώνει σε τελική ανάλυση ο ελληνικός λαός. Διότι, όπως πολύ ορθά σχολίασε, δεν σημαίνει πως ότι μυρίζει είναι ρυπογόνο «φωτογραφίζοντας» τις βιομηχανίες των Λιπασμάτων και των Πετρελαίων.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η τριήμερη αποχή των δικηγόρων Καβάλας με αφορμή την επικείμενη ίδρυση της 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Γραμμένος σε δηλώσεις σημείωσε ότι αυτή η σχολή θα υποβαθμίσει την αντίστοιχη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Με την πρώτη «κακοκαιρία» δεν εκτελούνται τα δρομολόγια Καβάλας- Πρίνου. Ο Αντιπρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νικόλαος Τσιλογιώργης σχολίασε ότι με το παραμικρό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια.

ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ

Όντως, ο κ. Τσιλογιώργης, έχει απόλυτο δίκιο σ’ αυτό το θέμα γιατί είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει με την εκτέλεση των δρομολογίων. Ακόμη και με 5 μποφόρ δεν εκτελούνται δρομολόγια.

ΔΑΚΟΣ

Σε ποσοστό 80% είναι μειωμένη φέτος η ελαιοπαραγωγή στον Νομό Καβάλας λόγω δάκου. Ο Αντιπρόεδρος του Αγροτικού Τομέα Αν. Μακεδονίας Θράκης κ. Παπαμερής δήλωσε ότι  η κατάσταση είναι τραγική στην ελαιοπαραγωγή.

ΤΟ ΛΑΔΙ, ΛΑΔΑΚΙ

Και τελικά φέτος θα πούμε το λάδι, λαδάκι, στην Καβάλα. Χώρια που θα το πληρώνουμε χρυσό γιατί ήδη έχει ανέβει η τιμή του αλλά δεν θα είναι όπως φαίνεται και έξτρα παρθένο.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΡΟΤΑΡΥ

Μεγάλη γιορταστική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση διοργάνωσε το Σάββατο ο Ροταριανός Όμιλος Δυτικής Καβάλας, με την αρωγή της Σχολής Χορού  «Dance Academy» στο Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας «Γεώργιος Παυλίδης». Οι συντελεστές και οι χορευτές της Σχολής Χορού παρουσίασαν μία εντυπωσιακή Χριστουγεννιάτικη παράσταση με ήχους και θέαμα για μικρούς και μεγάλους. Το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης έστειλαν οι χορευτές, δωρίζοντας  Συστήματα Παιδικής Χαράς, στους παιδικούς σταθμούς Νεαπόλεως και Ζυγού του Δήμου Καβάλας. Η πρόεδρος του Ομίλου κ. Άννα Παυλίδου ανέφερε ότι την επόμενη χρονιά κάθε μήνα θα έχουν και μία εκδήλωση.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Νέα πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας εξελέγη η κ. Αναστασία Αντωνίου. Η τελευταία σε δηλώσεις της έπλεξε το εγκώμιο του προκατόχου της κ. Ξενοφώντα Κροκίδη υποσχόμενη ότι θα προσπαθήσει να διατηρήσει το ίδιο υψηλό επίπεδο στον σύλλογο.

ΧΑΜΗΛΩΝ ΤΟΝΩΝ

Η κα Αντωνίου στις πρώτες δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα μας, φάνηκε πως είναι ιδιαίτερα χαμηλών τόνων αλλά και μία πολύ σοβαρή επιστήμονας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *