Σχόλια……

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας φιλοξενήθηκε χθες κλιμάκιο των «Γιατρών του Κόσμου», για να παράσχει δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους συμπολίτες  που το έχουν ανάγκη. Έγιναν δωρεάν εξετάσεις σε πολίτες από γιατρούς με τις ειδικότητες του γυναικολόγου και του οφθαλμιάτρου. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που προηγήθηκε, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος σημείωσε ότι η συνεργασία τους με τους Γιατρούς του Κόσμου  πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη φορά.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολίτες ανταποκρίθηκαν σ’ αυτό το κάλεσμα των Γιατρών του Κόσμου, και γιατί όχι άλλωστε.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας διοργανώνει ομιλία του Ιατρού Πνευμονολόγου – Εντατικολόγου, Επιμελητή ΜΕΘ, Νοσοκομείου Παπανικολάου & Ιατρού ερευνητή για την European Space Agency (ESA) κ. Ευάγγελου Καϊμακάμη με θέμα «Από τη γη στο διάστημα μέσω Ανταρκτικής! Έλληνες αστροναύτες και διαστημικά ανάλογα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Τρεις Κυριακές θα λειτουργήσει και η αγορά της Καβάλας κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη είναι μία καλή ευκαιρία αναθέρμανσης της εμπορικής κίνησης της αγοράς.

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Από την άλλη, ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας και οι επαγγελματίες είναι σε ετοιμότητα γιατί, κακά τα ψέματα, ο Νοέμβριος ήταν ένας πάρα πολύ δύσκολος μήνας. Και ορθώς οι έμποροι προσδοκούν μέσα στο Νοέμβριο να ρεφάρουν. Γιατί σε άλλη περίπτωση πολλές επιχειρήσεις από το νέο έτος θα κατεβάσουν ρολά.

Η  ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Η Κίνηση Φορέων και Πολιτών Νέας Καρβάλης για το Περιβάλλον συναντήθηκε χθες με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο, προκειμένου να εκθέσουν την ανησυχία τους για την συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση του περιβάλλοντος στην περιοχή της Ν. Καρβάλης και στα ανατολικά της Καβάλας, που οφείλεται στη λειτουργία των δύο μεγάλων χημικών βιομηχανιών, της ΒΦΛ και των Πετρελαίων. Σκοπός της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Αντιπεριφερειάρχη, ήταν να αναζητήσουν απαντήσεις σχετικά με την υποχρέωση της Αντιπεριφέρειας να ασκεί τακτικούς ελέγχους στην λειτουργία των δύο βιομηχανικών μονάδων και να παρακολουθεί την κατάσταση του περιβάλλοντος, σε σχέση με τους κινδύνους που δημιουργούνται για την ζωή και την υγεία των πολιτών.

ΣΥΝΤΟΜΑ

Από την άλλη, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας σύντομα θα είναι σε θέση και πάλι να διενεργεί ελέγχους ατμοσφαιρικής ρύπανσης με τους σταθμούς που διαθέτει. Υπενθυμίζεται ότι οι σταθμοί αυτοί είχαν παλιώσει και τέθηκαν σε «αργία». Σύντομα, όμως, θα είναι σε θέση να διενεργούν ελέγχους.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος Βουλευτής Καβάλας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση για την άρση της αδικίας που υφίσταται ο αλιευτικός κόσμος της Καβάλας και εν γίνει της Περιφέρειας. Με την Επίκαιρη Ερώτηση καλείται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να άρει, τη διαχρονική αδικία που υφίσταται ο αλιευτικός στόλος της περιοχής, ενόψει της έκδοσης απόφασης για τη χορήγηση των αδειών αλίευσης τόνου στην επικράτεια για το 2019.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 3 Δεκεμβρίου εγκρίθηκε η συνέχιση της οικονομικής ενίσχυσης, άλλων τριάντα έξη απόρων συνδημοτών με το συνολικό ποσό των 13.000 ευρώ και τις επόμενες ημέρες θα κληθούν από το ταμείο του Δήμου, για την καταβολή του βοηθήματος αυτού.  Γίνεται γνωστό, ότι μέσα στο 2018, συνολικά από το πρόγραμμα αυτό του Δήμου Καβάλας στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του, ενισχύθηκαν οικονομικά, μέχρι τώρα, 302 άποροι συνδημότες, με το συνολικό χρηματικό ποσό των 113 χιλιάδων ευρώ, περίπου.

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΕΛΩΝ

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 3 Δεκεμβρίου  μετά από εισήγηση της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, εγκρίθηκε η απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας για ευπαθείς ομάδες. Η απαλλαγή από τα τέλη αυτά, αφορά τις ασθενέστερες από τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του Δήμου Καβάλας, ώστε να μειωθεί το κόστος ζωής των ομάδων αυτών και οι οποίες ανήκουν στους δικαιούχους επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας και τους δικαιούχους οικονομικής ενίσχυσης.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε η δημοπράτηση του έργου των παρεμβάσεων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας, στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης της Καβάλας, και αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος, με έκπτωση 42,8%. Το έργο έχει τίτλο «Επισκευές- συντηρήσεις στην κεντρική πλατεία Καβάλας» και έχει προϋπολογισμό 236.000 ευρώ. Θα ακολουθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και στη συνέχεια θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση με τους εργολήπτες, για να ξεκινήσει η εκτέλεση του έργου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Και πράγματι ήρθε η ώρα να γίνει μία επέμβαση της προκοπής στην πλατεία Ελευθερίας η οποία, έτσι όπως είναι σήμερα, θυμίζει πλατεία ακατοίκητου χωριού. Ευχόμαστε η παρέμβαση που θα γίνει να είναι της προκοπής.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

Με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας συναντήθηκαν στα γραφεία του κόμματος οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας και τους ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την χαμηλή τιμή του γάλατος και κρέατος. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων Καβάλας κ. Νίκος Δημόπουλος σημείωσε πως έχουν επιτείνει τις επαφές τους με τους φορείς και τα κόμματα στο πλαίσιο της επιβίωσης του κλάδου.

ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ

Με πολλές ειδικότητες λειτουργούν οι Σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ Καβάλας. Σύμφωνα με τον Διευθυντή των Σχολών κ. Πασχαλίδη Γιάννη οι μαθητές τους βρίσκουν πάντοτε εργασία μέσα από τα εφόδια που έλαβαν από τις σχολές.

ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ

Από 1-1-2019 θα ισχύσει το μεταφορικό ισοδύναμο για τη Θάσο γεγονός που σημαίνει ότι το κόστος μεταφοράς εμπορευμάτων και ατόμων είναι χαμηλότερο. Ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή καθώς ήταν κάτι για το οποίο ως διοίκηση του Δήμου Θάσου κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες.

ΈΚΘΕΣΗ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» θα μεταβεί στην Νέα Υόρκη για τη συμμετοχή της στην Τουριστική Έκθεση της Νέας Υόρκης στις 25 Ιανουαρίου. Η συμμετοχή αποφασίστηκε από την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Δήμου Καβάλας όπως διευκρίνισε η πρόεδρός της κ. Αναστασία Ιωσηφίδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *