Σχόλια….

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη του Στράτου – Ραφαήλ Μπίνη στο σταθμό του Νοσοκομείου Καβάλας, από τις 8:00 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι.

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ

Και πραγματικά αυτή η αιμοδοσία είναι ένα πολύ συγκινητικό γεγονός και νομίζουμε ότι οι Καβαλιώτες θα ανταποκριθούν. Όπως το έκαναν άλλωστε και όταν ζούσε το παιδί, προσέφεραν από τις οικονομίες του για τη θεραπεία του.

ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΠΙΤΑΓΗΣ

Επιταγή ύψους 5.000 ευρώ παρέδωσε το πρωί της Τρίτης στη δήμαρχο Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα, ο διευθυντής της PFIC κ. Αλέξανδρος Γιαννίκος, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, για την κάλυψη αναγκών θέρμανσης που έχουν συμπολίτες μας, οι οποίοι ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Η δήμαρχος Καβάλας, παρουσία και της αντιδημάρχου Μαρίας Φραντζεσκάκη, αφού καλωσόρισε τον κ. Γιαννίκο και εξήρε τη στάση του εργοστασίου λιπασμάτων για το γεγονός ότι προσφέρει εργασία  σε συνολικά περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους, υπογράμμισε ότι αποτελεί μεγάλη υπόθεση το να μπορούν να βοηθούν τον δήμο οι επιχειρήσεις της Καβάλας.

Η κ. Τσανάκα εξέφρασε την ελπίδα η χειρονομία του κ. Γιαννίκου να αποτελέσει παράδειγμα για όλους τους επιχειρηματίες, που μετά κόπων και βασάνων προσπαθούν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους, όμως το να προσφέρεις στον κοινωνικό τομέα είναι μεγάλη υπόθεση.

ΣΤΟ FULL Η ΒΦΛ

Την ικανοποίησή του για τη λειτουργία του εργοστασίου λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης, εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο διευθυντής PFIC κ. Αλέξανδρος Γιαννίκος.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κ. Γιαννίκος, στην παρούσα φάση η εταιρεία προσπαθεί να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση σε λίπασμα που υπάρχει από την εσωτερική αγορά, ενώ επισήμανε ότι οι εξαγωγές που γίνονται στο εξωτερικό είναι στοχευμένες.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννίκο, το εργοστάσιο αυτήν την περίοδο λειτουργεί με πλήρη   δυναμικότητα, καθώς προσπαθεί να καλύψει τη ζήτηση από την εσωτερική αγορά.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ

Τα ναυταθλητικά σωματεία ΟΘΑΚ και ΝΟΚ επιδιώκουν την παράταση των μισθώσεων των κτιρίων που διατηρούν στην παραλιακή ζώνη και ανήκουν στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΝΟΚ κ. Κεραμιδά αν δεν υπάρξει αυτή η παράταση μοιραία τα σωματεία θα διαλυθούν, καθώς δεν θα έχουν έσοδα.

ΔΥΣΚΟΛΑ

Και είναι γεγονός ότι η υπόθεση έχει περιπλακεί καθώς θα είναι λυπηρό αυτά τα δύο ιστορικά σωματεία να παύσουν. Ο βουλευτής κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος έχει πάρει προσωπικά την υπόθεση με ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή και όπως σχολίασε στη στήλη μας, τους περιμένει στη γωνία. «Δεν θα τους αφήσω να κλείσουν αυτά τα σωματεία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ

Έξι αιτήσεις κατατέθηκαν για την κάλυψη της θέσης του Διευθυντή Ογκολόγου στο Νοσοκομείο Καβάλας ενώ η θέση αναμένεται να καλυφθεί μέχρι το τέλος του έτους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου κ. Παναγιώτη Φώτου, η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει από την 4η ΥΠΕ.

ΕΠΕΙΓΕΙ

Αυτό που επείγει, πάντως, στην όλη υπόθεση είναι να καλυφθεί η θέση γιατί η μοναδική ογκολόγος που εργάζεται σαν συμβασιούχος στο νοσοκομείο είναι η κα Ελένη Χαμαλίδου. Εάν από το υπουργείο δεν προλάβουν τις ημερομηνίες, τότε το Νοσοκομείο θα μείνει χωρίς ογκολόγο γιατί η σύμβαση της κας Χαμαλίδου λήγει τέλος του έτους!!! Φανταζόμαστε ότι δεν θα έχουμε τέτοια αρνητική εξέλιξη…

ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Στις 29 Οκτωβρίου συνεδρίασε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών όπου μεταξύ άλλων ασχολήθηκε με τα δρομολόγια της πορθμειακής γραμμής Καβάλας – Πρίνου. Ο Δήμος Θάσου που συμμετείχε με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Αλέκο Ελευθερίου πρότεινε 4 δρομολόγια καθημερινά, πρόταση που έγινε δεκτή.

ΘΕΤΙΚΟ

Και είναι θετικό τελικά που το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών γνωμοδότησε υπέρ των 4 δρομολογίων καθημερινά. Όχι πως θα εκτελούνται, βέβαια, αλλά κάτι είναι κι αυτό.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΟΛΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Στην ανανέωση του στόλου του προχωρά το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας επιδιώκοντάς να αποκτήσει μικρότερα λεωφορεία για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Ο πρόεδρος του κ. Γιάννης Χαλεπιάδης ανέφερε ότι αναζητούν λεωφορεία στο εξωτερικό. Μάλιστα, χθες αποστολή του αστικού ΚΤΕΛ μετέβη στη Γερμανία για να κάνει έρευνα αγορά και να αγοράσει δύο λεωφορεία.

ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΕΙ

Μία ακόμη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στο Διεθνές Πανεπιστήμιο για το θέμα της συνένωσης του με τα ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας Θράκης, Θεσσαλονίκης και Σερρών. Σύμφωνα με τον Αντιπρύτανη του ΤΕΙ ΑΜΘ κ. Θανάση Μητρόπουλο αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ των ιδρυμάτων για να ξεπεραστεί το θέμα με τις σχολές.

ΠΡΩΗΝ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ

Η Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου ενδιαφέρθηκε να αξιοποιήσει το κτίριο της πρώην Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας που ανήκει στην Ιατρική Εταιρεία Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ιατρικής Εταιρείας κ. Αρχέλαο Γρανά, η Μητρόπολης ενδιαφέρεται να λειτουργήσει το κτίριο ως ένα κοινωφελές ίδρυμα κάτι που είναι συμβατό και με το καταστατικό της Εταιρείας.

«ΖΕΣΤΗ»

Η Μητρόπολις Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, όπως πληροφορηθήκαμε, είναι πολύ «ζεστή» στο να αξιοποιήσει αυτό το κτήριο και αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά το πόσο τυχερή ήταν η Καβάλα που διάδοχος του μακαριστού Προκόπιου είναι ο κ.κ. Στέφανος.

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκαθαρίζει στην Περιφέρειά μας το θέμα των διασπαστικών ψηφοδελτίων από πλευράς Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, κ. Ζαγναφέρης θα κάνει πίσω και μάλλον την κούρσα θα «τρέξει» ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς. Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Τοψίδη, μάλλον αποσύρεται κι αυτός καθώς δεν συμπληρώνει ψηφοδέλτιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *