Σχόλια…..

ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ

Τις τελευταίες ημέρες  έγινε γνωστό από πλευράς του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κ. Γιώργου Γραμμένου ότι επίκειται μεταφορά  προσφύγων από την Μυτιλήνη  στην Καβάλα και συγκεκριμένα στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Μάλιστα έκανε λόγο για 2000 πρόσφυγες που θα μεταφερθούν από την Μυτιλήνη στην Καβάλα.  Οι δηλώσεις του κ. Γραμμένου προκάλεσαν την  αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. καβάλας κ. Δημήτρη Εμμανουηλίδη που επέκρινε την στάση του κ. Γραμμένου, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις αυτές αθλιότητα…

ΚΑΙ ΕΝΤΟΜΑ

Ένα σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει με το πάρκο για τα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Κλειστού της Καλαμίτσας, όπως το κατήγγειλε ο δημοτικό σύμβουλος κ. Λεονίδας Παππάς.  Μάλιστα ο κ. Παππάς έκανε λόγω για επιδρομή εντόμων στο Πάρκο αυτό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η πρόεδρος της  Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Καβάλας  κ. Μαριάνα Δρόσου έκανε δηλώσεις απαντώντας στις δηλώσεις του  πρόεδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καβάλας κ. Πέτρου Πετρόπουλου.

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Ο Δήμος Καβάλας πρόκειται να εφαρμόσει το σύστημα  της ελεγχόμενης στάθμευσης στην πόλη της Καβάλας, όπως και στο παρελθόν, να το επαναφέρει δηλαδή.  Ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Ποτόλιας χαρακτήρισε το μέτρο ως χαράτσι, με ανακοίνωση που εξέδωσε.  Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ηλίας Καλανταρίδης  αρμόδιος για το θέμα αντέκρουσε τις δηλώσεις  του κ. Ποτόλια με τα δικά του επιχειρήματα.

ΛΕΣΧΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

Στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας λειτουργούν Λέσχες Ανάγνωσης που έχουν αγκαλιαστεί από το κοινό. Η υπεύθυνη της Λέσχης κ. Κατερίνα  Κουμανίδου έκανε ενημερωτικές δηλώσεις, κάνοντας γνωστό ότι αυτές είναι θεματικές.  Και μάλιστα υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ

Ως γνωστό, ο  Δήμος Καβάλας θα προχωρήσει σε 3 απαλλοτριώσεις  στον χώρο του Φάρου της Παναγίας για να μπορέσει στην συνέχεια να αναπλάσει την περιοχή. Ένα έργο απαραίτητο για να μην καταρρεύσει ο  φάρος που είναι το σήμα κατατεθέν της περιοχής και όχι μόνον…  Ο πρώην Αντιδήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος κ. Μουριάδης Θεόδωρος σχολίασε πως η διαδικασία αναμένεται να εξελιχθεί ομαλά και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το όλο έργο.

ΣΤΟ Δ.Σ.

Στο μεταξύ το θέμα θα συζητηθεί σήμερα στην συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Δηλαδή θα κληθεί το Σώμα να εγκρίνει τις απαλλοτριώσεις. .

Η ΠΝΟΗ

Ο Σύλλογος για το Παιδί και την Οικογένεια ΠΝΟΗ  έχει ξεκινήσει την φθινοπωρινή του δράση  πιστός στον προγραμματισμό του. Ήδη συγκεντρώθηκαν σχολικά είδη και έπεται και συνέχεια. Σχετικές δηλώσεις έκανε η Γραμματέας του συλλόγου κ. Νίκη Ανέστη τονίζοντας ότι συνεχίζουν ακάθεκτοι την δράση τους  και ευχαρίστησε όσους συνδράμουν στην προσπάθεια τους.

ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ

Το τοπικό ΚΚΕ  σκοπεύει να φτιάξει δημοτικά ψηφοδέλτια και στους τέσσερεις δήμους του Νομού Καβάλας. Αυτό επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Ποτόλιας, ξεκαθαρίζοντας ότι θα προσπαθήσει το ΚΚΕ να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που δίνει ο νέος νόμος του Κλεισθένη.  Ο κ. Ποτόλιας υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιος δήμαρχος  Καβάλας και ερωτηθείς σχετικά άφησε να εννοηθεί ότι είναι νωρίς ακόμη να γνωρίζει αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για δήμαρχος.

Ο ΚΑΙΡΟΣ…

Οι καιρικές συνθήκες κάθε άλλο παρά προβλέψιμες είναι και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας  στην Καβάλα είναι σε επιφυλακή  καθώς  η καταστροφική πυρκαγιά στην Θάσο πριν 2 χρόνια ήταν ένα πολύ ενδεικτικό συμβάν του τι μπορεί να κάνει η απρόβλεπτη φύση. Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε στο νησί μετά από μία ξερή καταιγίδα κεραυνών.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *