Σχόλια…..

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ

Η κοινωνία της Καβάλας ακόμη συζητά το  πρωτοφανές έγκλημα που έλαβε χώρα στην Καβάλα προχθές  στις 10  περίπου το πρωί στην συνοικία του Προφήτη Ηλία, απέναντι σχεδόν από την ομώνυμη εκκλησία  στην οδό Ηροδότου.  Συγκεκριμένα ένας 24χρονος σκότωσε με μαχαίρι τον παππού και την γιαγιά του, τον 89χρονο Γιώργο Ράλλη και την 84χρονη Κατερίνα Ράλλη  μετά από διαπληκτισμό που είχε μαζί τους.  Ο 24χρονος Γιώργος Ράλλης αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και είχε νοσηλευτή 2 φορές σε ψυχιατρική κλινική. Σύμφωνα με μαρτυρίες των περιοίκων, είχε επιθετική συμπεριφορά  ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.

ΓΙΑΤΙ;

Και αυτό που σχολιάζεται είναι αν υπήρχε η δυνατότητα να αποφευχθεί αυτή η τραγωδία δεδομένου ότι ο νεαρός είχε δείξει στοιχεία επικινδυνότητας ….  Στην γειτονιά δε οι περίοικοι ακόμη σχολιάζουν το γεγονός καθώς τα ηλικιωμένα θύματα ήταν ιδιαίτερα αγαπητά…

ΜΕΛΙ

Αξίζει να σημειωθεί ότι  του δράστη  η οικογένεια επί σειρά ετών πουλούσε μέλι που είχε μεγάλη απήχηση στην γειτονία, ήταν εξαιρετικής ποιότητας.

ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

Τέλος αναφορικά με το όλο θέμα ακούστηκαν και πολλές υπερβολές από κάποιους δημοσιογράφους  που καλύτερα να αφήσουν ήσυχο το επάγγελμα…  Τοπική φυλλάδα έγραψε ότι η μητέρα του δράστη πέθανε και πως ο πατέρας τους είχε εξαφανιστεί!!!! Αυτό το ανέφερε μάλιστα και δημοσιογράφος τηλεοπτικού σταθμού πανελλήνιας εμβέλειας!!! Με τέτοιες ευαίσθητες υποθέσεις δεν παίζουν…

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας διοργανώνει ποδηλατοδρομία για την εθελοντική αιμοδοσία που  θα ξεκινήσει  από την Αλεξανδρούπολη, θα διασχίσει 40 πόλεις σε μια απόσταση 1.200 χιλιομέτρων, ενώ στην Καβάλα θα βρεθεί την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου  στις 5 το απόγευμα στον Δημοτικό Κήπο όπου θα γίνει και η υποδοχή.

Το πρωί της ίδιας μέρας στη Λέσχη Αξιωματικών θα πραγματοποιηθεί από την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας  εθελοντική αιμοδοσία.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Τάσος Καρασαββόγλου δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου  ότι συμμετέχουν και στηρίζουν μία τέτοια  μια τέτοια εκδήλωση καθώς το αίμα είναι ένα πολύτιμο αγαθό. Η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα δήλωσε ότι ο  σκοπός είναι ιερός, ενισχύουν  την αιμοδοσία καθώς οι ανάγκες σε αίμα υπάρχουν πάντοτε, ειδικά το καλοκαίρι.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΥΑΣ ΚΑΪΛΗ

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου  θα επισκεφθεί  την Καβάλα   η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλη & το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Π.Κ.Ε Στοϊμενιδης Ανδρέας, στα πλαίσια περιοδείας των στελεχών του Κινήματος Αλλαγής  στη Βόρεια Ελλάδα, με αφορμή την  άνοδο της Προέδρου  ΦώφηΣ Γεννηματά  στη Θεσσαλονίκη, όπου θα  επισκεφθεί τη ΔΕΘ και θα μιλήσει στο Βελλίδειο  Συνεδριακό Κέντρο τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα.  Η κ. Καϊλή θα επισκεφθεί συσκευαστήρια σταφυλιών στο Μυρτόφυτο στις 12.30 το μεσημέρι ενώ λίγο νωρίτερα στις 11 το πρωί θα δώσει συνέντευξη τύπου.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ  ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Για δικαίωση του αγώνα τους έκανε λόγο στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης μετά την δικαστική αθώωση των 56 αιρετών για το θέμα των προσλήψεων των συμβασιούχων διάρκειας 2 μηνών.  Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη ανοίγει ο δρόμος για την αθώωση τους και στο θέμα της δίκης σε δεύτερο βαθμό για τα οικον0μικά τους δεδομένα.

ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στα ίδια επίπεδα κυμάνθηκε τουριστικά ο νομός Καβάλας σε σχέση με πέρυσι που χαρακτηρίστηκε η καλύτερη χρονιά των τελευταίων 20 ετών.   Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης σημείωσε ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου θα κάνουν την τελική αποτίμηση καθώς τον Σεπτέμβριο παραδοσιακά έχουν πολύ καλές πληρότητες. Πλην όμως επιβεβαίωσε τα στοιχεία που δείχνουν ότι τουριστικά ο νομός κινήθηκε το φετινό καλοκαίρι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

 ΣΤΟ 35% Η ΑΝΕΡΓΙΑ

Στο 35% υπολογίζεται η ανεργία στον Νομό Καβάλας   παρότι υπάρχουν διαθέσιμες   2000 θέσεις εργασίας στην περιοχή του Νέστου και 1500 στην περιοχή του Παγγαίου.  Αυτά αναφέρθηκαν σε μία σύσκεψη που έγινε στην Θεσσαλονίκη σε συνάντηση προέδρων Εργατικών Κέντρων παρουσία και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου  Καβάλας κ. Κώστα Ποδάρα, σύμφωνα με τον οποίο κυρίως οι νέοι άνθρωποι αποφεύγουν  να εργαστούν σε αγροτικές  καλλιέργειες  και προτιμούν να βασίζονται στις υποσχέσεις των πολιτικών για μία θέση στο Δημόσιο.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας με όλα τα εκθέματα του στον νέο του χώρο στις πρώην «Νεφέλες».  Αξίζει να σημειωθεί ότι προχθές έγινε μία σύσκεψη που προκάλεσε η δήμαρχος κ. Τσανάκα με τον πρόεδρο του Μουσείου κ. Χρήστο Τζανάκο για τα εκκρεμή θέματα του μουσείου.  Την  λειτουργία του μουσείου σύντομα θα την αναλάβει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια».

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΩΝ

Συνεχίστηκαν και χθες μερικώς  οι εργασίες για την διαγράμμιση των οδών στο κέντρο της πόλης της Καβάλας στο πλαίσιο της επαναφοράς του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης.  Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ηλίας Καλανταρίδης δήλωσε ότι οι εργασίες προχώρησαν ικανοποιητικά την πρώτη ημέρα αν και προέκυψαν προβλήματα με την κακοκαιρία   το απόγευμα ενώ όπου υπήρξε  δυνατότητα  συνέχισαν και χθες  καθώς δεν έχει γίνει προειδοποιητική ανακοίνωση από τον Δήμο Καβάλας.   Προφανώς ο εργολάβος θα επανέλθει αφού πρώτα ο Δήμος Καβάλας προβεί στην σχετική ανακοίνωση.

 ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στο Νοσοκομείο Καβάλας από 1ης Σεπτεμβρίου γίνονται μαγνητικές τομογραφίες για όλο το κοινό κάτι που είναι πρωτοπόρο για τα τοπικά δεδομένα. Συγκεκριμένα  ο κάθε ασθενής έχει την δυνατότητα να κλείνει  ραντεβού για  να κάνει μία μαγνητική τομογραφία δωρεάν. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Αναστάσιος Καρασαββόγλου σημείωσε ότι  θεώρησαν πως ήταν κάτι αναγκαίο για τους πολίτες  στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής δεδομένου  ότι οι μαγνητική τομογραφία σε ιδιώτη έχει μεγάλο κόστος για τους ασφαλισμένους.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Και πραγματικά οι δωρεάν μαγνητικές τομογραφίες είναι μία μεγάλη δωρεά και προσφορά για τους ασφαλισμένους.  Οι τελευταίοι το εκτιμούν δεόντως.

ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΕ

Δεν προσκλήθηκε η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα στην συνέντευξη που έδωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αλλαγής όδευσης Αγωγού ΤΑΡ που δόθηκε στον αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων.  Η κ. Τσανακα σε δηλώσεις της επέκρινε την στάση των μελών της Επιτροπής σχολιάζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να ζητούν από τον Δήμο Καβάλας διάφορα πράγματα και  την  ίδια ώρα να τον αποκλείουν από τέτοιες δράσεις όπως την συνέντευξη που έδωσαν.

ΗΜΕΡΙΔΑ

Μία ημερίδα για την σήψη θα πραγματοποιήσει ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας στις 15 Σεπτεμβρίου όπως  έκανε γνωστό ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Ξενοφών Κροκίδης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *