Σχόλια…..

 ΝΑΙ ΤΟΥ Σ.Τ.Ε. ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ!

Το Συμβούλιο της Επικρατείας  απέρριψε το αίτημα του Δήμου Καβάλας για την έκδοση προσωρινής διαταγής σχετικά με τα υπό κατασκευή διόδια στην Παράκαμψη. Παρ` όλα αυτά  η Εγνατίας οδός ΑΕ σταμάτησε τις εργασίες της μετά την παρέμβαση του Δασαρχείου καβάλας καθώς οι εργασίες εκτελούνταν σε δασική περιοχή.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας πραγματοποίησε χθες Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στο Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας με θέμα «Απολογισμός Διοικητικού Συμβουλίου της προηγούμενης τετραετίας».

ΕΚΛΟΓΕΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου προεδρείου περίπου το Νοέμβριο. Ο σημερινός πρόεδρος κ. Ξενοφών Κορκίδης, δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία. Όπως έχει σχολιάσει, δίνει τόπο σε νέους συναδέλφους του που διψούν για προσφορά.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, τη Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, την Κινηματογραφική Λέσχη «Ζέφυρος», τη Θρακική Εστία και τους πολιτιστικούς Συλλόγους ”Κάστρο” Παναγίας και Ποταμουδίων παρουσίασαν χθες και συνεχίζουν απόψε και αύριο στις 9.30 το βράδυ προβολή ιστορικών ντοκιμαντέρ.

Οι προβολές θα γίνουν απόψε στον κινηματογράφο «Ζέφυρο» με τις ταινίες «ο Δικός μου πόλεμος» και «Στην άκρη του Αιγαίου Καστελόριζο», ενώ την Παρασκευή στην Παλιά Μουσική θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Η σιωπηλή Σχολή – Μια αναδρομή στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης».

ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

Σημειωτέον ότι το ντοκιμαντέρ που έγινε για το Καστελόριζο βραβεύτηκε διεθνώς και πραγματικά είναι ένα ιστορικό γεγονός που καταδεικνύει την εικόνα της χώρας μας στα χρόνια των πολέμων του 19ου αιώνα και την εξέλιξη του σήμερα. Να φανταστείτε ότι σήμερα στην Αυστραλία οι μετανάστες από το Καστελόριζο ξεπερνούν τους 4000 όταν σήμερα στο νησί οι μόνιμοι κάτοικοι δεν ξεπερνούν τους 500.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο ο νέος Κεντρικός Λιμενάρχης Καβάλας Αντιπλοίαρχος Σταύρος Ευαγγελίδης.

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ

Τελικά ο νέος Λιμενάρχης κ. Ευαγγελίδης επιστρέφει στον τόπο του «εγκλήματος». Να υπενθυμίσουμε ότι διετέλεσε Λιμενάρχης και πριν μερικά χρόνια στην Καβάλα. Για πολλούς η επιστροφή του ήταν τυπική διαδικασία.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Ο Δήμος Νέστου διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης των «Πρακτικών της 1ης Συνάντησης Τοπικής Ιστορίας του Δήμου Νέστου» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Ιουλίου στις 8.30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ

Τώρα, σε ό,τι αφορά τη διοίκηση του δήμου Νέστου, πραγματικά τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ο δήμαρχος κ. Βαγγέλης Τσομπανόπουλος και οι συνεργάτες του αντιμετώπισαν από την αρχή τα προβλήματα με τις πλημμύρες με τις δικές τους δυνάμεις και πραγματικά κατάφεραν άρα πολλά πράγματα. Σήμερα η κατάσταση έχει εκτονωθεί και σιγά- σιγά οι «πληγές» επουλώνονται. Αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Τσομπανόπουλο και τους συνεργάτες του.

ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας μειώνει την τιμή του εισιτηρίου για τους μαθητές μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου για να διευκολύνει τις μετακινήσεις τους. Το μέτρο τέθηκε σε εφαρμογή από τη Δευτέρα. Αξίζουν συγχαρητήρια στο Αστικό ΚΤΕΛ για αυτήν την πρωτοβουλία, που δείχνει μια κοινωνική ευαισθησία. Γιατί σήμερα η μαθητιώσα νεολαία, από οικονομικής άποψης, έχει το μαύρο της το χάλι.

ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Το Επιμελητήριο Καβάλας διεκδικεί την παραχώρηση κατά χρήση του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας από πλευράς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. «Υπάρχει μία στασιμότητα στο θέμα» σημείωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Πολύ ικανοποιητική είναι η τουριστική κίνηση στην Θάσο με αύξηση τουριστών από Ρουμανία και Βουλγαρία σε σχέση με πέρυσι. Αντίθετα μικρή κάμψη σημειώθηκε στις αφίξεις τουριστών από την Τουρκία λόγω της υποτίμησης της λίρας, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης.

ΔΙΑΨΕΥΣΗ

Στο μεταξύ διαψεύδονται κάποιες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι δήθεν υπάρχει μείωση της τουριστικής κίνησης στη Θάσο κατά 20%. Αυτά είναι αποκυήματα φαντασίας κάποιων ανθρώπων που απλά έχουν μάθει να γκρινιάζουν για τον τουρισμό στο νησί. Και είναι άξιοι της τύχης τους.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΤΑΡ

Συνεχίζει τον αγώνα της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αλλαγής όδευσης του Αγωγού ΤΑΡ, διαμαρτυρόμενη  για την στάση της κοινοπραξίας του αγωγού που δεν δέχεται να αλλάξει όδευση, όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Καβάλα  Oil κ. Μανώλης Κελαϊδάκης.

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Στον εκσυγχρονισμό του συστήματος στάθμευσης στον χώρο στάθμευσης της Δημοτικής Αγοράς προχώρησε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια».  Η πρόεδρος της κ. Αναστασία Ιωσηφίδιου σημείωσε ότι στόχος τους είναι να γίνει ακόμη πιο ελκυστική η Δημοτική Αγορά.

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ

Αυξημένη παρουσιάζεται η επιβατική κίνηση αυτό το διάστημα για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας όπως δηλώνει ο πρόεδρος του φορέα κ. Πανταζής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *