Σχόλια….

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΤΑΡ

Ως γνωστό, δυσάρεστη τροπή έχει λάβει η κινητοποίηση των αγροτών στην περιοχή Φιλίππων που αντιτίθενται  στην όδευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, όταν μάλιστα συνεχίζει την απεργία πείνας ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας κ. Θέμης Καλπακίδης λόγω των επικείμενων εργασιών που σκοπεύει να προχωρήσει η κοινοπραξία του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ στην περιοχή των Κρηνίδων. Συγκεκριμένα την Τρίτη το πρωί  η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας προχώρησε σε προσαγωγές 8 ατόμων που διαφωνούν με τις επιλογές της εταιρείας καθώς η τελευταία τους μήνυσε για παρακώλυση  των εργασιών και μεταξύ των προσαχθέντων είναι και  ο κ. Καλπακίδης όπως και  ένας Ιταλός υπήκοος  που  έκανε μαζί του απεργία πείνας για συμπαράσταση..  Μάλιστα στην συνέχεια οι προσαγωγές μετετράπησαν σε συλλήψεις και ακολούθησε  η διαδικασία του αυτόφωρου χθες….

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση συγκεντρώθηκαν την Τρίτη περί τα 100 άτομα που διαμαρτυρόντουσαν για την σύλληψη των 8 ατόμων και ευτυχώς πέρα από τα συνθήματα κατά της σύλληψης των  δεν σημειώθηκαν παρατράγουδα…

ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Να σημειωθεί επίσης ότι οι περισσότεροι που συμπαραστάθηκαν στους συλληφθέντες ήταν εργαζόμενοι στα πετρέλαια. Για μία ακόμη φορά απέδειξαν το μαχητικό τους σθένος. Και χθες στο Δικαστικό Μέγαρο η παρουσία των εργαζομένων   στα Πετρέλαια ήταν εντυπωσιακή όπως και των αγροτών που παρέταξαν τα τρακτέρ τους έξω από αυτό!  Υπολογίζεται ότι ήταν περί τα 200 άτομα.

ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΕ

Μαύρη σελίδα στην όλη υπόθεση η λιποθυμία του Θέμη Καλπακίδη στην δικαστική αίθουσα όπου οδηγήθηκε για την αυτόφωρη διαδικασία. Οι αποδοκιμασίες του κόσμου πολύ μεγάλες για όλη αυτή την εξέλιξη, ενώ οι συλληφθέντες παρέστησαν στην δικαστική αίθουσα χωρίς κορδόνια στα παπούτσια τους…

ΤΟ Σ.Τ.Ε.

Στο μεταξύ το Συμβούλιο της Επικρατείας δίνει το πράσινο φώς για τις εργασίες στην περιοχή των Φιλίππων. Συγκεκριμένα δια στόματος του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Γιώργου Γραμμένου έγινε γνωστό ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας με τις αποφάσεις υπ. αρίθμ’ 1360 και 1361 του το Ε’ Τμήμα Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας απορρίπτει την αίτηση ακύρωσης της απόφασης της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου TAP. Υπενθυμίζεται ότι την αίτηση είχαν υποβάλει ο Δήμος Καβάλας και φυσικά πρόσωπα  δηλαδή μέλη του Αγροτικού Συλλόγου και της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών τον Νοέμβριο του 2014. Η αίτηση συζητήθηκε από το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ στις 7 Φεβρουαρίου 2018 και η απόφαση είναι απορριπτική.

ΑΝΟΙΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ

Έτσι όπως προαναφέραμε το ΣΤΕ έδωσε το πράσινο φως για εργασίες στην περιοχή των Φιλίππων από πλευράς της Κοινοπραξίας του αγωγού ΤΑΡ. Ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες αλλά το πράγμα άρχισε να ξεκαθαρίζει.

ΈΚΤΑΚΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ

Η Οργανισμός Λιμένα Καβάλας  Α.Ε. ενημερώνει ότι στο πλαίσιο λήψης έκτακτων κυκλοφοριακών μέτρων για την διεξαγωγή του 7ου AIR SEA SHOW 2018, θα εφαρμοστεί απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης των οχημάτων επί των οδών Εθνικής Αντίστασης και Αβέρωφ έως το ύψος της οδού Φιλικής Εταιρείας, με εξαίρεση την διέλευση οχημάτων ασφαλείας και εκτάκτου ανάγκης, από σήμερα 4 το απόγευμα μέχρι τη Δευτέρα 1 Ιουλίου στις 5 το πρωί.

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ

Στο μεταξύ είναι όλα έτοιμα για το Air Sea Show που θα ξεκινήσει αύριο. Οι διοργανωτές φιλοδοξούν αυτό το 7ο Air Sea Show να είναι το καλύτερο.

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται μέχρι και σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία λόγω του φαινομένου «Νεφέλη» που θα προκαλέσει καταιγίδες.  Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Σταύρος Κυβράκης σημείωσε ότι κατά τόπους θα εκδηλωθούν καταιγίδες που θα συνοδεύονται από κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ

Το σίγουρο είναι ότι θα βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες από αύριο κι ότι αυτό το τριήμερο των βροχοπτώσεων θα είναι μια «παρένθεση» στο φετινό καλοκαίρι. Το οποίο, όμως, μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στους επαγγελματίες. Ιδιαίτερα σ’ αυτούς που ασχολούνται με καταστήματα αναψυχής.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Πρόταση συμμετοχής τους στο Festival Cosmopolis κατέθεσαν οι Γιατροί του Κόσμου στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» και αναμένουν απάντηση. Η εκπρόσωπος των Γιατρών Κόσμου στην Καβάλα κ. Άννα Γιοβανιού σημείωσε ότι επιθυμούν ότι να προβάλλουν τις δράσεις τους  και να ενισχύσουν οικονομικά το εθελοντικό έργο τους.

ΠΥΛΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ

Μεγάλη επισκεψιμότητα παρουσιάζεται στο Πυλοθεραπευτήριο Κρηνίδων  κάτι που ικανοποιεί την διοίκηση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας. Η πρόεδρος της επιχείρησης κ. Αναστασία Ιωσηφίδου σε δηλώσεις της εξέφρασε την ικανοποίηση της για την αυξημένη κίνηση επισκεπτών σε σχέση με πέρυσι, που ξεπερνά το 20%.

ΚΑΣΤΡΟ

Επίσης η κ. Ιωσηφίδου ανέφερε ότι αυξήθηκε σημαντικά και η επισκεψιμότητα στο Κάστρο της Καβάλας. Την ίδια ώρα που η Καβάλα είναι μέσα στους 20 μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Αυτό κι αν είναι κέρδος.

ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

Ο Δήμος Παγγαίου καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τις πρόσφατες  δηλητηριάσεις αδέσποτων σκύλων στην περιοχή της παραλίας Οφρυνίου (Τούζλα) του Δήμου  και παρακαλεί όποιον γνωρίζει ή αντιλήφθηκε κάτι σχετικό με αυτές να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Παγγαίου. Η δηλητηρίαση και γενικώς η κακοποίηση ζώων αποτελεί ένα απεχθές έγκλημα κατά της ζωής ανυπεράσπιστων όντων και γενικότερα κατά της δημιουργίας στο φυσικό μας περιβάλλον.

Η πράξη αυτή διώκεται ποινικά από τον Νόμο με επιβολή αυστηρότατων προστίμων, ήτοι 30.000 € ανά ζώο.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ

Κι όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν υπάρχει κίνδυνος σε όλο το Νομό να έχουμε μαζικές δηλητηριάσεις αδέσποτων λόγω του ότι έχει αυξηθεί δραματικά ο πληθυσμός τους. Τα άμοιρα τετράποδα δεν φταίνε σε τίποτα, φταίνε τα κακορίζικα δίποδα που τα παράτησαν στους δρόμους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *