Σχόλια….

ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΟΙ 8 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Στο αυτόφωρο θα οδηγηθούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι 8 συλληφθέντες πολίτες που διαμαρτυρόντουσαν στην περιοχή των Κρηνίδων σε χωράφι όπου έχουν προγραμματιστεί να γίνουν εργασίες έρευνας από πλευράς της  κοινοπραξίας του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ. Η εταιρεία τους μήνυσε για παρακώλυση  των εργασιών και μεταξύ των προσαχθέντων είναι και  ο κ. Θέμης Καλπακίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Δήμου Καβάλας, ο οποίος βρίσκεται για  7η ημέρα σε απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εργασίες της εταιρίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας 100 περίπου ατόμων για τους συλληφθέντες ενώ και σήμερα θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΕΣ

Με απόλυτη επιτυχία διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας το Επιμελητήριο Καβάλας και το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Αποτελεσματική Επανάχρηση Διατηρητέων Καπναποθηκών της Καβάλας Προβλήματα, Τρόποι Αντιμετώπισης»  στην Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των καπναποθηκών της Καβάλας δίνοντας έμφαση στο κόστος και στα νομικά προβλήματα επανάχρησης των υφιστάμενων κτηρίων ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές αξιοποίησης καπναποθηκών από επιχειρηματίες, που κατέθεσαν την προσωπική τους εμπειρία και τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτουν. Επίσης αναλύθηκαν οι τρόποι ένταξης της «καπνικής ταυτότητας» της Καβάλας σε ένα συμμετοχικό μοντέλο Αστικής Αναγέννησης. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας  στην ομιλία του σημείωσε ότι οι καπναποθήκες της Καβάλας είναι η  ιστορία της Καβάλας τον 18ο και 19ο αιώνα  που αφορά το καπνεμπόριο και την καπνεργασία και ως εκ τούτου θα πρέπει να διατηρηθούν με κάθε κόστος ώστε να μην σβήσει η ταυτότητα της πόλης.

ΑΛΛΑΓΗ

Μάλιστα θεωρήθηκε τόσο σημαντική αυτή η διοργάνωση του Επιμελητηρίου για τις καπναποθήκες που άλλαξε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας που ήταν προγραμματισμένη για τις 7μμ. Και φυσικά στην εκδήλωση παρέστη και η δήμαρχος Καβάλας, κα Δήμητρα Τσανάκα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Από την Ημερίδα βγήκαν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα και ελπίζουμε να υπάρξει αλλαγή του νομικού πλαισίου για τις καπναποθήκες, μήπως και σωθούν. Διαφορετικά θα καταρρεύσουν οι περισσότερες, όπως γίνεται σήμερα.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ως γνωστό, άμεση  ήταν η αντίδραση τη Δευτέρα των στελεχών του Λιμεναρχείου Καβάλας μετά το περιστατικό που προκάλεσε αναστάτωση στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» όταν ΙΧ αυτοκίνητο ξέφυγε από το σημείο που ήταν σταθμευμένο  και κατέληξε  στον πυθμένα της θάλασσας . Συγκεκριμένα στις 11:45 το πρωί ένα ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στη «Ράμπα Νο6», στο ύψος της γεφυροπλάστιγγας λίγο πριν από το σημείο από όπου αναχωρούν τα ferry boats για το νησί της Θάσου, άρχισε να κινείται και κατέληξε μέσα στην θάλασσα.

ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ

Τα ακριβή αίτια του συμβάντος ακόμη και σήμερα δεν έχουν εξακριβωθεί, ωστόσο εικάζεται ότι  λύθηκε  το χειρόφρενο και το αυτοκίνητο βρέθηκε εντός της θάλασσας ακολουθώντας την κλίση του εδάφους. Διότι δεν ξεκαθαρίστηκε αν ο οδηγός ενεργοποίησε το χειρόφρενο ή όχι… Το όχημα ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων .

Ευτυχώς, εντός του οχήματος δεν βρίσκονταν κάποιος επιβάτης.

Λίγη ώρα μετά το περιστατικό, στο σημείο έσπευσε γερανοφόρο όχημα και αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση της ανέλκυσης με τη συμμετοχή δύτη ο οποίος βούτηξε στη θάλασσα για να δέσει το όχημα το οποίο ανέβασε  στην επιφάνεια ο γερανός. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον τόπο του «εγκλήματος» είχε συγκεντρωθεί πολύς κόσμος για να απαθανατίσει το γεγονός. Μάλιστα, αρκετοί ήταν αυτοί που βιντεοσκόπηση την «ανέλκυση» του αυτοκινήτου ενώ κάποιοι ήταν πρόθυμοι να πουλήσουν και το βίντεο. Γενικώς, είμαστε για τα πανηγύρια.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Σήμερα  θα λειτουργήσει η Λαϊκή Αγορά Καβάλας, αντί της καθιερωμένης ημέρας του Σαββάτου 30 Ιουνίου, λόγω της διεξαγωγής του 7ου Kavala Air Sea Show.

ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Επιτέλους κατεδαφίστηκε η μονοκατοικία στην οδό Θεοδώρου Πουλίδου στην συνοικία της Παναγίας καθώς οι τελευταίες βροχοπτώσεις διάβρωσαν ακόμη περισσότερο τον σκελετό του κτιρίου. Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Τεχνικών κ. Ευαγγελία Δρακονάκη, ο Δήμος Καβάλας επικοινώνησε με την Εφορία Νεότερών Μνημείων που έδωσε τελικά την άδεια να προχωρήσουν στην μερική κατεδάφιση του κτιρίου που ήταν επικίνδυνο.

ΘΕΑΜΑ

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της κατεδάφισης αυτού του ερειπίου στην Παναγία, είχαν συγκεντρωθεί πολλοί περίοικοι για να απολαύσουν το θέαμα. Αυτό το ερείπιο τους έστεκε στο λαιμό εδώ και χρόνια.

ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΕΜΥ

Στα 800.000 ευρώ έχουν φτάσει οι οφειλές των μελών του Επιμελητηρίου Καβάλας στο ΓΕΜΗ, γεγονός που προβληματίζει την διοίκηση του φορέα. Ο πρόεδρος του κ. Μάρκος Δέμπας σημείωσε ότι η πληρωμή είναι υποχρεωτική αλλά για τις μικρές επιχειρήσεις δεν υπάρχει ασφαλιστική δικλίδα.

ΠΛΗΡΕΙΣ ΟΙ ΠΛΩΤΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣ

Δεν υπάρχει ούτε μία ελεύθερη θέση ελλιμενισμού  σκαφών αναψυχής στις πλωτές εξέδρες στο Κεντρικό Λιμάνι Καβάλας καθώς έχουν καταληφθεί από ιδιώτες. Οι πλωτές εξέδρες αποδείχθηκαν πόλος έλξης για πάρα πολλούς πλοιοκτήτες και πλέον ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας προσανατολίζεται στην δημιουργία μαρίνας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κ. Χρήστος Ηλιάδης.

ΔΑΣΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

Πρόβλημα υπάρχει με τους δασικούς δρόμους του Νομού Καβάλας το οποίο θα λυθεί άμεσα καθώς το Δασαρχείο Καβάλας εξασφάλισε ένα κονδύλι 25.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για τις διανοίξεις δρόμων στα δάση. Η Δασάρχης Καβάλας κ. Ζωή Γεωργούση ενημέρωσε ότι η κατάσταση είναι καλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ

Οργιάζουν οι φήμες για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα… Καθημερινά μπαινοβγαίνουν ονόματα υποψηφίων…

ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΙΙΑΛΟΓΟΥ

Υπέρ του διαλόγου και κατά της βίας  για το θέμα του Μακεδονικού τάσσεται ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Παράσχος Αγανικόλας καταδικάζοντας τις επιθέσεις που γίνονται εις βάρος των όσων συμφωνούν με την συμφωνία στο Σκοπιανό. Είπαμε ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει χωρίς ακρότητες…

ΛΑΪΚΗ

Το έχουμε σχολιάσει δεκάδες φορές ότι η Λαϊκή Αγορά λειτουργεί σε λάθος σημείο στην Καβάλα. Το Σάββατο τραυματίστηκε μία γυναίκα σε τροχαίο, πριν λίγα χρόνια έχασε την ζωή της μία άλλη…  Αλλά ποιος νοιάζεται….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *