Σχόλια….

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΤΑΡ

Δυσάρεστη τροπή έχει λάβει η κινητοποίηση των αγροτών στην περιοχή Φιλίππων που αντιτίθενται  στην όδευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, όταν μάλιστα για  6η ημέρα συνεχίζει την απεργία πείνας ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας κ. Θέμης Καλπακίδης λόγω των επικείμενων εργασιών που σκοπεύει να προχωρήσει η κοινοπραξία του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ στην περιοχή των Κρηνίδων. Συγκεκριμένα σήμερα η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας  προχώρησε σε προσαγωγές  8 ατόμων που διαφωνούν με τις επιλογές της εταιρείας καθώς η τελευταία τους μήνυσε για παρακώλυση  των εργασιών και μεταξύ των προσαχθέντων είναι και  ο κ. Καλπακίδης όπως και  ένας Ιταλός υπήκοος  που  έκανε μαζί του απεργία πείνας για συμπαράσταση..  Μάλιστα στην συνέχεια οι προσαγωγές μετετράπησαν σε συλλήψεις και ακολουθεί η διαδικασία του αυτόφωρου.

ΕΡΓΑ

Σημαντική αναβάθμιση στις παρεχόμενες υπηρεσίες του Νοσοκομείου Καβάλας θα επιτευχθεί μέσω ΕΣΠΑ με την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Καρασαββόγλου δήλωσε πως γυρίζει μία νέα σελίδα για το Νοσοκομείο.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Και είναι γεγονός ότι αυτά τα έργα που προγραμματίζονται είναι εξαιρετικής σημασίας για το Νοσοκομείο της Καβάλας και μακάρι να υλοποιηθούν. Γιατί σαφώς είναι έργα τα οποία έχουν προϋπολογιστεί αλλά στην Ελλάδα τη σημερινή τα πάντα ανατρέπονται, χωρίς να σημαίνει κάτι πολιτικό αυτό που σχολιάζουμε.

ΛΥΜΑΤΑ

Δεν διαρρέουν λύματα στη θάλασσα από τον Σταθμό Βιολογικού Καθαρισμού στην Άσπρη Άμμο όπως διαβεβαιώνει η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ Καβάλας. Ο  πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Χαράλαμπος Κουφατζής σε δηλώσεις του αναφέρθηκε συνολικά στην λειτουργία του Βιολογικού, τονίζοντας ότι η λειτουργία του είναι σε πολύ καλό επίπεδο..

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Μάλιστα, ο κ. Κουφατζής απηύθυνε  πρόσκληση σε όσους αμφισβητούν τα λεγόμενά του, να επισκεφθούν τον Βιολογικό καθαρισμό στην Άσπρη Άμμο. Και πραγματικά αποτελεί μια άθλια κινδυνολογία αυτή η φήμη που βγήκε ότι στην παραλία της Άσπρης Άμμου πέφτουν λύματα από τον Βιολογικό καθαρισμό. Νομίζουμε ότι η φαντασία κάποιων  οργιάζει.

ΔΥΣΟΣΜΙΑ

Βέβαια η δυσοσμία στην περιοχή της Άσπρης Άμμου λόγω του Βιολογικού είναι υπαρκτή. Το διαπιστώσαμε την Κυριακή  όταν βρεθήκαμε στην πλαζ  του συγκροτήματος  «Βρανάς».  Επιβάλλεται να αλλαχθούν οι ρότορες του Βιολογικού καθώς η επένδυση «Βρανά» πλήττεται σοβαρά..

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Απαντήσεις στις καταγγελίες του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας κ. Καλπακίδη για τις εργασίες της Κοινοπραξίας του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ έδωσε η υπεύθυνη ενημέρωσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ στην Ελλάδα κ. Κατερίνα Μουζουράκη.

ΞΕΚΑΘΑΡΗ

Η κα Μουζουράκη ήταν ξεκάθαρη στις δηλώσεις της τονίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα παρανομιών από την εταιρεία τους καθώς όλα είναι ξεκάθαρα και βασίζονται στην κείμενη νομοθεσία. Μάλιστα προκάλεσε όποιους αμφισβητούν τα λεγόμενά της, να ζητήσουν εξηγήσεις από την εταιρεία. Την ίδια στιγμή που όπως ανέφερε, διαρκώς τα στελέχη της εταιρείας ενημερώνουν τους κατοίκους των Φιλίππων για τα έργα του ΤΑΡ.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Έντονα διαμαρτύρεται με ανακοίνωση του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Καβάλας για την επιβολή φόρου 0,8% στους φαρμακοποιούς από το Υπουργείο Υγείας, για κάθε πρωτότυπο  φάρμακο. Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Σίσσυ Ρακιντζή σχολίασε πως ουσιαστικά είναι μία πράξη «αντιποίνων» για το γεγονός ότι δεν προωθούν τα γενόσημα.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Έντονα διαμαρτύρεται στην Αστυνομική Διεύθυνση ο Δήμος Καβάλας για την ρύπανση που προκαλούν καθημερινά ομάδα αθίγγανων στην  Κεντρική Πλατεία Καβάλας. Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Ανέστης Τσουρουκίδης σχολίασε ότι καθημερινά καθαρίζουν την Πλατεία και κάθε πρωί αντικρίζουν μία απαράδεκτη εικόνα…

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

Κι όπως έχουμε σχολιάσει στο παρελθόν είναι απαράδεκτη η εικόνα που παρουσιάζεται στην κεντρική Πλατεία Καβάλας με τους αθιγγάνους να αφοδεύουν όπου θέλουν και ό,τι ώρα θέλουν. Και θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας να σταθεί στο ύψος της και να εκδιώξει όλους αυτούς τους τυχάρπαστους που προσβάλλουν μια πόλη ολόκληρη.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΥΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ

Με ταχύτατους ρυθμούς εκτελείται το έργο της ριζικής ανάπλασης του Βερούλειου Σταδίου Καβάλας, του παλαιότερου αθλητικού κέντρου Καβάλας.  Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργο Φιλόσογλου σημείωσε ότι ο εργολάβος του έργου φημίζεται για την συνέπεια του.

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

Μετρήσεις οστικής πυκνότητας έγιναν σε 158 γυναίκες των ΚΑΠΗ Καβάλας μέσω προγράμματος προληπτικής ιατρικής. Η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» κ. Φραντζεσκάκη δήλωσε πως ήταν μία διαδικασία ιδιαίτερα επωφελής για τις γυναίκες των ΚΑΠΗ.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας του Κινήματος Αλλαγής  με τον ΣΥΡΙΖΑ  το μέλος του Κινήματος κ. Δημήτρης Παπουτσής.

ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΕΣ

Το θέμα των καπναποθηκών απασχολεί έντονα τους τοπικούς φορείς της Καβάλας και χθες ήταν προγραμματισμένη το απόγευμα μία ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου με θέμα τις καπναποθήκες.

ΔΕΥΑΚ

Ενημέρωση και συζήτηση για την πορεία της ΔΕΥΑΚ επρόκειτο να γίνει χθες  στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας   στις 7 το απόγευμα. Το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά αναβλήθηκε μετά από απόφαση του προέδρου της ΔΕΥΑΚ κ. Χαράλαμπου Κουφατζή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *