Σχόλια…..

AIR SEA SHOW

Έτοιμη να σηκώσει και πάλι «το κεφάλι ψηλά» είναι η Καβάλα λόγω του Kavala Air Sea Show 2018 που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 28 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 30 Ιουνίου.

Και φέτος η διοργάνωση θα αποτελείται από δυο τμήματα, αυτό που θα γίνει στην Καβάλα και ένα δεύτερο στον Δήμο Παγγαίου και πιο συγκεκριμένα στην Νέα Πέραμο. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο οργανωτικός διευθυντής του σόου κ. Παναγιώτης Γεωργιάδης σχολίασε ότι η διοργάνωση Kavala Air Sea Show έχει διακριθεί σε συνέδρια του εξωτερικού, έχοντας αποσπάσει δυο φορές το πρώτο βραβείο Marketing στο EAC CONVENTION τα έτη 2016 και 2018. Έχει κρατικές, διεθνείς και θεσμικές συνεργασίες, πολλούς χορηγούς, εθελοντές, αλλά και χορηγούς επικοινωνίας μέσω των οποίων θα γίνεται ζωντανή μετάδοση των αεροπορικών επιδείξεων. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην περσινή διοργάνωση παρουσιάζοντας στοιχεία για την πορεία της. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη βάσει των στοιχείων η Καβάλα μέσω του Air Sea Show έγινε γνωστή σε 104 χώρες του κόσμου και το παρακολούθησαν 140.000 θεατές.

WOOD WATER WILD FESTIVAL

Το 10ο Wood Water Wild Festival, θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο  στο μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας, με μία πλειάδα δράσεων και συναυλιών.

Ο Γιάννης Προμούσας εκ μέρους του πολιτιστικού συλλόγου Παλιάς Καβάλας, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου εξέφρασε την ικανοποίηση του διότι

μετά από 10 χρόνια διαπιστώνουν ότι μια ιδέα που ξεκίνησε από τον πρώην Δήμο Φιλίππων με μια σειρά από δρώμενα στη φύση σήμερα έχει λάβει τέτοιες τεράστιες διαστάσεις και είναι πλέον θεσμός.

ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟ

Όπως και το Air Sea Show έτσι και το Wood Water Wild Festival είναι δύο εκδηλώσεις πολλά υποσχόμενες. Εκδηλώσεις, βέβαια, εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, πλην όμως δοκιμασμένες με το προσδοκώμενο θέαμα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Προχθές δόθηκε και μία συνέντευξη γι’ αυτές τις δύο εκδηλώσεις σε Καφέ του λιμανιού όπου, δυστυχώς, η κατάσταση «ξεχυλώθηκε». Η συνέντευξη ξεκίνησε στις 11 το πρωί και τελείωσε σχεδόν στη 1 μετά το μεσημέρι. Συγνώμη, αυτές δεν είναι συνεντεύξεις, είναι κακοποίηση των δημοσιογράφων.

ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ

Επισκεφθήκαμε το Δημοτικό κυνοκομείο Καβάλας όπου διαπιστώσαμε ότι γίνεται καλή δουλειά. Σύμφωνα με τα όσα μας ανέφεραν οι υπεύθυνοι φιλοξενούνται εκεί περίπου 80 αδέσποτα σκυλιά και πάρα πολλές γάτες. Πραγματικά γίνεται καλή δουλειά και μακάρι ο δήμος Καβάλας να προχωρήσει στο μεγάλο όραμα ενός μεγάλου δημοτικού κυνοκομείου.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΦΑΡΟ ΛΟΓΩ ΚΑΣ

Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει ο ιστορικός Φάρος της Παναγίας  που είναι εκτός λειτουργίας και περιφραγμένος από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Επί σειρά ετών η Αρχαιολογική Υπηρεσία δεν μπόρεσε να έρθει σε μια λύση με τον Δήμο Καβάλας και οι εργασίες αποκατάστασης του Φάρου έχουν σταματήσει. Η Αντιδήμαρχος Τεχνικών του Δήμου Καβάλας κ. Ευαγγελία Δρακονάκη εξήγησε σε δηλώσεις της ότι αναμένουν τις εγκρίσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και του Υπ. Πολιτισμού για να προχωρήσουν το έργο…

ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ

Ρωτήσαμε την αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κα Δρακονάκη αν στην Αρχαιολογική Υπηρεσία γνωρίζουν ότι υπάρχει διάβρωση του εδάφους πέριξ του φάρου λόγω του ότι έχει αφεθεί στην τύχη του αλλά και των βροχοπτώσεων. Η κα Δρακονάκη απάντησε ευθαρσώς ότι το γνωρίζει η Υπηρεσία αλλά λειτουργεί με την λογική της γραφειοκρατίας και του δημοσίου. Ευχόμαστε να μην πέσει ο φάρος γιατί τότε δεν τους γλιτώνει ούτε ο Νιαγάρας.

ΣΤΕΓΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ

Ψηφίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας η μελέτη για την αποκατάσταση της στέγης του Κλειστού Κολυμβητηρίου. Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Γιώργος Φιλόσογλου τόνισε σε δηλώσεις του ότι θα τρέξουν τις διαδικασίες για να προχωρήσει το έργο το δυνατόν συντομότερα.

ΠΡΕΠΕΙ…

Και φυσικά πρέπει, επιτέλους, να τελειώνει αυτή η υπόθεση με τη στέγη του Κολυμβητηρίου γιατί κατάντησε ανέκδοτο. Εδώ και χρονιά μπάζει η στέγη και οι τελευταίες δύο διοικήσεις τουλάχιστον του δήμου Καβάλας προσπαθούν να δώσουν μια λύση και δεν τα καταφέρνουν για χίλιους δυο λόγους. Είναι, βλέπετε και το κόστος της επισκευής που είναι τεράστιο.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

Αφιερωμένο στην  Καβάλα είναι το φετινό Φεστιβάλ Φιλίππων που ξεκινά στις 7 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 28 Αυγούστου. Η πρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου κ. Κορίνα Χιώτη Πρασσά σημείωσε ότι φέτος ο Δήμος Καβάλας συμπλήρωσε 100 χρόνια από της ιδρύσεως του και ως εκ τούτου το Φεστιβάλ θα έχει έντονες αναφορές στην Καβάλα.

ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Είναι, δε, βέβαιο ότι και το φετινό Φεστιβάλ Φιλίππων θα έχει επιτυχία. Άλλωστε έχουμε 30 εκδηλώσεις, ήτοι 19 θεατρικές παραστάσεις και 5 συναυλίες. Θέλετε κι άλλα;

ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Συμφέρουσα χαρακτήρισε σε δηλώσεις του την συμφωνία των πρωθυπουργών Ελλάδος και Σκοπίων για την ονοματοδοσία της γείτονας χώρας, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Κώστας Μορφίδης. Ο βουλευτής Καβάλας σημείωσε ότι ούτως ή άλλως 140 χώρες είχαν αναγνωρίσει ως Μακεδονία αυτό το κρατίδιο και με την συμφωνία αυτή διασφαλίζεται ο γεωγραφικός προσδιορισμός της.

ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ

Σε φάση εξέτασης των οικονομικών δυνατοτήτων των επενδυτών για την πρώην Ορθοπεδική βρίσκεται η Ιατρική Εταιρία Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας κ. Αρχέλαο Γρανά έχει ανατεθεί σε δικηγόρο η αξιοποίηση των οικονομικών φακέλων των δύο υποψηφίων επενδυτών και στο τέλος του μήνα η Ιατρική Εταιρεία θα επιλέξει τον επενδυτή.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ξεκίνησε την Πέμπτη το Μουντιάλ στη Ρωσία και πραγματικά οι Καβαλιώτες δεν ξεκολλούσαν από τις τηλεοράσεις. Κι απ’ ό,τι φαίνεται έχει και μία ευεργετική «επίπτωση» στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *