Σχόλια….

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Πρόγραμμα κατάρτισης, φοιτητών – αποφοίτων, με θέμα την τεχνολογία φυσικού αερίου, το οποίο γίνεται με πρωτοβουλία του ΤΑΡ (Trans Adriatic Pipeline), σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσιάστηκε προχθές στην αίθουσα GRID του Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ.

Ο αντιπρύτανης του Ιδρύματος κ.  Αθανάσιος Μητρόπουλος, επεσήμανε  ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, διότι με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο δίνεται βοήθεια στην ενεργειακή ανάπτυξη της χώρας, αλλά συγχρόνως ενισχύονται οι επιστήμονες στην αγορά εργασίας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στις δράσεις – επενδύσεις κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων του ΤΑΡ, πρόγραμμα ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ που υλοποιείται στις τρεις περιφέρειες απ’ όπου διέρχεται ο αγωγός. Έχει στόχο να ανταποκριθεί και να απαντήσει σε πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Το εν λόγω πρόγραμμα για το ΤΕΙ είναι εξαιρετικής σημασίας και δυστυχώς πολύ λίγοι είναι αυτοί που κατάλαβαν τη βαρύτητά του. Και είναι προς τιμήν του TAP που το στηρίζει, όπως και του Ομίλου Μποδοσάκη. Και φυσικά αυτό το ΤΕΙ θέλουμε. Και αυτό έχουμε…

ΣΥΝΕΝΩΣΗ

Στο μεταξύ στις 2 Μαΐου θα γίνουν ιο επαφές στο Υπουργείο Παιδείας για τη συνένωση με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το ΤΕΙ Σερρών. Στόχος, η δημιουργία πανεπιστημιακών τμημάτων στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης. Και μακάρι όλα να εξελιχθούν ομαλά προς όφελος του ΤΕΙ.

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι επετειακές εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση του Παγγαίου θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 10 το πρωί, στο μνημείο των πεσόντων της μάχης της Βαζόπετρας στην Τοπική Κοινότητα Ελευθερών, στις 11:30 π.μ. στο Μνημείο Μάχης του οικισμού «Δημαράς»  της Τοπικής Κοινότητας Σιδηροχωρίου, στις 17:30 στο Μνημείο Μάχης του οικισμού Εξοχής της Δημοτικής Κοινότητας Ελευθερούπολης και στις 7 το απόγευμα  στο Ηρώο στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Παλαιοχωρίου. Κατά την έναρξη των τελετών θα πραγματοποιηθούν επιμνημόσυνες δεήσεις, θα ακολουθήσουν καταθέσεις στεφάνων στα Μνημεία και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους να παραστούν στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί της Τρίτης στην πλατεία Καπνεργάτη απηύθυναν ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας κ.  Κώστας Ποδάρας και ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κ. Τάσος Ιωαννίδης.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου υπογράμμισε ότι η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη για να αποδώσουν  φόρο τιμής σε αυτούς που θυσίασαν ακόμη και τη ζωή τους για να έχουμε εμείς αυτά τα εργασιακά δικαιώματα που έχουμε τώρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΚΕ

Θετικά σχολιάστηκε η πρώτη συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας κ. Κώστας Ποδάρας. Ήταν λιτός και χωρίς πολλά- πολλά στο λόγο του. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΕΙ

Πρόγραμμα κατάρτισης, φοιτητών – αποφοίτων, με θέμα την τεχνολογία φυσικού αερίου, το οποίο γίνεται με πρωτοβουλία του ΤΑΡ (Trans Adriatic Pipeline), σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (26/4) στην αίθουσα GRID του Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ.

Ο αντιπρύτανης του Ιδρύματος, Αθανάσιος Μητρόπουλος, μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σημείωσε  ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, διότι με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο δίνεται βοήθεια στην ενεργειακή ανάπτυξη της χώρας, αλλά συγχρόνως ενισχύονται οι επιστήμονες στην αγορά εργασίας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

Το διήμερο 28-29 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθεί στη Καβάλα η “Συνάντηση Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων Μακεδονίας – Θράκης”.

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στο Φουαγιέ του Αμφιθεάτρου του Τ.Ε.Ι. Αν. Μακεδονίας – Θράκης, η έναρξη θα γίνει στις 12 το μεσημέρι και αναμένονται τουλάχιστον εβδομήντα πέντε  σύνεδροι, παλαιοί αλλά και νέοι  Πρόσκοποι.

Σκοπός της συνάντησης οι ανταλλαγή απόψεων που αφορούν τους Παλαιούς Προσκόπους καθώς και η εύρεση βέλτιστων τρόπων στήριξης του Ελληνικού Προσκοπισμού.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟ Γ. ΡΩΜΑΝΙΑ

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Καβάλας διοργανώνει  εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Εξελίξεις στην Κοινωνική Ασφάλιση και στο Συνταξιοδοτικό» την Πέμπτη, 3 Μαΐου στις 6.30 το απόγευμα  στην αίθουσα Ν. Μάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Βασικός  εισηγητής  θα είναι ο κ.  Γιώργος Ρωμανιάς, Οικονομολόγος, τ. Γ.Γ. Κοινωνικών.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ

Με απόφαση του Οργανισμού  Λιμένος Καβάλας τίθεται σε εφαρμογή  η απαγόρευση κυκλοφορίας  και στάθμευσης  οχημάτων επί της οδού Εθν. Αντίστασης από την διασταύρωση με την οδό Αβέρωφ έως  την  διασταύρωση με την οδό Δαγκλή, για το χρονικό διάστημα από 1-5-2018 έως και 30-9-2018 για τις ώρες 16.00 έως 05.00 της επομένης ημέρας.

Η ως άνω  απαγόρευση δεν θα ισχύσει την Παρασκευή 4 Μάϊου 2018 λόγω της διεξαγωγής των εκδηλώσεων της «ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ».

Η πρόσβαση για έκτακτες περιπτώσεις ανάγκης  θα γίνεται από την οδό Μητροπολίτου Χρυσοστόμου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ

Από τις 5-9 Μαΐου θα παρουσιαστεί στην Καβάλα από τους « Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία», η εκδήλωση « Ήχος καθαρός εορταζόντων και φωνή αγαλλιάσεως» στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Η Καβάλα τιμά τον Απόστολο Παύλο». Σε  δηλώσεις της η  Δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα επεσήμανε ότι σχεδίασαν  φέτος μια καλλιτεχνική και πολιτιστική εκδήλωση ισάξιας του λαμπρού ονόματος του πολιούχου  Αποστόλου Παύλου, για να τονίσουν  την σημασία που έχει η Καβάλα και η περιοχή μας για την ευρωπαϊκή ιστορία και για την ιστορία της ανθρωπότητας για δεύτερη χρονιά. Στόχος και επιθυμία του Δήμου καβάλας  είναι η εκδήλωση αυτή να γίνει θεσμός για την πόλη.

ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Μέχρι τώρα αναφερόμασταν στα αδέσποτα για τη «δράση» τους. Τώρα πρέπει να αναφερθούμε και σ’ αυτούς που ταΐζουν τα αδέσποτα, που το ‘χουν παρακάνει. Βρωμίζουν τις γειτονιές με τα φαγητά που πετάνε, για να βγουν από την υποχρέωση, αλλά έξω από το σπίτι τους ούτε κόκκος φαγητού για τα αδέσποτα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Κι από ‘δω και στο εξής, θα καταγγέλλουμε επωνύμως αυτούς που παριστάνουν τους φιλόζωους και βρωμίζουν την Καβάλα.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Ο Απρίλιος φεύγει αλλά αφήνει μια πικρή γεύση στους επαγγελματίες της Καβάλας. Μετά το Πάσχα η αγοραστική κίνηση θύμισε Μεγάλη Παρασκευή…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *