Σχόλια….

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΥΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ

Χθες  ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν   οι εργασίες ανακατασκευής του Βερούλειου Σταδίου καθώς σύμφωνα με τον  Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Γιώργο Φιλόσογλου δόθηκαν τα «κλειδιά» του στον εργολάβο.  Αξίζει να σημειωθεί  ότι το Βερούλειο γήπεδο από το Σάββατο έκλεισε  προκειμένου από χθες  ο  ανάδοχος εργολάβος να  ξεκινήσει τις προγραμματισμένες εργασίες ριζικής ανακατασκευής του γηπέδου. Η απόφαση αυτή, λήφθηκε και σε συνεννόηση με τα Αθλητικά Σωματεία που δραστηριοποιούνται στο γήπεδο αυτό.

 

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ

Η εξέλιξη αυτή  για το Βερούλειο είναι  πραγματικά ιστορική καθώς ένα στάδιο  που επί δεκαετίες ήταν υποβαθμισμένο, σε λιγότερο από ένα χρόνο θα αποτελέσει στολίδι για την πόλη της Καβάλας.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας  πραγματοποιήθηκε  η παρουσίαση του βιβλίου του βραβευμένου Έλληνα συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού με τίτλο «Τα σιλό». Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε χθες  με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου  στις 7.30 το απόγευμα

ενώ την εκδήλωση χαιρέτισε  η κ. Δήμητρα Τσανάκα, Δήμαρχος Καβάλας. Για το βιβλίο μίλησαν  ο συγγραφέας  Διαμαντής Αξιώτης, και ο εκπαιδευτικός – υποψήφιος διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Βλαστάρης.

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΕΙ

Μετά από πρόσκληση της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, πραγματοποίησε επίσκεψη στο γραφείο της στο Δημαρχείο ο Πρύτανης του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δημήτρης Μπαντέκας. Η Δήμαρχος εξέφρασε την ανησυχία της για την εξέλιξη της πορείας της συνένωσης του ΤΕΙ και την ανωτατικοποίησή του και ζήτησε λεπτομερή σχετική ενημέρωση. Ο Πρύτανης, ήταν καθησυχαστικός και την ενημέρωσε για το ζήτημα των διαπραγματεύσεων με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  για τις οποίες εξέφρασε την αισιοδοξία του. Ενημέρωσε την Δήμαρχο, πως το ζήτημα θα συζητηθεί κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 2 Μαΐου  και υποσχέθηκε ότι αμέσως μετά, θα έρθει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για να το ενημερώσει για τις τελικές αποφάσεις.

 

ΑΝΗΣΥΧΙΑ

Και είναι γεγονός ότι επικρατεί μία ανησυχία στην Καβάλα σε ότι αφορά την συνένωση του ΤΕΙ με το Διεθνές πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το ΤΕΙ Σερρών, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που φοβούνται ότι θα υποβαθμιστεί το Ίδρυμα. Ο κ. Μπαντέκας πάντως και η Διοίκηση  του Ιδρύματος δείχνουν να έχουν διασφαλίσει όλα τα ενδεχόμενα οπόταν υπάρχει μία αισιοδοξία ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά..

 

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΚΡΗΝΙΔΩΝ

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για τις παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές των Κρηνίδων, του Αμυγδαλεώνα και της Νέας Καρβάλης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας. Το έργο αφορά την κατασκευή της υποδομής και την προμήθεια πιστοποιημένου υλικού, δηλαδή την προμήθεια παιχνιδιών. Ο διαγωνισμός έχει προϋπολογισμό 350.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Καβάλας, ενώ οι οικονομικές προσφορές ανοίχτηκαν χθες!!

 

Ο ΠΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ

Τον χρυσό Ολυμπιονίκη και πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών κ. Πύρρο Δήμα, υποδέχθηκε, στο γραφείο του  ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος στο Διοικητήριο της Περιφερειακής ενότητας  Καβάλας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι υποδεχθήκαν τον Πύρρο Δήμα με την  ιδιότητα του τέσσερις φορές Ολυμπιονίκη που «έκατσε κάτω από την μπάρα» και έκανε όλους τους Έλληνες να νιώσουν περήφανοι και είναι σημαντικό ότι η προσωπικότητα του Πύρρου Δήμα ακτινοβολεί και σήμερα καθώς αποτελεί ένα πρότυπο για όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά».

Ανταπαντώντας με τη σειρά του ο Πύρρος Δήμας εξέφρασε την χαρά του που βρέθηκε  στην Καβάλα, μία πόλη που έχει αναδείξει πολλούς αθλητές στην άρση βαρών, όπως η κα. Φιλιππία Κοχλιαρίδου. Σημείωσε δε πως στόχος τους  είναι να ξαναγίνει η Καβάλα πόλη μεγάλων αθλητών αλλά και να γίνει ο χώρος της διοργάνωσης πανελλήνιων και πανευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

 

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Ο Πύρρος Δήμας επισκέφθηκε και την δήμαρχο Καβάλα κ. Τσανάκα σε παρόμοιο εγκάρδιο κλίμα.

 

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Θα παραστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης των παρατασιούχων-συμβασιούχων στο δικαστήριο, όποτε αυτό γίνει, δήλωσε η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, κατά την συνάντηση τους με όλους τους ενδιαφερόμενους στο γραφείο της στο Δημαρχείο. Η απόφασή της αυτή είναι στο πλαίσιο της αμέριστης συμπαράστασης την οποία εκφράζει η Δήμαρχος με κάθε ευκαιρία. Κατά τη συνάντηση που είχε συζητήθηκαν για μια ακόμη φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αναφορικά με την παράταση των συμβάσεών τους.

 

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θάσου σε συνεργασία με την εταιρία H & T Tourism and Destination Consulting θα παρουσιάσουν και θα αποτυπώσουν  την παρούσα τουριστική κατάσταση του νησιού καθώς και την ανάπτυξη ενός πρακτικού σχεδίου δράσης με  στόχο να καταστήσουν τη Θάσο ως ένα εδραιωμένο και ανερχόμενο ποιοτικό προορισμό.   Μια σημαντική εκδήλωση του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Μαΐου και ώρα 18.30, στην αίθουσα του Καλογερικού στο Λιμένα Θάσου.

 

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΦΛ

Δικαιώθηκε από  το ΣΤΕ η απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για να δοθεί άδεια λειτουργίας στην εταιρεία Λιπάσματα Καρβάλης ΑΕ. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος δήλωσε ότι απλά έκαναν αυτό που προβλέπεται από την νομοθεσία.  Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Μαρκόπουλος δέχθηκε σκληρή κριτική για το όλο θέμα της αδειοδότησης οπόταν τώρα μπορέι να μιλάει για δικαίωση να και δεν το κάνει.

 

ΑΥΞΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ AEGEAN

Μία συνάντηση με στελέχη της Aegean Airlines είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης, μαζί με την πρόεδρο της «Δημωφέλεια» κ. Ιωσηφίδου και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Δέμπα για τα δρομολόγια Καβάλας – Αθήνας. Ο κ. Αντωνιάδης σε δηλώσεις του έκανε λόγο για μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση καθώς η εταιρεία αύξησε τα καθημερινά δρομολόγια  και βελτίωσε τις ώρες τρων πτήσεων.

 

ΑΥΞΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Με σημαντικό αριθμό ατόμων θα ενισχυθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας  ενόψει και του καλοκαιριού που αναμένεται να φτάσουν τους 25. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Ίμβρος δήλωσε ότι επιτέλους μετά από χρόνια ενισχύονται σε προσωπικό.

 

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Μάλιστα ο κ. Ίμβρος σχολίασε πως επιτέλους ενδυναμώνεται η Αστυνομική Διεύθυνση με προσωπικό τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *