Σχόλια….

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Συνάντηση στην Αθήνα με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή είχε την περασμένη βδομάδα ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ για το θέμα του μεταφορικού ισοδύναμου λόγω της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στην Θάσο. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηεμμανουήλ πιλοτικά από 1ης Ιουλίου με εκπτωτική πολιτική για τους επαγγελματίες νησιών μεταξύ αυτών και της Θάσου.

ΠΥΛΩΤΙΚΑ

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηεμμανουήλ, συμφώνησαν να υπάρξει μια πυλωτική εφαρμογή όπως προαναφέραμε σε ό,τι αφορά τα νησιά από τα οποία καταργήθηκε ο μειωμένος ΦΠΑ. Κι αυτό είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία για τη Θάσο και αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Χατζηεμμανουήλ γιατί οι προτάσεις του «βάρυνα» πολύ στην απόφαση του Υπουργού.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο Σύλλογος Αγροτών Δήμου Καβάλας ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σε εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη για τις αντιρρήσεις που διατηρούν για την όδευση του αγωγού φυσικού αερίου από τα Τενάγη Φιλίππων. Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θέμης Καλπακίδης δήλωσε ότι ήταν μία καλή εκδήλωση, όπου κατέθεσαν τις θέσεις τους.

ΕΝΤΥΠΩΣΗ

Όπως υποστήριξε ο κ. Καλπακίδης, έκανε αρνητική εντύπωση στα στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων η περιγραφή που τους έκαναν σε ό,τι αφορά την όδευση του αγωγού από την περιοχή των Φιλίππων και τις αντιρρήσεις των κατοίκων και αγροτών. Απ’ ό,τι φαίνεται αυτή η ιστορία θα έχει αρκετά επεισόδια ακόμη και είναι γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία πρόοδος στις εργασίες στην περιοχή των τεναγών.

ΣΥΣΚΕΨΗ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων παρουσία στελεχών του Δήμου Καβάλας για το θέμα της δυσοσμίας στην Καρβάλη με την δέσμευσή της να προσκόμιση στοιχεία μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων. Η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης «Δημωφέλεια» έκανε σχετικές δηλώσεις, τονίζοντας ότι από την πλευρά της βιομηχανίας παραδέχθηκαν ότι, όντως, υπάρχει πρόβλημα οσμής.

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

Μάλιστα, ο γενικός διευθυντής του εργοστασίου ο κ. Γιαννίκος, ανέφερε τις δεσμεύσεις της βιομηχανίας για την προμήθεια πλυντηρίων αερίων έτσι ώστε να σταματήσει κι αυτή η δυσοσμία στην περιοχή της Νέας Καρβάλης.

ΜΕΤΡΗΤΕΣ

Από την άλλη στο Δήμο Καβάλας έχουν αποφασίσει να προμηθευτούν μετρητές ρύπανσης έτσι ώστε να έχουν τις δικές τους μετρήσεις και να μπορούν να τις συγκρίνουν με αυτές που βγάζει η βιομηχανία. Μάλιστα σε πρώτη φάση θα γίνει διαγωνισμός για την προμήθεια ενός τέτοιου συστήματος της τάξης 78 χιλιάδων ευρώ.

ΛΑ’Ι’ΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Την ίδια ώρα που αύριο θα γίνει μία λαϊκή συνέλευση στη Νέα Καρβάλη έτσι ώστε να γίνει μία συζήτηση μεταξύ κατοίκων και φορέων γι’ αυτό το θέμα. Άντε να δούμε τι βγει κι από αυτήν τη συζήτηση, γιατί έχουμε την αίσθηση ότι από τη στιγμή που ο Δήμος Καβάλας πήρε την πρωτοβουλία για την προμήθεια αυτών των μηχανισμών, αρχίζει αν υπάρχει μια υπερβολή.

ΜΕΙΩΣΗ

Μείωση Τούρκων τουριστών παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Καβάλα λόγω της μεγάλης υποτίμησης της τουρκικής λίρας έναντι του ευρώ. Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αντωνιάδης εξέφρασε την πίστη του ότι σύντομα θα εξομαλυνθεί η κατάσταση στην Τουρκία και το καλοκαίρι η επισκεψιμότητα των Τούρκων θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.

ΔΗΠΕΘΕ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της δημάρχου Καβάλας κ. Τσανάκα για το θέμα της προγραμματικής σύμβασης του ΔΗΠΕΘΕ με το Υπουργείο Πολιτισμού.  Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Πρασσά σημείωσε ότι θα στείλουν τις προτάσεις τους στο υπουργείο για να αρθεί το αδιέξοδο που προέκυψε καθώς η σύμβαση αυτή έπρεπε να είχε υπογραφεί από τον Νοέμβριο.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Με το υπουργείο Εσωτερικών θα έχει επαφή ο βουλευτής Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος για το θέμα των συμβασιούχων δίμηνης διάρκειας του Δήμου Παγγαίου που οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με τον ίδιο το θέμα μπορεί να επιλυθεί με νομοθετική ρύθμιση.

ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ…

Ως γνωστό, προτεινόμενο ως διατηρητέο αποδείχθηκε ότι είναι το ακατοίκητο σπίτι στην περιοχή του Φαλήρου που την Κυριακή του Πάσχα τυλίχθηκε στις φλόγες από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θεόδωρος  Μουριάδης έκανε σχετικές δηλώσεις στο πλαίσιο ότι οι διαδικασίες είναι δαιδαλώδεις για τους ιδιοκτήτες των διατηρητέων που ουσιαστικά τους εγκλωβίζουν  στην αξιοποίηση τους ή στο αν θέλουν να τις πουλήσουν… Αφού πρώτα καταστρέψαμε όλα τα υπέροχα νεοκλασικά κτήρια στην χώρα μας, κατόπιν εορτής θυμηθήκαμε να τα προστατέψουμε….

ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ;

Και τελικά ποιοι θα προστατεύσουν αυτά τα διατηρητέα; Η Εφορία Νεοτέρων Μνημείων; Δυστυχώς σ’ αυτήν τη χώρα όπως προαναφέραμε και την περασμένη εβδομάδα, «πνιγόμαστε» στη γραφειοκρατία.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Αποδεδειγμένα, στην Ελλάδα οι διάφορες υπηρεσίες, «οχυρωμένες» πίσω από τις αρμοδιότητές τους, βάζουν διάφορα προσχώματα και δεν προχωράει τίποτα. Για παράδειγμα, στις γειτονικές μας χώρες οποιοδήποτε μπορεί να στήσει μια επιχείρηση σε τρεις μέρες. Σε μας χρειάζονται μήνες. Κοινώς, ατελείωτο ελληνικό δημόσιο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *