Σχόλια….

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Επιστρέψαμε στην κανονικότητα μετά από ένα τετραήμερο αργίας λόγω του Πάσχα και πραγματικά πολλές είναι οι εικόνες που «τρέχουν» από αυτό το διάστημα. Γενικά ήταν ένα τετραήμερο ευχάριστο για την Καβάλα, χωρίς αρνητικά συμβάντα, εκτός από μία πυρκαγιά σε κατοικία….

ΠΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ

Βέβαια, στα αρνητικά αυτής της περιόδου ήταν η πικρή γεύση που άφησε η Μεγάλη Εβδομάδα στους επαγγελματίες. Κι αυτό διότι η εμπορική κίνηση ήταν όχι απλώς κάτω του προσδοκόμενου αλλά έξω από κάθε πρόβλεψη. Δυστυχώς, η οικονομική κρίση τώρα φάνηκε, με την έννοια ότι οι καταναλωτές κυριολεκτικά «κλάταραν». Όλα αυτά τα οικονομικά μέτρα, όλων αυτών των ετών, ήρθαν και κατέληξαν τη φετινή χρονιά. Τα οικονομικά βάρη στους φορολογούμενους πλέον αποτελούν μια «πυραμίδα» που δεν μπορεί να την αντέξει κανείς. Αν η Κυβέρνηση δεν πάρει άμεσα μέτρα ελάφρυνσης, μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης, τους επόμενους μήνες θα καταρρεύσει η ελληνική οικονομία. Και τότε δεν θα μιλάμε για έξοδο από τα μνημόνια αλλά για νέο μνημόνιο για τη χώρα μας.

ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ

Την προηγούμενη εβδομάδα, Εβραίοι επισκέφτηκαν την Καβάλα και απότισαν φόρο τιμής στο εβραϊκό μνημείο που βρίσκεται απέναντι από το ΙΚΑ. Ήταν μια ομάδα περίπου 20 ατόμων που φωτογράφησαν και βιντεοσκόπησαν το μνημείο. Έτσι, απλά, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς, εκτός από την κάμερα της στήλης.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Σε ό,τι αφορά το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας, όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα ήταν μία «κόλαση». Ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Και κάποια στιγμή πρέπει οι αρμόδιοι να ζητήσουν μια συγνώμη από τον ταλαίπωρο κόσμο της Καβάλας.

Η «ΚΟΥΡΣΑ»

Αναφορικά με τα πολιτικά πράγματα, είναι πλέον γεγονός ότι ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Θόδωρος Μουριάδης ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία. Ο Συνδυασμός του πρώην δημάρχου κ. Σιμιτσή, ουσιαστικά «έκλεισε» τον «κύκλο» του και ο κ. Μουριάδης, πλέον, απελευθερωμένος προχωρά. Από αυτόν τον Συνδυασμό δεν υπάρχουν άλλοι ενδιαφερόμενοι να διεκδικήσουν το Δήμο Καβάλας οπόταν ο κ. Μουριάδης απελευθερωμένος μπορεί σιγά- σιγά να φτιάξει έναν νέο Συνδυασμό.

ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Μάλιστα, όπως πληροφορηθήκαμε, ο Συνδυασμός του κ. Μουριάδη θα αποτελείται, κυρίως, από νέα πρόσωπα. Θα είναι λίγα τα άτομα που θα προέρχονται από τον παλιό Συνδυασμό του κ. Σιμιτσή, έτσι ώστε δυναμικά να διεκδικήσει το Δήμο Καβάλας.

ΦΥΓΗ ΙΑΤΡΩΝ

Η φυγή των ιατρών και της Καβάλας προβληματίζει τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας σύμφωνα με τον πρόεδρο της κ. Ξενοφών Κροκίδης. Και είναι λογικό, καθώς η «αφρόκρεμα» των γιατρών φεύγει από τη χώρα για το εξωτερικό λόγω οικονομικής κρίσης.

ΣΤΑΔΙΑΚΑ

Σταδιακά προχωρά η εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Καβάλα. Ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Καλανταρίδης επεσήμανε ότι σύντομα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

ΕΜΠΛΟΚΗ…

Εμπλοκή σημειώθηκε στην επένδυση στο Σπίτι του Στρατηγού στην συνοικία της Παναγίας λόγω των τοιχογραφιών που βρέθηκαν σε αυτό. Η Εφορία Νεότερων Μνημείων θέτει πολλές προϋποθέσεις που είναι  απαγορευτικές για τον επενδυτή κ. Ντίνο Κλειτσιώτη. Διότι χρειάζονται πάρα πολλά χρήματα για να αποκατασταθούν οι τοιχογραφίες.

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ

Πονοκέφαλο αποτελεί για τους κατοίκους το ετοιμόρροπο σπίτι στην συνοικία της Παναγίας επί της οδού Θ. Πουλίδου. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων κ. Φώτης Λαζαρίδης επεσήμανε την ανάγκη να κατεδαφιστεί, διότι ανά πάσα στιγμή μπορεί αν καταρρεύσει και να πέσει πάνω σε ανυποψίαστους διερχόμενους…

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ

Εντυπωσιακή είναι η πορεία της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στο πρωτάθλημα και βρίσκεται ένα βήμα πριν την άνοδο στην Α2. Δεν χρειάζεται εφησυχασμός δηλώνει ο πρόεδρος της ομάδας κ. Βαγγέλης Παππάς.

ΒΕΒΑΙΟ

Πάντως, ανεξάρτητα από αυτά που λέει ο κ. Παππάς είναι βέβαιο ότι θα πρέπει να «αυτοκτονήσει» η Ένωση για να χάσει την άνοδο στην Α2 Κατηγορία.

ΕΠΑΦΕΣ

Συνάντηση με την AEGEAN θα επιδιώξουν να έχουν εντός των επόμενων ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ. Κώστας Αντωνιάδης. Σύμφωνα με δηλώσεις του  αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης  κ.  Κώστα Αντωνιάδη, στη συνάντηση αυτή οι τοπικοί φορείς θα εκθέσουν τους λόγους για τους οποίους όχι μόνο δεν επιτρέπεται η μείωση των δρομολογίων, αλλά θα παρουσιαστούν και οι λόγοι που επιβάλλουν την αύξηση τους, ενώ θα τεθεί και το θέμα της μείωσης του κόστους μετακίνησης στη γραμμή Καβάλας – Αθήνας, που σήμερα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για κάποιον να ταξιδέψει, όπως επίσης και το θέμα των ωρών των δρομολογίων που σήμερα είναι ακατάλληλες.

«ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ»

Όπως αναφέραμε και την περασμένη εβδομάδα, τις επόμενες ημέρες θα γίνουν ανακοινώσεις σχετικά με την επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα για το Ειδικό Παιδί  «Αγία Μαρίνα», σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  κ. Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Εμμανουηλίδη αναζητείται λύση δημιουργίας νέας δομής. Ενώ υπάρχουν κάποια προβλήματα που πρέπει να τα αντιμετωπιστούν  για να προχωρήσουν  στην οριστική λύση του προβλήματος. Μάλιστα ο βουλευτής σημείωσε ότι στην σκέψη τους υπάρχει το ενδεχόμενο  μεταφοράς των παιδιών στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στην Καβάλα, ενώ επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *