Σχόλια….

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου αναφέρθηκε στον  τρίμηνο απολογισμό της Τουριστικής Δράσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και στον  προγραμματισμό για τον επόμενο χρονικό διάστημα.  Με βάση τον προγραμματισμό  για πρώτη φορά το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειάς ενισχύεται με  πόσο 900 χιλιάδων ευρώ.

Η Περιφέρεια κατά την διάρκεια του 3μήνου συμμετείχε στις τουριστικές εκθέσεις Βελιγραδίου, Σόφιας, Βουκουρεστίου, Βερολίνου και Μόσχας ενώ ήδη ξεκίνησε η φωτογράφιση όλης της Περιφέρειας  που αφορά και τις τέσσερεις εποχές του χρόνου αποσκοπώντας στην προβολής της καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

ΣΗΜΕΡΑ

Εξάλλου σήμερα, υπό την αιγίδα του κ. Αντωνιάδη, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη φορέων στο γραφείο του για το θέμα των δρομολογών της Aegean  από Καβάλα προς Αθήνα, καθώς η γραμμή έχει υποβαθμιστεί πλήρως με στόχο να βρεθεί άμεση λύση. Υπενθυμίζεται ότι τα δρομολόγια, πραγματικά, είναι πάρα πολύ λίγα από Καβάλα για Αθήνα και μάλιστα στις πιο ακατάλληλες ώρες. Πρέπει να βρεθεί άμεσα μια λύση και ενόψει του καλοκαιριού όπου η Καβάλα θα «πνίγεται» στον τουρισμό.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε προχθές στο Επιμελητήριο Καβάλας μεταξύ της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. κ. Στέφανο. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τα βήματα συνεργασίας που πρέπει να πραγματοποιηθούν ώστε να προωθηθεί ο θρησκευτικός τουρισμός και η επιχειρηματικότητα στη πόλη της Καβάλας.

Στα πλαίσια αυτά, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, κ. Μάρκος Δέμπας, ενημέρωσε τον Μητροπολίτη για το σχέδιο υλοποίησης «Κέντρου Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας» μέσω του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας. Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο σχέδιο της Μητρόπολης για την αναβάθμιση της περιοχής του Αγίου Ιωάννη με την δημιουργία συνεδριακών εγκαταστάσεων, βιβλιοθηκών και την αξιοποίηση του υφιστάμενου Αγιάσματος. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης στις ενέργειες προώθησης του θρησκευτικού τουρισμού αξιοποιώντας κατάλληλα τα  «Βήματα του Αποστόλου Παύλου», που αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο, αλλά και αξιοποιώντας την ύπαρξης του σκηνώματος του Αγίου Γρηγορίου στην Ν. Καρβάλη.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ

Η συνάντηση της διοίκησης του Επιμελητηρίου με τον Μητροπολίτη κ. Στέφανο πραγματικά έγινε σε εξαιρετικό κλίμα. Και μάλιστα ο Μητροπολίτης αιφνιδίασε με την ετοιμότητά του σε ό,τι αφορά και τις προτάσεις που είχε. Πραγματικά έχει γυρίσει σελίδα στη Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

Η Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού της, Αθανάσιου Παρμενίδη, θα προσφέρει την καθιερωμένη Πασχαλινή Συναυλία της με έργα κατανυκτικού ύφους, στο πνεύμα των ημερών. Η εκδήλωση  που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας – θα πραγματοποιηθεί απόψε Μεγάλη Τετάρτη, στις 9, στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Αξίζει να σημειωθεί  εκτός από το πασίγνωστο εγκώμιο «Αι γενεαί πάσαι», θα ακουστούν έργα μεγάλων μουσουργών (Βέρντι, Σοπέν, Αλμπινόνι κ.ά.) που παραδοσιακά συνδέονται με την κορύφωση του Θείου Δράματος.

ΈΚΘΕΣΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Στην Τουριστική Έκθεση Λευκωσίας της Κύπρου θα συμμετέχει η Δημοτική Επιχείρηση «Δημωφέλεια» που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου. Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να προβληθεί η περιοχή μας στην Κύπρο, σύμφωνα με την πρόεδρο της «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου.

ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ

Και πραγματικά η «Δημωφέλεια» κινείται στοχευμένα σε ό,τι αφορά την τουριστική προβολή της Καβάλας. Πολύ καλά κάνει και «χτυπάει» Κύπρο, καθώς οι Κύπριοι κατά 80% επισκέπτονται το καλοκαίρι την Ελλάδα. Κι από αυτό το «πακέτο» μπορεί να βγει πολύ κερδισμένη η Καβάλα.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ

Συνεδρίασε χθες  η Επιτροπή Ανάπτυξης της Περιφέρειας υπό την προεδρία του νέου Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αλέξανδρου Ιωσηφίδη. Ο τελευταίος επεσήμανε ότι είχε όλο τον χρόνο να ενημερωθεί πάνω στα νέα του καθήκοντα. Αξίζει να σημειωθεί ότι συζητήθηκαν χθες και αρκετά θέματα της Καβάλας.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο για την πλήρη ανακαίνιση του Βερούλειου, υπολείπονται 2 ποδοσφαιρικά  παιχνίδια στο γήπεδο και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μετά το Πάσχα όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Γιώργος Φιλόσογλου. Ο τελευταίος ανέφερε ότι έχουν έρθει σε συνεννόηση με τα αθλητικά  σωματεία και δεν αναμένεται να προκύψει κάποιο πρόβλημα.

ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ

Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Θόδωρος Μουριάδης, ξεκίνησε πλέον να κινείται πολιτικά. Είναι ξεκάθαρο ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος με το Συνδυασμό του πρώην δημάρχου κ. Κωστή Σιμιτσή. Άλλωστε κανείς εκ των μελών της δημοτικής του ομάδας δεν εξέφρασε ενδιαφέρον για διαδοχή του κ. Σιμιτσή. Και είναι γεγονός ότι ο κ. Μουριάδης δείχνει ορεξάτος για τον στόχο της διεκδίκησης του δήμου Καβάλας.

ΑΓΟΡΑ

Σε ό,τι αφορά τη αγορά της Καβάλας άρχισε δειλά- δειλά να κινείται πασχαλινά από τη Δευτέρα. Ήδη οι καταναλωτές ξεκίνησαν να αγοράζουν τα αμνοερίφια για το πασχαλινό τραπέζι. Και οι τιμές είναι πολύ καλές.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Στο μεταξύ, για τρίτη συνεχή χρονιά, τα πολυκαταστήματα και στην Καβάλα κάνουν πολύ μεγάλες προσφορές στα αμνοερίφια. Οι τιμές, μάλιστα, είναι κάτω από τα 6 ευρώ το κιλό…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *