Σχόλια….

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Από τις 11το πρωί έως τις 3 το απόγευμα θα λειτουργήσει η αγορά της Καβάλας την Κυριακή των Βαΐων. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης σημείωσε ότι το εορταστικό ωράριο της περιόδου για το Πάσχα είναι ίδιο με πέρυσι και ευχήθηκε να ανακάμψει η αγοραστική κίνηση καθώς το πρώτο 3μηνο του 2018 είναι το χειρότερο  των τελευταίων 10 ετών.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Πραγματικά επικρατεί πολύ μεγάλος προβληματισμός στην αγορά της Καβάλας από την νωθρή αγοραστική κίνηση από την αρχή του έτους. Πολλοί είναι οι λόγοι που έχουν οδηγήσει τους καταναλωτές να είναι διστακτικοί αλλά από ‘κει και πέρα πρέπει να αλλάξει αυτή η κατάσταση καθώς θα αρχίσουμε να βλέπουμε καταστήματα να κλείνουν…

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ

Στα Λιμενάρια Θάσου παρουσιάστηκαν τα περισσότερα προβλήματα από την  κακοκαιρία όπου πλημμύρισαν κάποια καταστήματα λόγω του ρέματος της περιοχής.

Ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ δήλωσε ότι τα προβλήματα που αντιμετώπισαν είναι σχετικά μικρά, αν και παραδέχτηκε ότι χρειάζεται ριζική παρέμβαση για το ρέμα Λιμεναρίων ώστε να λύσουν παθογένειες δεκαετιών.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ

Ο Δήμος Καβάλας  σταδιακά αποκαθιστά όλες τις παιδικές χαρές σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.  Βέβαια η διαδικασία είναι γεμάτη εμπόδια…

ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ

Και είναι γεγονός ότι έχουν κλείσει αρκετές παιδικές χαρές στην Καβάλα διότι αντιμετώπιζαν προβλήματα πιστοποίησης. Σήμερα η διοίκηση του Δήμου Καβάλας «τρέχει» τις διαδικασίες και όσες παιδικές χαρές θεωρεί ότι μπορεί να τις πιστοποιήσει, το κάνει.

Ο Χ. ΔΡΑΚΟΣ

Όπως αναφέραμε και χθες, οριστικά και αμετάκλητα θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα ο νυν πρόεδρος της κ. Χαράλαμπος Δράκος. Ο τελευταίος θα παραιτηθεί από το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Καβάλας για να μην έχει εκλογικό πρόβλημα.

ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ

Μάλιστα, τον κ. Δράκο τον στηρίζουν αρκετά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην προσπάθειά του να επανεκλεγεί και ένας εκ των θερμών του υποστηρικτών είναι κι ο πρώην υπουργός κ. Γιώργος Καλαντζής.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΡ

Σύσκεψη φορέων Καβάλας πραγματοποιήθηκε προχθές  στην Αθήνα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για το θέμα της διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ από τα Τενάγη Φιλίππων. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Δήμου Καβάλας κ. Θέμης Καλπακίδης  που συμμετείχε στην σύσκεψη σημείωσε ότι έγινε μία αλληλοενημέρωση με  το υπουργείο να λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις ενστάσεις των αγροτών για την αλλαγή όδευσης του αγωγού, ώστε αυτός να μην περάσει μέσα από τα Τενάγη Φιλίππων.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ

Με τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης  συναντήθηκε προχθές η Διοίκηση του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για το θέμα της συνένωσης του ιδρύματος με άλλα Ανώτατα Ιδρύματα. Η αρμόδια επιτροπή που συστάθηκε συζήτησε  το ενδεχόμενο της συνένωσης του ΤΕΙ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το ΤΕΙ Σερρών. Σύμφωνα με τον πρύτανη του ΤΕΙ ΑΜΘ κ. Δημήτρη Μαντέκα έγινε μία κατ` αρχήν διαβούλευση και θα  ακολουθήσουν και άλλες  συναντήσεις μέχρι την τελική συμφωνία.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, με αφορμή την πρόσφατη εισαγωγή του ρεμπέτικου στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, συμμετέχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Μορφωτικό ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ με θέμα «Ρεμπέτικο και Νεολαία», στις εγκαταστάσεις του Στρατηγού Καλλάρη 5, στη Θεσσαλονίκη.

Το Σάββατο 31 Μαρτίου, στις 8.30 το βράδυ  η ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Καβάλας με τη συμμετοχή του Αγάθωνα Ιακωβίδη θα παρουσιάσει μια σειρά έργων των συνθέτων Μάρκου Βαμβακάρη και Βασίλη Τσιτσάνη. Την εκδήλωση προλογίζει ο γνωστός ρεμπετολόγος Πάνος Σαββόπουλος.

ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας παρουσιάζει το έργο «Η Ομίχλη των βουνών» σε σύλληψη, σκηνοθεσία και φωτισμούς Μιχάλη Αγγελίδη, την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Μαρτίου στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου».

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Μάκης Παπαδόπουλος πραγματικά κάνει την πιο σκληρή αντιπολίτευση στη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Οργανωμένος και πάντοτε διαβασμένος.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ

Η Διοίκηση του Δήμου Νέστου πραγματικά έχει κάνει πολύ μεγάλα βήματα κι έχει διορθώσει πάρα πολλά «κακώς κείμενα» που βρήκε από την προηγούμενη Διοίκηση. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη περισσότερη εξωστρέφεια. Παρ’ όλα αυτά είναι άξια συγχαρητηρίων.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ

Επιτέλους καλοκαιρία, είδαμε ήλιο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *