Σχόλια….

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΥΠΟΠΤΟ

Πολιτικά ύποπτο είναι το γεγονός ότι κάποιος ή κάποιοι ενέπλεξαν τον περιφερειακό σύμβουλο Καβάλας κ. Σωτήρη Παπαδόπουλο μ’ ένα σενάριο περί καθόδου του στις Δημοτικές Εκλογές της επόμενης χρονιάς. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο ο κ. Παπαδόπουλος θα διεκδικήσει το Δήμο Καβάλας! Φυσικά, ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτό το γεγονός και το διαψεύδει κατηγορηματικά. Προφανώς κάποιος θέλει να τον «μπλέξει» μ’ αυτήν την ιστορία και να τον πλήξει πολιτικά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΔΕ

Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπος Δράκος  τελικά θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία και θα παραιτηθεί από Γενικός Γραμματέας του Δήμου Καβάλας λόγω ασυμβίβαστου. Είναι πραγματικά μια πολύ γενναία πολιτική απόφαση.

ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε  στο γραφείο του  Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου υπό τον  Περιφερειάρχης κ. Μέτιο  με την παρουσία και υπηρεσιακών  παραγόντων   για την πορεία των έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν  το έργο της ανάπλασης της Ιχθυόσκαλας αλλά και του φράγματος Μαρμαρά.

ΤΑ «ΤΡΕΧΕΙ»

Και προς τιμήν του ο κ. Μαρκόπουλος τα «τρέχει» τα έργα της Καβάλας παρ’ ό,τι τα περισσότερα αντιμετωπίζουν πολλά γραφειοκρατικά προβλήματα.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ

Με τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης  συναντήθηκε χθες  η Διοίκηση του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για το θέμα της συνένωσης του ιδρύματος με άλλα Ανώτατα Ιδρύματα. Η αρμόδια επιτροπή που συστάθηκε συζήτησε  το ενδεχόμενο της συνένωσης του ΤΕΙ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και του ΤΕΙ Σερρών.

ΤΕΛΙΚΑ….

Τελικά προχωρά η διαδικασία συνένωσης του ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας Θράκης με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Και μακάρι αυτή η συνένωση να είναι επωφελής για το ΤΕΙ «μας»…

ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ

Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας δεν είναι απλώς ένας πολιτιστικός σύλλογος, αλλά ένας από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς με διαχρονική δράση, δήλωσε η Δήμαρχος Καβάλας  κ. Δήμητρα Τσανάκα κατά την εθιμοτυπική επίσκεψη που πραγματοποίησε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο  του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας.

Η δράσεις του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας είναι πάντα υψηλού επιπέδου και η προσφορά του στον πολιτισμό της Καβάλας είναι καταλυτική, πρόσθεσε η Δήμαρχος.

Η νέα Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κ.  Μαρίνα Φιλιππίδου ζήτησε από τη Δήμαρχο να συνεχίσει να στηρίζει τις δράσεις τους και την ενημέρωσε ότι μέσα στον Απρίλιο το Λύκειο Ελληνίδων Αθηνών θα τιμήσει σε ειδική εκδήλωση το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας  για την πολύχρονη λειτουργία του από τα χρόνια του μεσοπολέμου.

ΟΡΕΞΑΤΗ

Και είναι γεγονός ότι η νέα διοίκηση του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας παρουσιάζεται ιδιαίτερα ορεξάτη.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΥΑΚ

Πραγματοποιήθηκε  στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ένα πολύ χρήσιμο  σεμινάριο χρήσης σωστικών μέσων και μέσων πυρόσβεσης από τον Υποπυραγό Κελεσίδη Γεώργιο. Το σεμινάριο παρακολούθησαν οι εργαζόμενοι της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. κατά την διάρκεια του οποίου  έγιναν δοκιμές από όλους τους συμμετέχοντες χρήσης των αναπνευστήρων και επιδείχθηκε πως γίνεται η ορθή χρήση των συσκευών και του εξοπλισμού πυρόσβεσης.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Επίσημη επίσκεψη στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας  πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ν. Καβάλας  κ. Γραμμένος Γιώργος κατόπιν πρόσκλησης του Προεδρείου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας κ. Κώστα Ποδάρα  με σκοπό την αποτελεσματικότερη συνεργασία μεταξύ των θεσμών. Η συνεργασία των θεσμών θα αρχίσει με κοινό σεμινάριο εκπαίδευσης σε θέματα εργασιακά και εκλογικών διαδικασιών.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΑΖΑΡΙ

Το Τοπικό Τμήμα Καβάλας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

διοργάνωσε χθες  Πασχαλινό Café Bazaar     στις  6:30 το απόγευμα, στο  Καφέ «Hostel». Χειροποίητα  χρηστικά δώρα όλα δημιουργίες των μελών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, διατέθηκαν  σε ελκυστικές τιμές με στόχο την ενίσχυση του εθελοντικού έργου του Σώματος.

ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Η εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν  οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Κώστας Μορφίδης με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας κ.  Κώστα Μπαντίκο.

Η επίσκεψη των βουλευτών στα Γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας πραγματοποιείται λίγο καιρό μετά την ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Εκπαίδευση.

Σκοπός της συνάντησης ήταν  να πληροφορηθούν οι βουλευτές, επίσημα από τον Διευθυντή Εκπ/σης, αν η Καβάλα είναι έτοιμη να εφαρμόσει τη Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση την επόμενη σχολική χρονιά, η οποία εντάσσεται στα πλαίσια της αντίληψης  του 14χρονου υποχρεωτικού δημόσιου και δωρεάν σχολείου.

ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ

Μάλιστα χθες ο κ. Μπαντίκος επισκέφθηκε τον Δήμο Νέστου για ζητήματα εκπαιδευτικά.

ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας παρουσιάζει το έργο «Η Ομίχλη των βουνών» σε σύλληψη, σκηνοθεσία και φωτισμούς Μιχάλη Αγγελίδη, την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Μαρτίου στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου».

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

Δεν γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας στην Καβάλα όπως το διαβεβαιώνει η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας κ. Κατερίνα Γεροστεργίου.

ΦΟΡΕΑΣ

Την επόμενη εβδομάδα  θα συνεδριάσει ο Φορέας Διαχείρισης Τουρισμού της Περιφέρειας στο γραφείο του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου. Στην διοίκηση της Περιφέρειας επικρατεί  ικανοποίηση  για την  σύσταση αυτού του φορέα ο οποίος θα είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *