Σχόλια….

ΑΝΑΒΟΛΗ

Την αναβολή εφαρμογής απαίτησης συμπλήρωσης της Αριθμητικής Ταυτότητας Ακινήτου (Α.Τ.ΑΚ.), τουλάχιστον για έναν χρόνο, ζητά από το αρμόδιο υπουργείο ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Με αφορμή κοινό δελτίο Τύπου που εξέδωσαν ο Αγροτικός Σύλλογος Καβάλας, ο Αγροτικός Σύλλογος Νέστου και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Καβάλας, το οποίο αφορά την προϋπόθεση που έχει τεθεί για τις δηλώσεις του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ενισχύσεων (Ο.Σ.Δ.Ε.) σύμφωνα με την οποία φέτος για πρώτη φορά έχει εισαχθεί η αναγκαιότητα σε όλα τα ακίνητα και τα χωράφια να δηλώνεται η Αριθμητική Ταυτότητα Ακινήτου, ο κ. Μαρκόπουλος έκανε την σχετική δήλωση στα μέσα ενημέρωσης της Καβάλας.

ΑΡΧΑΙΑ ΕΓΝΑΤΙΑ

Εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου της Βενετίας «Universita IUAV di Venezia», επισκέφθηκαν το πρωί της Τρίτης τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρο Μαρκόπουλο.

Η συγκεκριμένη ομάδα από τη γειτονική Ιταλία ασχολείται με την περιήγηση σε διαδρομές ιστορικού ενδιαφέροντος και ειδικότερα με την αρχαία Εγνατία Οδό με στόχο να αναγεννήσουν την αρχαία Εγνατία, προσπαθώντας να δημιουργήσουν  ένα δίκτυο με δήμους, περιφέρειες και τοπικές κοινωνίες, ώστε να χτίσουν  ένα μεγάλο πρότζεκτ που θα ενώνει όλες τις περιοχές και τις χώρες απ’ όπου περνούν.

ΕΠΑΦΕΣ

Σε μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις τουρισμού, βρίσκεται ήδη  η Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Αναστασία Ιωσηφίδου, στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας, όπου θα έχει πολύ σημαντικές επαφές. Στις τρεις μέρες που θα παραμείνει εκεί, θα συναντήσει, σε προγραμματισμένα ραντεβού, τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες της Ρωσία και εκπροσώπους των ΜΜΕ, προκειμένου να παρουσιάσει την Καβάλα, ως έναν από τους ελκυστικότερους τουριστικούς προορισμούς. Οι συγκεκριμένες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Η Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, θα επιστρέψει στην Αθήνα την Παρασκευή, όπου θα έχει επαφές, όπως και τη Δευτέρα, σε Υπουργεία για διάφορα σημαντικά ζητήματα της Καβάλας.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Φεστιβάλ Γαστρονομίας της τοπικής κουζίνας του νομού Καβάλας, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Μαρτίου, με πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Στο εστιατόριο Balkone στην περιοχή Κουκακίου, το βράδυ της Δευτέρας, ο Καβαλιώτης Βραβευμένος Σεφ, Νίκος Φωτιάδης, παρουσία και της Προέδρου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Αναστασίας Ιωσηφίδου, θα παρουσιάσει ειδική κουζίνα με τοπικά πιάτα της Καβάλας, όπως το προσφάϊ του καπνεργάτη, την ψαρόσουπα με ταχίνι Παγγαίου, το σαρδελοπίλαφο, τη σαλάτα θαλασσινών, το αρνάκι με σπανάκι και πολλά άλλα.

Τα τοπικά πιάτα της Καβάλας θα προσφέρονται στο εστιατόριο, ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα, που θα διαρκέσει το Φεστιβάλ γαστρονομίας.

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Τις μέρες αυτές επικαιροποιείται η παλιά μελέτη της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της Καβάλας.

Δόθηκε ήδη η έγκριση της Επιτροπής Κυκλοφοριακής Ρύθμισης και με την δημοσίευση από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (έγινε την προηγούμενη εβδομάδα) απομένει η διαγράμμιση των θέσεων και η τοποθέτηση κάθετης σήμανσης.

Με τη νέα απόφαση διαφοροποιούνται οι θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, λόγω των κυκλοφοριακών αλλαγών που έγιναν, όπως στην οδό Βενιζέλου και την οδό Ερ. Σταυρού, με κατάργησή της, στις οδούς Ελληνικής και Γαλλικής Δημοκρατίας, με νέες ρυθμίσεις για τη στάθμευση φορτοεκφόρτωσης κλπ.

ΤΕΙ ΚΑΙ ERASMUS

Γιορτή Erasmus διοργανώνει τη Δευτέρα, 19 Μαρτίου το Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του ΤΕΙ ΑΜΘ για όλους τους φοιτητές του Ιδρύματος, με στόχο να τους ενθαρρύνει σε κινητικότητα σπουδών ή πρακτικής άσκησης στην Ευρώπη. Το τρέχον εξάμηνο (εαρινό 2018) σπουδάζουν σε αγγλόφωνο Τμήμα Erasmus της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας 23 ξένοι φοιτητές από την Γαλλία, την Ρουμανία, την Ισπανία και την Τσεχία. Οι ξένοι αυτοί φοιτητές πρόκειται να παρουσιάσουν τα πανεπιστήμιά τους, ήθη και έθιμα της πατρίδας τους, όπως επίσης και παραδοσιακά εδέσματα στους Έλληνες φοιτητές.  Παράλληλα, οι Έλληνες φοιτητές θα παρουσιάσουν τα δικά τους έθιμα και εδέσματα και κάποιοι από αυτούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmus στο παρελθόν, θα μιλήσουν για την εμπειρία του να είσαι για ένα εξάμηνο φοιτητής στο εξωτερικό ή το να ολοκληρώσεις την πρακτική σου άσκηση σε μια ξένη εταιρία.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΠΝΟΥ

Η μελέτη μετεγκατάστασης του Μουσείου Καπνού στην Δημοτική Καπναποθήκη άνοιξε τον δρόμο για την μεταφορά του και την έναρξη των διαδικασιών για την δημοπράτηση του έργου προϋπολογισμού 1,6 εκ. ευρώ.  Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού κ. Γιάννης Βύζικας σημείωσε ότι επιτέλους μετά από 16 χρόνια  ξεκινά η πολυπόθητη διαδικασία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Αναχωρεί σήμερα για την Κύπρο μία αποστολή 40 ατόμων του Δήμου Θάσου όπου τα θεατρικά σχήματα Λιμένα και Λιμεναρίων θα παρουσιάσουν θεατρικές παραγωγές τους στην Πάφο. Ο δήμαρχος Θάσου κ. Χατζηεμμανουήλ επεσήμανε την σπουδαιότητα αυτής της αποστολής που φυσικά θα έχει και συνέχεια.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΜΥ

Κανονικά λειτουργεί στην περιοχή του Αγίου Λουκά η Τοπική Μονάδα Υγείας που στεγάζεται στο ισόγειο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας. Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Αναστάσιο Καρασαββόγλου η ΤΟΜΥ λειτουργεί σαν ένα μίνι Κέντρο Υγείας καθώς διαθέτει παθολόγο, παιδίατρο και λοιπό διοικητικό προσωπικό.

ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Την επιτακτική ανάγκη της άμεσης μετεγκατάστασης του Ειρηνοδικείου Θάσου, δεδομένου ότι η υφιστάμενη κτηριακή υποδομή κρίνεται επιεικώς ακατάλληλη και ανεπαρκής, επεσήμανε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, προς τους Υπουργούς, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρο Κοντονή και Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, καταθέτοντας σχετική ερώτηση στη Βουλή.

ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ

Μειωμένες θα είναι και φέτος οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στην Καβάλα λόγω της πολιτικής αστάθειας στην Τουρκία.  Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας κ. Χρήστο Ηλιάδη γίνονται επαφές να έρχονται με κρουαζιερόπλοια Κινέζοι τουρίστες σε όλα τα λιμάνια της Βορείου Ελλάδος.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας διοργανώνει την Παρασκευή 16 Μαρτίου στις 5.30 το απόγευμα  στην αίθουσα εκδηλώσεων  της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας  εκδήλωση με θέμα  «Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2016/679/ΕΕ) –  Ζητήματα και διαδικασίες συμμόρφωσης».

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας σε συνεργασία με το Μικρό Βορρά παρουσιάζουν το έργο «Η Κατσαρίδα» του Βασίλη Μαυρογεωργίου, σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου, την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

Ο σκηνοθέτης Τάσος Ράτζος καλεί τους μεγάλους φίλους του Μικρού Βορρά σε ένα ντανταϊστικό εξωφρενικό εγχείρημα.

Μία παραγωγή με δύο ηθοποιούς και τρεις μουσικούς σε ένα σύγχρονο ανέβασμα που φιλοδοξεί να προσεγγίσει το νεανικό, και όχι μόνο, κοινό της Καβάλας.

ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Το θεατρικό αναλόγιο «Το ημερολόγιο του Λεωνή» παρουσιάστηκε χθες στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης από τη Δημοτική Θεατρική Κοινωφελή Επιχείρηση Καβάλας. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας συμμετέχει με το θεατρικό αναλόγιο «Το ημερολόγιο του Λεωνή» στο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Ο Κωνσταντινουπολίτης Γιώργος Θεοτοκάς», που διοργανώνεται από το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης, στο Ζωγράφειο Λύκειο από χθες έως τις 18 Μαρτίου  υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

One thought on “Σχόλια….

  • 15 Μαρτίου, 2018, 1:37 μμ
    Permalink

    Ίσως φαίνεται παράξενη η δική μου παρουσία τουλάχιστον στους αναγνώστες σας μια και δεν αναφέρεται και δεν γίνεται γνωστή. Είναι αλήθεια πως δεν περίμενα τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες των Οψόμεθα πρόεδρος της οποίας είμαι να βρίσκονται στην συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη τα μέσα μαζικής επικοινωνίας- ενημέρωσης, γι’αυτό διευκρινίζω. Η παρουσία μου ήταν συνέχεια τής επαφής μας με τον Δήμο Καβάλας όπου συζητήσαμε με τον κύριο Δ.Τουλκίδη και την κυρία Ευροσύνη Μπόσκου υπεύθυνους για την μελέτη της αρχαίας Εγνατίας από Καβάλα- Φιλίππους πού ήδη καταθέσαμε προκειμένου να γίνει πιστοποίηση και διεθνής αναγνώριση ως περιπατητικό μονοπάτι, ενώ ταυτόχρονα συνεργαζόμαστε με τους fuoriVia και το πανεπιστήμιο της Βενετίας για το σύνολο της αρχαίας Εγνατίας οδού την οποία μελετήσαμε μέχρι βαυτην την στιγμή λεπτομερώς και με προτάσεις που ολοκληρώνουμε σχεδιαστικά με τους σταθμούς πληροφόρησης, τροφοδοσίας και φιλοξενίας, ως επίσης με το Διάζωμα συνεργαζόμαστε για το διατροφικό κομμάτι κατά μήκος αυτού του ιστορικού δρόμου! Έτσι λοιπόν οι Ιταλοί μελετητές φιλοξενούνται από τους Οψόμεθα στα γραφεία μας στην χερσόνησο Παναγίας απέναντι από το ΙΜΑΡΈΤ, όλο το διάστημα παραμονής τους, φιλοξενωντας μάλιστα και όλα τα υλικά προκειμένου στα τέλη Ιουλίου να συνεχίσουμε όλοι μαζί Οψόμεθα, fuoriVia και πανεπιστήμιο Βενετίας προς Ιψαλα Τουρκίας, περνώντας τα Ελληνικά σύνορα!! Οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε στην διάθεσή σας την Παρασκευή, δηλαδή αύριο που θα έχουμε επιστρέψει από Αλεξανδρούπολη με τούς fuoriVia. Χαρά μας να σάς ναρθετε και στην έδρα μας!

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *