Σχόλια….

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μία ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Αγροτών Δήμου Καβάλας αναφορικά με την πρόσκληση της εταιρείας του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ για διαμεσολάβηση. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Θέμης Καλπακίδης δήλωσε ότι δεν έχουν λάβει επίσημη πρόσκληση και συνεπώς δεν συζητούν για διαμεσολάβηση.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Το Κίνημα Αλλαγής ετοιμάζεται για το πρώτο ιδρυτικό του συνέδριο όπως  το επιβεβαίωσε ο κ. Κώστας Παπακοσμάς, εκπρόσωπος τύπου του κινήματος στην Καβάλα. Ο κ. Παπακοσμάς δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για το αύριο του Κινήματος Αλλαγής παρότι όπως σχολίασε ο κόσμος έχει χάσει τη εμπιστοσύνη του στην πολιτική…

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βαγγέλης Παππάς  σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στον απολογισμό του προέδρου της ΔΕΥΑΚ κ. Νίκου Ξανθόπουλου.  Όπως σχολίασε ήταν μία παρουσίαση λεπτομερής αν και δενέδειξε να είναι ενθουσιασμένος…  Άλλωστε όπως σχολίασε στην αρχή στήριζε τον κ. Ξανθόπουλο αλλά στην πορεία άλλαξε ρότα…

ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα στην  τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δήλωσε ότι ο Γενικός Διευθυντής της  Egnatia Aviation  κ. Λιμπεράκης  υποστήριξε ότι ο πρώην δήμαρχος κ. Σιμιτσής εμπόδισε την επένδυση της εταιρείας στο πρώην Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα και μάλιστα ότι ο κ. Σιμιτσής τηλεφώνησε στον πρώην υπουργό Άμυνας κ. Βενιζέλο και του ζήτησε να μην επιτρέψει την επένδυση. Ο κ. Σιμιτσής έκανε σχετικές δηλώσεις τονίζοντας ότι περιμένει η κ. Τσανάκα να ανακαλέσει διαφορετικά την περιμένει η Δικαιοσύνη…

ΕΠΙΑΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ

Ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Χαράλαμπος Κουφατζής έπιασε δουλεία στην ΔΕΥΑΚ την Τρίτη το πρωί. Ορεξάτος συναντήθηκε με τον Διευθυντή Τεχνικών κ. Λογκάρη και με τον Γενικό Διευθυντή κ. Τσακίρη. Το κλίμα της συνάντησης εξαιρετικό και έπεται και συνέχεια..

ΧΑΜΗΛΩΝ ΤΟΝΩΝ

Και είναι γεγονός ότι ο κ. Κουφατζής είναι χαμηλών τόνων, χαρακτηριστικό που του δίνει  ένα προβάδισμα σε σχέση με τον προκάτοχο του που ήταν συγκρουσιακός. Ευχόμαστε πραγματικά να πετύχει γιατί η ΔΕΥΑΚ είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον Δήμο Καβάλας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΚΑΠΗ

Τα Κ.Α.Π.Η. του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη – Προσχολική Αγωγή καβάλας» σε συνεργασία με την Οικονομολόγο MSc ΑΠΘ Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης κα Χατζηδημητρίου Αικατερίνη, θα πραγματοποιήσουν ομιλία στα πλαίσια της « Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας » την Παρασκευή 9 Μαρτίου  στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, με θέμα  « Όταν έμαθα να αγαπώ τον εαυτό μου ».     Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  διοργανώνει τιμητική εκδήλωση με αφορμή την “Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας”, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6.30 το απόγευμα  στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Δήμαρχος Καβάλας  κ. Δήμητρα Τσανάκα. Θα ακολουθήσει βράβευση γυναικών της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. ανάμεσά τους και η Δήμαρχος, από τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο,  για την προσφορά τους στην κοινωνική, πολιτική, οικονομική, πολιτιστική και πνευματική ζωή του τόπου. Η εκδήλωση  διοργανώνεται με την ευγενική συμμετοχή  της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου & του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΠΝΟΥ

Πραγματοποιήθηκε χθες    στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας  η επίσημη παρουσίαση της ολοκληρωμένης μουσειολογικής μελέτης για το Δημοτικό Μουσείο Καπνού, που θα μετεγκατασταθεί στο κτίριο της Δημοτικής Καπναποθήκης. Η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα στην παρουσίαση της ανέφερε ότι πρόκειται για μία τεκμηριωμένη εργασία έτσι ώστε να υλοποιηθεί με τον ιδανικότερο τρόπο η μεταφορά του μουσείου με όλα τα εκθέματα και με την καλύτερό δυνατό τρόπο.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ..

Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ), σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας παρουσιάζουν την πρώτη ποιητική συλλογή της Πολύνας Γ. Μπανά «Η καταφανής εξωστρέφεια των φωνηέντων», σήμερα στις 8 το βράδυ στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

Την ποιητική συλλογή της Πολύνας Γ. Μπανά θα παρουσιάσουν η ποιήτρια Γεωργία Τριανταφυλλίδου και ο συγγραφέας Κοσμάς Χαρπαντίδης  ενώ η  τσελίστρια Βάσω Ζήσου θα ερμηνεύσει πρωτότυπη μουσική του συνθέτη Δημήτρη Δοξάκη.

ΓΙΑΤΡΟΙ..

Μεριμνώντας για την υγεία των πιο ευπαθών ομάδων και με σταθερή παρέμβαση στο πλευρό των πιο απομακρυσμένων περιοχών στην Ελλάδα, οι Γιατροί του Κόσμου με παιδίατρο, νοσηλεύτρια και διοικητικούς επισκέφθηκαν χθες  το Δήμο Νέστου και συγκεκριμένα το Δημοτικό Διαμέρισμα Χρυσοχωρίου με σκοπό τον εμβολιασμό παιδιών απόρων οικογενειών.

Η συγκεκριμένη αποστολή πραγματοποιήθηκε  από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι στην Κοινότητα Χρυσοχωρίου. Τα εμβόλια ήταν  δωρεά των Γιατρών του Κόσμου, του Ροταριανού Ομίλου Νεάπολης και του Ομίλου Inner Wheel.

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Την ίδια ώρα  που οι πρόσφυγες στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου έχουν περιοριστεί στους 357. Ήδη πολλούς από αυτούς σκέφτονται σοβαρά να επιστρέψουν στην χώρα τους….

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

Άλλωστε είχαν πολλές υποσχέσεις  από τα κράτη της Βόρειας Ευρώπης ότι θα τους δεχτούν μετά κλάδων και βαΐων αλλά μόνο αυτό δεν έγινε… Τελικά μας τους φόρτωσαν με ότι αυτό συνεπάγεται… Και σε τελική ανάλυση η Καβάλα πλήρωσε το «μάρμαρο» αλλά όχι τόσο ακριβά όσο άλλες περιοχές της χώρας… Κάτι είναι και αυτό……..

ΑΘΟΡΥΒΑ

Ο δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος πραγματικά είναι ο λιγότερο προβεβλημένος στον νομό Καβάλας από πλευράς των τοπικών Μέσων ενημέρωσης.. Και είναι μία προσωπική του επιλογή, προτιμά λίγες δηλώσεις και περισσότερο έργο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *