Σχόλια…..

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

Διήμερη περιοδεία στους νομούς Καβάλας και Ξάνθης πραγματοποιεί  ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης. Στον νομό Καβάλας χθες επισκέφθηκε   το ΕΠΑΛ Χρυσούπολης και εν συνεχεία μετέβη  στη Θάσο όπου και επισκέφθηκε  το παράρτημα του ΕΠΑΛ Χρυσούπολης που βρίσκεται στην Καλλιράχη. Μάλιστα εκεί ουσιαστικά με την παρουσία του εγκαινίασε και αυτό το ΕΠΑΛ. Το μεσημέρι χθες συναντήθηκε  με τον δήμαρχο Θάσου κ.  Κώστα Χατζηεμμανουήλ.

Ο Δ. Μπαξεβανάκης το απόγευμα βρέθηκε  στην Ξάνθη όπου πραγματοποίησε επισκέψεις σε σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα, είχε συναντήσεις με συνδικαλιστικούς φορείς της εκπαίδευσης ενώ θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στη 1 το μεσημέρι σήμερα  στα γραφεία του κόμματος.

ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΡΓΑ

Η ανάγκη να γίνουν άμεσα έργα που θα βοηθήσουν να εμπλουτισθεί το επιβαρυμένο με νιτρικά πόσιμο νερό του Ζυγού Καβάλας με καθαρό νερό, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα υπέρβασης των επιτρεπόμενων ορίων, επισημάνθηκε κατά τη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην περιοχή.

ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ

Από πλευράς της ΔΕΥΑΚ τονίστηκε ότι έχει γίνει ήδη μία γεώτρηση στην Λημνιά  και θα ακολουθήσει και μία στο Νέο Ζυγό ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Επισημαίνεται όμως ότι τα ποσοστά των νιτρικών στο πόσιμο νερό δεν είναι σε όρια επικίνδυνα.

ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Το κυκλοφοριακό και η έλλειψη χώρων στάθμευσης αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα για τους επισκέπτες της Καβάλας, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Δημοτική Επιχείρηση «Δημωφέλεια» σε συνεργασία με το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και την Ένωση Ξενοδόχων για την ικανοποίηση των επισκεπτών από τη συνολική εικόνα του δήμου Καβάλας ως τουριστικού προορισμού.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε ένα δείγμα 1.700 ατόμων που επισκέφθηκαν την Καβάλα και έμειναν σε κάποιο από τα ξενοδοχεία της κατά το χρονικό διάστημα ενός έτους, από τον Ιούνιο του 2016 έως και τον Μάιο του 2017.

Στην πλειονότητά τους ήταν αλλοδαποί (58%), μεσαίου εισοδήματος, που επέλεξαν την Καβάλα για τις οικογενειακές τους διακοπές. Η επιλογή αυτή έγινε με βάση τις γνώμες φίλων ή το διαδίκτυο, χωρίς μάλιστα να εξετάσουν άλλους προορισμούς. Το σημαντικότερο αξιοθέατο της περιοχής είναι ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων. Σύμφωνα με την έρευνα το 62% των επισκεπτών καταναλώνει κάθε μέρα ποσό μεγαλύτερο των 50 ευρώ, 8 ευρώ πάνω από τον πανελλαδικό μέσο όρο που παρουσιάζεται τις έρευνες του ΣΕΤΕ.

ΘΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΕΙ

Και ενώ η μελέτη αυτή της «Δημωφέλεια» δείχνει ότι το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας είναι το μεγαλύτερο της Καβάλας, την ίδια ώρα ο Δήμος Καβάλας προχωρά στην ανάπλαση της Πλατείας Καπνεργάτη που προβλέπει την πεζοδρόμηση των οδών Κασσάνδρου και Αβερώφ στην συμβολή τους με την Ομονοίας και Βενιζέλου..  Οι πεζοδρομήσεις αυτές θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το κυκλοφοριακό στο κέντρο της πόλης καθώς πλέον η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται μόνον κυκλικά… Το έργο αυτό θα μπορούσε να γίνει χωρίς να χρειαστεί η πεζοδρόμηση των οδών…

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Και είναι βέβαιο ότι θα πρέπει να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις. Απροσπέλαστο είναι οτ κέντρο της πόλης….

ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ

Δημόσια Λογοδοσία για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Καβάλας διοργανώνει η διοίκησή αύριο  Τετάρτη με την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη. Πραγματικά πολύ καλή η πρωτοβουλία του Διοικητή του  κ. Καρασαββόγλου.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Τον Μάιο θα ξεκινήσουν οι απευθείας πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο Καβάλας προς τις Βρυξέλλες και αντίστροφα με 2 πτήσεις την εβδομάδα.  Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μιχάλης Αμοιρίδης έκανε σχετικές δηλώσεις καθώς  επί των ημερών του σαν Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφερείας σε θέματα Τουρισμού, ξεκίνησε ο συγκεκριμένος σχεδιασμός, την εποχή του αείμνηστου Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη.

Όπως ανέφερε με συντονισμένες κινήσεις ήρθε αυτή η εξέλιξη.

ΑΛΦΑΒΗΤΟΠΑΡΕΛΑΣΗ

Ως γνωστό λόγω της κακοκαιρίας δεν πραγματοποιήθηκε η 13η Αλφαβητοπαρέλαση στην Καβάλα.  Από πλευράς Οργανωτικής Επιτροπής της Αλφαβητοπαρέλασης η κ. Ζαχαριάδου Ζωή δήλωσε πως χθες είχαν το πρωί μία συνάντηση με την δήμαρχο κ. Τσανάκα για να αποφασίσουν οριστικά για την ημέρα διεξαγωγής αυτής της γιορτής για τα παιδιά. Τελικά η Αλφαβητοπαρέλαση θα γίνει στις 2 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου!

ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ

Άλλωστε σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ το Σάββατο οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλές.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Ένα πολύ σημαντικό σεμινάριο  θα γίνει για τον διαβήτη στην Καβάλα  το ερχόμενο Σάββατο στο Ξενοδοχείο Lusy στις 8.30 το πρωί  όπου μεταξύ άλλων ομιλητής θα είναι και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Ξενοφών Κροκίδης.

Ο κ. Κροκίδης σχολίασε πως το σεμινάριο αυτό είναι πολύ σπουδαίο αν αναλογιστεί κανείς πόσοι σήμερα αντιμετωπίζουν  πρόβλημα με τον διαβήτη.

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΦΑΛΑΚΡΟΥ

Δεν λειτούργησε  Σαββατοκύριακο 10 και 11 Φεβρουαρίου  καθώς και για άγνωστο χρονικό διάστημα το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρό, όπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Αργύρης Πατακάκης.

Ο κ. Πατακάκης ρίχνει την ευθύνη για την παύση της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου στην Περιφέρεια  και τη μεγάλη καθυστέρηση που επέδειξε στην ανεύρεση επιπλέον χρημάτων, πέραν αυτών που η Αντιπεριφέρεια Δράμας είχε εξασφαλίσει από τα έσοδα της περσινής χρονιάς, τα οποία ωστόσο δεν επαρκούσαν ώστε να λειτουργήσει το κέντρο ολόκληρη τη χιονοδρομική περίοδο με αξιώσεις, όπως λειτούργησε την περσινή χιονοδρομική περίοδο 2016-2017.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *