Σχόλια…..

ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Στο Φορέα Διαχείρισης Ροδόπης εντάχθηκε το 61% του όρους Παγγαίου του τμήματος που διοικητικά ανήκει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ενώ το υπόλοιπο 39% εντάχθηκε στο Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος  σημείωσε ότι θα ήταν καλύτερο το Όρος Παγγαίο να ήταν ενταγμένο σε έναν Φορέα Διαχείρισης καθώς έτσι υπάρχει διάσπαση και θα πρέπει οι δύο φορείς να συμφωνούν σε οτιδήποτε αφορά το Παγγαίο σχετικά με έργα.

ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ

Κι έχει δίκιο ο κ. Μαρκόπουλος καθώς είναι αδιανόητο το όρος Παγγαίο να ανήκει σε δύο φορείς διαχείρισης. Φυσικά αυτό μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί…Κι αυτό αποδεικνύει για ακόμα μια φορά γιατί η ζωή μας γίνεται δύσκολη σε ένα τέτοιο απλό θέμα.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Ενημερωτική σύσκεψη για τους επαγγελματίες με πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας θα γίνει για τη χρήση κοινοχρήστων χώρων και πεζοδρομίων. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου κ. Μαρίας Φραντζεσκάκη η οποία διευκρίνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ξεκινήσει επιβολή προστίμων  στους επαγγελματίες από τη Δημοτική Αστυνομία καθώς θα τους δοθεί μεγάλο χρονικό περιθώριο για να πληρώσουν τα τέλη χρήσης.

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Και φυσικά η πρωτοβουλία αυτή της κ. Φραντζεσκάκη είναι πάρα πολύ καλή και μακάρι όλοι έτσι να σκεφτόντουσαν. Διότι οι επαγγελματίες της Καβάλας δεν είναι εγκληματίες, χρειάζονται απλώς ενημέρωση.

ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ ΝΕΡΟΥ

Ο Δήμος Νέστου και η ΔΕΥΑ Νέστου προχώρησαν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος σε ιδιώτες για την εμφιάλωση νερού όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Γιώργος Παναγιωτίδης.  Άλλωστε η περιοχή του Δήμου Νέστου διαθέτει πολλές πηγές όπως αυτή του Παραδείσου, που σύμφωνα με εργαστηριακές μελέτες η ποιότητα των υδάτων είναι άριστη.

ΣΕ ΚΑΛΗ ΤΡΟΧΙΑ

Πάντως η ΔΕΥΑ Νέστου είναι σε καλή τροχιά σύμφωνα με τον πρόεδρό της κ. Παναγιωτίδη. Απλώς χρειάζεται ένα λίφτινγκ, δηλαδή να προμηθευτούν κάποια οχήματα και να κάνουν προλήψεις προσωπικού.

ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΕΙ ΜΕ ΑΕΙ

Ναυάγησε προς το παρόν η συνένωση του ΤΕΙ ΑΜΘ με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης λόγω διοικητικών προβλημάτων του Ιδρύματος Θράκης.  Εναλλακτική λύση είναι η συνένωση του ΤΕΙ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αν και υπάρχουν ενδοιασμοί από πλευράς του Πρύτανη του ΤΕΙ ΑΜΘ κ. Δημήτρη Μπαντέκα. Σύμφωνα με τον Πρύτανη του ΤΕΙ διοικητικά το ΤΕΙ ανήκει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ

Και φυσικά στο ΤΕΙ ΑΜΘ το σκέφτονται οι άνθρωποι και με το δίκιο τους. Και μακάρι να βρεθεί μια λύση προς την κατεύθυνση της συνένωσης με το ΔΠΘ

ΕΞΌΡΜΗΣΗ ΣΤΗ ΛΕΚΆΝΗ

Η Λέσχη Ορειβασίας Χιονοδρομίας Καβάλας Θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στο Χιονοβούνι Λεκάνης, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου. Η διαδρομή είναι σχεδόν άγνωστη στον πολύ κόσμο, περιλαμβάνει διάσχιση δάσους οξιάς και ανάβαση στο ψηλότερο βουνό του ορεινού συμπλέγματος Λεκάνης με πανέμορφη θέα στα βουνά του Καράντερε και της Βουλγαρίας και είναι χαμηλής δυσκολίας. Ώρα αναχώρησης στις 8 το πρωί  στις σημαίες του Κήπου της Δημαρχίας και επιστροφή  το απόγευμα της ίδιας μέρας. Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα γραφεία της Λέσχης.

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΟΠΟΛΗΣ

Οι Φίλοι της Παιδόπολης κόβουν την πίτα τους

Η εκδήλωση κοπή της βασιλόπιτας του Σωματείου «Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας» θα γίνει την Κυριακή 4  Φεβρουαρίου στο Ξενοδοχείο Γαλαξίας στις 11:00 πμ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟ ΙΜΑΡΕΤ

Οι Εκδόσεις ΑΓΡΑ και το Ερευνητικό Κέντρο MOHA διοργανώνουν την παρουσίαση των βιβλίων “Εφτά λευκά πουκάμισα” του Θοδωρή Γκόνη και  “Αρχιπέλαγος” του Στράτου Καλαφάτη. Η παρουσίαση των δύο βιβλίων θα γίνει το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018, στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου ΙΜΑΡΕΤ. Για τα ” Εφτά λευκά πουκάμισα ” του Θοδωρή Γκόνη, θα μιλήσει η συγγραφέας, Γλυκερία Μπασδέκη. Για το «Αρχιπέλαγος» θα μιλήσει ο ίδιος ο φωτογράφος, Στράτος Καλαφάτης, με παράλληλη προβολή εικόνων. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο εκδότης, Σταύρος Πετσόπουλος.

ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Ο συνδυασμός του δημοτικού συμβούλου Καβάλας «Ο Τόπος της Ζωής μας» κ. Μάκη Παπαδόπουλου έκοψε την πίτα την Τετάρτη το βράδυ στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας». Η παρουσία του κόσμου ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, με τον κ. Παπαδόπουλο να είναι ιδιαίτερα αιχμηρός στο λόγο του. Μάλιστα όπως πληροφορηθήκαμε ήδη ξεκίνησε να φτιάχνει το συνδυασμό του για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ

Συνεχίζεται το πρόβλημα με τους επικουρικούς γιατρούς στο Νοσοκομείου Καβάλας που παραμένουν απλήρωτοι λόγω του ότι ο Επίτροπος δεν υπογράφει τα εντάλματα. Κοινώς Ελλάς το μεγαλείο τους.

ΑΡΓΕΙ

Από ότι φαίνεται το έργο της ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας Καβάλας θα αργήσει πολύ ακόμη. Και αυτό διότι από ότι καταλάβαμε δεν βρέθηκε το ανάλογο πρόγραμμα για να ενταχθεί. Κάτι που σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τη δράση των αθίγγανων που κατάντησαν την πλατεία αχούρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *