Σχόλια….

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ

Τα 100 χρόνια του Δήμου Καβάλας από την ίδρυσή του γιορτάζει φέτος ως νομικό πρόσωπο και στο πλαίσιο αυτό θα διοργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της τόνωσης της ιστορικής μνήμης. Αυτό ανακοίνωσε την Δευτέρα  κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβούλιου Καβάλας η δήμαρχος  κ. Δήμητρα Τσανάκα, κάνοντας γνωστό ότι μια από αυτές τις εκδηλώσεις που θα γίνουν είναι και η διοργάνωση του Πανελλήνιου Συνεδρίου Ναυτικών Μουσείων τον Ιούνιο στην Καβάλα. Επίσης θα γίνουν εκθέσεις κειμηλίων και εγγράφων, παρουσιάσεις βιβλίων και των δημάρχων από την ίδρυση του δήμου, όπως και των έργων τους, αλλά και παρουσιάσεις ονοματοδοσίας οδών. Επίσης θα γίνει κι ένα αφιέρωμα στο μακροβιότερο δημοτικό σύμβουλο κ. Νικόλαο Καϊρέτης, που είναι εν ζωή, ενώ σύμφωνα με τη δήμαρχο η διοίκηση του Δήμου Καβάλας είναι ανοιχτή σε προτάσεις για αυτές τις εκδηλώσεις.

ΕΝΤΑΣΗ

Η κ. Τσανάκα ανακοίνωσε στο Σώμα ότι προχθές έλαβε μέρος σε μια τριπλή συνεδρίαση στην Κομοτηνή για θέματα της ΠΕΔ και της ΔΙΑΜΑΘ, ζητώντας από το Σώμα να μην υπάρξει συζήτηση στα προ ημερησίας διάταξης θέματα, διότι η ίδια ήταν εξουθενωμένη. Και ενώ αρχικά ο κ. Μουριάδης και ο κ. Μάκης Παπαδόπουλος συμφώνησαν, ο κ. Βαγγέλης Παππάς είχε κάθετα αντίθετη άποψη τονίζοντας ότι δεν συμφωνεί, χαρακτηρίζοντας ως γαϊτανάκι αυτήν την πρόφαση, καθώς από τον περασμένο Δεκέμβριο έχει να γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας συζήτηση για τα προ ημερησίας διατάξεως θέματα. Μάλιστα έκανε λόγο για κατάχρηση από πλευράς της διοίκησης του Δήμου Καβάλας σε αυτό το θέμα, ενώ άμεση ήταν η αντίδραση της δημάρχου που εξοργισμένη κουνώντας το δάχτυλο στον κ. Βαγγέλη Παππά ζήτησε από τον πρόεδρο του Σώματος κ. Γραμμένο να γίνει κανονικά η συζήτηση των προ ημερησίας διάταξης θεμάτων. Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Παππά που τόνισε προς τη δήμαρχο ότι δεν θα πρέπει να του κουνάει το δάχτυλο και σχολιάζοντας την αδυναμία της δημάρχου τόνισε ότι θα «σκίσετε κανένα καλσόν»! Η δήμαρχος ανταπάντησε ότι δεν περίμενε ποτέ από τον κ. Παππά να έχει μια τέτοια στάση, όταν η ίδια δεν έχει κλαφτεί ποτέ για θέματα κούρασης.

ΔΙΕΝΕΞΗ

Στην διένεξη έλαβε μέρος και η σύμβουλος κ. Πρασσά,  η οποία πήρε το μέρος της δημάρχου και προσωρινά τα αίματα άναψαν… Τελικά επήλθε ηρεμία με παρέμβαση του προέδρου του Σώματος κ. Γραμμένου που δεσμεύτηκε στην επόμενη συνεδρίαση να είναι διπλάσιος ο χρόνος για τα προ ημερήσιας θέματα. Η κ. Πρασσά χθες όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα μας να σχολιάσει το συμβάν, δεν θέλησε να δώσει συνέχεια, καθώς το θεώρησε λήξαν..

ΕΝΤΥΠΩΣΗ

Επίσης για το ίδιο θέμα αντέδρασε και ο σύμβουλος κ. Μαυρίδης, που ανήκει στην συμπολίτευση, αλλά έδειξε να μην συμφωνεί με την πρόταση της δημάρχου… Μία στάση που δημιούργησε εντυπώσεις….

ΜΙΣΗ ΩΡΑ…

Από την άλλη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου άργησε να ξεκινήσει για περίπου μισή ώρα! Από το κακό στο χειρότερο πάμε….

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Με 32 υπουργούς του τομέα Τουρισμού συναντήθηκε στην Μόσχα ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης προβάλλοντας μεταξύ άλλων την Καβάλα και την Θάσο.

 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

Η Ιατρική Εταιρεία Καβάλας θα βγάλει σε διαγωνισμό την μίσθωση της παλιάς Ορθοπεδικής Κλινικής για να μετατραπεί σε ξενοδοχειακή μονάδα. Ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Αρχέλαος Γρανάς σχολίασε ότι οι σχετικές διαδικασίες θα τρέξουν μέσα στον Φεβρουάριο εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει ευτυχής κατάληξη στην όλη υπόθεση.

 ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Βαρύτητα στον τουρισμό δίνει το Επιμελητήριο Καβάλας καθώς θεωρείται μία σημαντική πηγή εσόδων για τον επιχειρηματικό κόσμο. Μάλιστα το Επιμελητήριο θα συμμετάσχει στην τουριστική έκθεση Βρυξελλών το Σάββατο  όπως το επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του κ. Μάρκος Δέμπας.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Επενδύσεις πάνω από 150 εκ. ευρώ έγιναν την τελευταία 10ετία στην Θάσο, σε ξενοδοχειακές μονάδες,  σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων κ. Πάρη Παρασχούδης.

Οι επενδύσεις αυτές  συνέδραμαν σημαντικά στην τουριστική αναβάθμιση του νησιού ενώ αρκετοί ξενοδόχοι το αμέσως προσεχές διάστημα σχεδιάζουν την επέκταση των τουριστικών μονάδων τους. Άλλωστε η ζήτηση σε κλίνες την περίοδο του καλοκαιριού είναι τεράστια και πλέον τα υπάρχοντα καταλύματα δεν επαρκούν.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΑΤΟ

Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ανακοίνωσε ότι μετά την πρόσφατη τη βλάβη στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων στο Δάτο, διεξήγαγε δειγματοληψίες των νερών στην τάφρο του Δάτου και την κεντρική τάφρο Φιλίππων. Οι δειγματοληψίες έγιναν σε τέσσερα σημεία, ένα πριν την εγκατάσταση στο ύψος του Δάτου, ένα στη συμβολή της τάφρου Δάτου με την κεντρική τάφρο Φιλίππων και δύο στις συμβολές της κεντρικής τάφρου Φιλίππων με τις τάφρους Κρηνίδων και Λυδίας.

Από τα αποτελέσματα των αναλύσεων των δειγμάτων διαπιστώθηκε ότι η ποιότητα των νερών των τάφρων δεν επηρεάστηκε από τη βλάβη στην εγκατάσταση και ως εκ τούτου η σύσταση για μη χρήση των νερών που έγινε με το δελτίο τύπου της 24-01-18, παύει να ισχύει.

Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΤΕΙ

Με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στεφάνου, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα  στην μεγάλη αίθουσα του Φουαγιέ του Αμφιθεάτρου στο ΤΕΙ ΑΜ-Θ στην Καβάλα, η καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας η οποία συνοδεύτηκε και από αγιασμό για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς 2018 με την παρουσία αρχών και φορέων της Καβάλας.

Στην ομιλία του ο  πρύτανης του Ιδρύματος κ. Δημήτρης Μπαντέκας αναφέρθηκε στην πρώτη παρουσία του Σεβασμιωτάτου στο ΤΕΙ ΑΜ-Θ κ. Στεφάνου για την προσωπικότητα του οποίου είπε τα καλύτερα, αλλά έκανε εκτενή αναφορά στην καλλιέργεια κλίματος συναδέλφωσης και συνεργασίας μεταξύ των τμημάτων και του επιστημονικού προσωπικού.

Παράλληλα χαρακτήρισε την χρονιά που ξεκινά αφετηρία για νέες επιτυχίες και ελπίδες για αναβάθμιση του Ιδρύματος και την συνέχιση της συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς σε όλα τα επίπεδα.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, έπειτα από μία προσπάθεια πολλών ετών αναδρομικής ταξινόμησης του υλικού της, ανακοίνωσε  ότι διαθέτει το διαδικτυακό της κατάλογο της συλλογής της.

Οι συλλογές της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» όπως παρουσιάζονται στον ανοικτό κατάλογο του openΑΒΕΚΤ αποτελούνται προς το παρόν από έντυπο υλικό.  Ο κατάλογος  προσφέρει ανοιχτή πρόσβαση σε όλη την έντυπη συλλογή βιβλίων της Βιβλιοθήκης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *