Σχόλια….

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέας Νεφελούδης επισκέφθηκε προχθές την Καβάλα στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επαφών του. Προχθές το απόγευμα στις 6 η ώρα είχε συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας με τη διοίκηση του φορέα, το Σωματείο Εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων και τους εργαζόμενους μετά την οριστική επίλυση του προβλήματος τους και την επαναπρόσληψή τους από την εταιρία.

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ

«Δεν υπήρχε άλλη επιλογή στο μυαλό μας, από το να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο λιπασμάτων», δήλωσε  κ. Ανδρέας Νεφελούδης, ενώπιων των εργαζομένων στη συνάντηση με τους εργαζομένους στη βιομηχανία στο Εργατικό Κέντρο, καταχειροκροτούμενος από τους εργαζομένους. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Μακρογιάννης στο χαιρετισμό του δήλωσε πως αναγνωρίζει τον καταλυτικό ρόλο του κ. Νεφελούδη στην επαναπρόσληψη των περίπου 160 απολυμένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ

Το κλίμα στο Εργατικό Κέντρο με την παρουσία του κ. Νεφελούδη ήταν πανηγυρικό. Οι επαναπροσληφθέντες σε κάθε ευκαιρία χειροκροτούσαν την ομιλία του κ. Νεφελούδη. Και κακά τα ψέματα η παρέμβαση του κ. Νεφελούδη ήταν καταλυτική στο να επαναπροσληφθούν στο εργοστάσιο.

ΜΙΝΙ ΣΥΣΚΕΨΗ

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο γραφείο του προέδρου του ΕΥΚ κ. Μακρογιάννη πριν την ομιλία του κ. Νεφελούδη πραγματοποιήθηκε μια μίνι σύσκεψη. Εκεί παραβρέθηκε φυσικά ο κ. Μακρογιάννης, οι τρεις βουλευτές κ.κ. Εμμανουηλίδης, Μορφίδης και Παπαφιλίππου, ο πρόεδρος του Σωματείου της ΒΦΛ κ. Βογιατζίδης και άλλοι εκπρόσωποι εργαζομένων. Στη διάρκεια αυτής της σύσκεψης ξεκαθαρίστηκαν πολλά πράγματα.

ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η περιοδεία του κ. Νεφελούδη στην Καβάλα που ξεκίνησε την Τετάρτη και ολοκληρώθηκε χθες, έκλεισε με μια συνέντευξη τύπου. Εκεί ο κ. Νεφελούδης αναφέρθηκε ενδελεχώς σε όλα αυτά τα ζητήματα  με την ΒΦΛ αλλά και σε άλλα εργασιακά.

ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Δεν ικανοποιήθηκε εγγράφως παρά μόνον προφορικά το αίτημα του Δήμου Θάσου για σκάφος επιφυλακής στη σύσκεψη που έγινε την Τρίτη στο υπουργείο Ναυτιλίας όπως και το αντίστοιχο για αύξηση των δρομολογίων καθημερινά στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου. Ο δήμαρχος κ. Χατζηεμμανουήλ δήλωσε πως το υπουργείο δεν μπορεί να επιβάλλει στις ναυτιλιακές εταιρίες την επίλυση αυτών των αιτημάτων, εκφράζοντας τις αμφιβολίες του για την υλοποίηση των όποιων δεσμεύσεων..

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΔΑΤΟΥ

Σοβαρό πρόβλημα σημειώθηκε στο Σταθμό Βιολογικού Καθαρισμού στο Δάτο καθώς κάηκε ο κεντρικός ηλεκτρονικός πίνακας. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Ξανθόπουλος έκανε γνωστό ότι ήδη ανέθεσε έρευνα για τα αίτια της βλάβης, η οποία μετά από επίπονες προσπάθειες του προσωπικού αποκαταστάθηκε. Όπως ανακοινώθηκε δεν υπήρξε διαρροή λυμάτων και εκδόθηκαν σχετικές ανακοινώσεις.

ΑΜΕΣΗ

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό οι παρεμβάσεις που έγιναν στο πρόβλημα που προέκυψε με το βιολογικό Δάτου ήταν αστραπιαίες κυριολεκτικά. Το προσωπικό άμεσα ανταποκρίθηκε όταν διαπιστώθηκε πόσο σοβαρή ήταν η βλάβη.

ΑΥΞΗΣΗ ΠΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Σε ποσοστό 100% αυξήθηκαν τα δρομολόγια των πτήσεων στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» Καβάλας τον τρέχοντα μήνα. Γεγονός που είχε πολύ θετικές επιπτώσεις στα δρομολόγια που εκτελεί το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας προς το Αεροδρόμιο και αντίστροφα όπως παραδέχθηκε ο πρόεδρος του κ. Παναγιώτης Τσεντεμεΐδης, γεγονός που απομακρύνει οριστικά το ενδεχόμενο το Υπεραστικό ΚΤΕΛ να καταργήσει τα δρομολόγια του για το Αεροδρόμιο. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και τον περασμένο Δεκέμβριο η επιβατική κίνηση των δρομολογίων του ΚΤΕΥΛ για το Αεροδρόμιο ήταν υποτονική.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ

Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ κ. Τσεντεμεΐδης ξεκαθάρισε ότι κάτω από αυτά τα δεδομένα δεν καταργείται το δρομολόγιο από και προς το αεροδρόμιο. Και είναι βέβαιο ότι και το Φεβρουάριο θα υπάρξει αυξημένη κίνηση επιβατών στο αεροδρόμιο της Καβάλας.

Η ΈΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί, στο γήπεδο της Καλαμίτσας “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΔΗΜΟΓΛΟΥ”,  η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας,  θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα των τμημάτων της Ακαδημίας, αλλά και της Ανδρικής ομάδας.

Στην εκδήλωση θα βραβευθούν και οι αριστούχοι μαθητές, των τμημάτων. Σε μία ανοιχτή εκδήλωση, καλούνται να παρευρεθούν  οι φίλαθλοι της ομάδας.

ΠΕΠΛΟ

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την Εργοανάπτυξη ΑΕ σε ότι αφορά τα όσα προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα με την περιβόητη πρόσληψη διευθυντού που δεν έπρεπε να γίνει. Εξηγήσεις ζητούνται από τους πάντες και τα πάντα αλλά μέχρι στιγμής απάντηση δεν υπάρχει.

ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ

Όπως κατέστη σαφές από τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Ξενοδόχων κ. Αντώνη Μιτζάλη, τα ξενοδοχειακά καταλύματα για το καλοκαίρι δεν επαρκούν. Και πρέπει να γίνουν νέες ξενοδοχειακές μονάδες.

ΠΩΣ;

Και πώς να γίνουν νέες ξενοδοχειακές μονάδες όταν για να εκδοθούν πολεοδομικές άδειες χρειάζεται τουλάχιστον ένας χρόνος… Πώς να έρθει να επενδύσει ένας επιχειρηματίας για παράδειγμα στην Καβάλα κάτω από αυτό το καθεστώς;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *