Σχόλια….

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ

Στις 11 η ώρα περίπου το πρωί της Δευτέρας η ομάδα των απολυμένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων πέρασαν τη δυτική πύλη του εργοστασίου της Νέας Καρβάλης. Οι περίπου 155 εργαζόμενοι θεώρησαν για πρώτη φορά  την  κάρτα τους μετά από 18 μήνες και αμέσως μετά κατευθύνθηκαν προς το Νέο Διοικητήριο της ΒΦΛ που στεγάζεται στο παλιό κτίριο του Τμήματος  Ασφάλειας, Τεχνολογικού Ελέγχου και Πυρασφάλειας.

Εκεί  τους ενημέρωσε για τα νέα τους καθήκοντα ο Διευθυντής της εταιρίας Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ Γιάννης Τσάρας.

ΝΕΑ ΗΜΕΡΑ

Άπαντες έκαναν λόγο για μια νέα μέρα για το εργοστάσιο που σηματοδοτεί η επιστροφή των απολυμένων στις μονάδες.

Κατόπιν, ορίστηκαν ομάδες εργαζομένων και πρόγραμμα σταδιακής ένταξής τους στην παραγωγική διαδικασία. Αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, με πρώτη μέρα εργασίας για εργαζόμενους στο Τμήμα Συντήρηση-Νέα Έργα την χθεσινή οι οποίοι και εργάστηκαν σε βάρδια από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

ΚΑΛΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλίμα στο εργοστάσιο των Λιπασμάτων είναι καλό. Άπαντες δείχνουν ότι θέλουν να ξεχάσουν τις διαμάχες των περασμένων μηνών και όλοι μαζί να εργαστούν αρμονικά για το συμφέρον της Βιομηχανίας. Άλλωστε αυτό είναι μονόδρομος…  Μάλιστα ο πρόεδρος του  Σωματείου των Εργαζομένων κ. Βογιατζίδης δήλωσε χθες μέσα από το εργοστάσιο την ικανοποίηση του που επέστρεψαν στις εργασίες τους.

ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ

Στο μεταξύ σήμερα εκτός απροόπτου το εργοστάσιο θα επισκεφθεί ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέας Νεφελούδης. Στόχος της επίσκεψης να διερευνήσει τις εργασιακές συνθήκες.

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ

Ο κόσμος εκφράζεται όπως θέλει να εκφραστεί, σχολίασαν για το  συλλαλητήριο κατά της χρήσης του ονόματος «Μακεδονία» από τα Σκόπια, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, με δηλώσεις που έκαναν χθες το μεσημέρι οι τρεις βουλευτές Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου.

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ

Οι βουλευτές συμφώνησαν πως είναι στιγμή να λυθεί με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα ένα πρόβλημα που έχει κακοφορμίσει εδώ και 3 δεκαετίες. Η θέση των βουλευτών είναι αυτή που είχε χαραχτεί το 2008 στη σύνοδο του Βουκουρεστίου και αφορά σύνθετη ονομασία που μπορεί να περιέχει τη λέξη «Μακεδονία» συνοδευόμενη από προσδιορισμό, επιθετικό, γεωγραφικό ή χρονικό. Επίσης η ονομασία πρέπει να είναι  erga omnes και για το εσωτερικό της χώρας, αλλά και για τους διεθνείς οργανισμούς ενώ αναγκαία προϋπόθεση είναι η παραίτηση της γείτονος χώρας από τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΚΑΝ

Πάντως οι δηλώσεις των βουλευτών σχολιάστηκαν αρνητικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  με κυριότερη αιχμή ότι βιάζονται να κουκουλώσουν την όλη υπόθεση. Σαφώς και το θέμα είναι λεπτό και η κυβέρνηση θα πρέπει να το χειριστεί με λεπτές κινήσεις και όχι να το κλείσει  άρον άρον… Στο κάτω κάτω της γραφής τα Σκόπια επείγονται και όχι εμείς.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Την Δευτέρα  στις 12 το μεσημέρι στο Επιμελητήριο Καβάλας ο πρόεδρος του κ. Μάρκος Δέμπας είχε συνάντηση με τους τρείς κυβερνητικούς βουλευτές  Καβάλας κ.κ. Εμμανουηλίδη, Μορφίδη και Παπαφιλίππου..

Οι βουλευτές ενημερώθηκαν από τον κ. Δέμπα, κυρίως για τα ζητήματα της υπερφορολόγησης, των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών, του εξωδικαστικού μηχανισμού, αλλά και του υψηλού Φ.Π.Α. στο νησί της Θάσου.

Ο κ. Δέμπας  τόνισε ότι πράγματι φαίνεται μια σταθεροποίηση της οικονομίας το 2017, καθώς  κάποιοι κλάδοι έχουν θετικούς δείκτες.

Υπάρχουν ωστόσο πολλά προβλήματα, κυρίως της επιχειρηματικότητας, που ξεκινούν από την υπερφορολόγηση και ουσιαστικά από τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές καθώς ένα 50% και σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και 75% των καθαρών κερδών των επιχειρήσεων της Καβάλας  καταλήγουν στο κράτος σημείωσε  ο κ. Δέμπας. Οι βουλευτές δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν στα αρμόδια υπουργία τα ζητήματα που τους τέθηκαν από πλευράς του Επιμελητηρίου.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ

Στη Μόσχα είναι από χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης όπου έχει σειρά επαφών με φορείς τουρισμού και όχι μόνον. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του υπουργείου Τουρισμού στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας. Ο  κ. Αντωνιάδης σημείωσε πως το 2018 είναι έτος τουρισμού Ρωσίας – Ελλάδας. Σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού γίνεται αυτή η εκδήλωση, μια εκδήλωση η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική για την Περιφέρειά καθώς δίνεται η δυνατότητα επαφής με 20 κυβερνήτες των Περιφερειών που έχει η Ομοσπονδία της Ρωσίας, καθώς επίσης και με μεγάλα τουριστικά γραφεία με tour operator, με αεροπορικές εταιρίες, προκειμένου να προβληθεί  και να προωθηθεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής.

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» προσκαλεί τους μικρούς της αναγνώστες στην παρουσίαση του βιβλίου του Άγγελου Ραυτόπουλου με τίτλο «Το Αγγελάκι που έλαμψε ξανά» σήμερα και ώρα 18:00 στο Παιδικό Τμήμα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης. Παρέα με το συγγραφέα Άγγελο Ραυτόπουλο και τη νηπιαγωγό Αναστασία Λίμα θα μάθουμε γιατί η φιλία είναι η πιο σημαντική στη ζωή των ανθρώπων.

ΈΝΑΣ ΤΟΝΟΣ ΡΥΖΙ

Σήμερα και ώρα 10 το πρωί, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παναγίας «Το ΚΑΣΤΡΟ» θα παραδώσει στις Κεντρικές Αποθήκες του Δήμου Καβάλας (στρατόπεδο Κωτσάλου) 1 τόνο ρύζι για τις ανάγκες των δικαιούχων  του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καβάλας. Επίσης, την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 13.00 ο Όμιλος  Inner Wheel θα παραδώσει είδη προσωπικής υγιεινής & σπιτιού (στο ίδιο μέρος-κεντρικές αποθήκες  του Δήμου Καβάλας-στρατόπεδο Κωτσάλου).

Ο ΠΟΛΑΚΗΣ

Ο υφυπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης αναμένεται να εγκαινιάσει τη νέα ΤΟΜΥ στον Άγιο Λουκά. Κατά πάσα πιθανότητα τα εγκαίνια θα γίνουν στις αρχές της άλλης εβδομάδας. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες αναμένεται να εγκαινιάσει και το ΕΚΑΒ Θάσου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο μεταξύ οι εκδηλώσεις Καθαράς Δευτέρας του Δήμου Καβάλας θα γίνουν στον προαύλιο χώρο της Καλαμίτσας. Ήδη ξεκίνησε ο προγραμματισμός και ευχόμαστε να δούμε κάτι αξιόλογο.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ

Με γεμάτες βαλίτσες επέστρεψε από τη Βομβάη της Ινδίας η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου. Ένα ακόμα τουριστικό άνοιγμα στη μακρινή Ινδία.

ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Βέβαια χθες η κ. Ιωσηφίδου επέστρεψε δριμύτερη στα εργασιακά της καθήκοντα και μάλιστα ήταν στο Εφετείο Θράκης για μία υπόθεση!

ΓΙΟΡΤΗ

Η Καρβάλη γιορτάζει σήμερα τον Άγιό της Άγιο Γρηγόριο. Στις 6 το απόγευμα θα γίνει ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός παρουσία του Μητροπολίτη ΦΝΦ κ.κ. Στεφάνου καθώς και άλλων αρχιερέων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *