Σχόλια…..

ΕΚΔΗΛΩΣΗ FRAPORT

H Fraport Greece διοργάνωσε την Πέμπτη ανοιχτή εκδήλωσή στις 3.30 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Καβάλας με αντικείμενο την παρουσίαση των σχεδίων σχετικά με την ανάπτυξη και αναβάθμιση του αεροδρομίου Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος».

Όπως τόνισε αρχικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Αλεξάντερ Τσίνελ ήταν πολύ χαρούμενος που βρέθηκε σε αυτή την εκδήλωση και στην Καβάλα που είναι ένας πολύ όμορφος προορισμός και αποτελεί ένα σταυροδρόμι πολλών πολιτισμών και αποτελεί την πύλη σε έναν προορισμό θερινών διακοπών στην Ελλάδα.

10 ΕΚ. ΕΥΡΩ

Πρόσθεσε δε πως «παρουσιάσαμε τα σχέδια ανάπτυξης του αεροδρομίου καθώς θα επεκτείνουμε κατά 2.000 τετραγωνικά μέτρα το αεροδρόμιο και θα επενδύσουμε 10 εκ. ευρώ σε αυτό για έργα επέκτασης του αλλά και άλλα σχετικά με τη ανάπτυξη του και μέχρι το 2019 θα έχουμε  ένα αεροδρόμιο το οποίο θα μπορεί να υποδεχθεί τον μεγάλο αριθμό τουριστών που αναμένεται έως τότε»..  Συμπλήρωσε δε πως είναι πολύ χαρούμενοι που το Αεροδρόμιο Καβάλας κατάφερε να εξυπηρετήσει όλες τις πτήσεις του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης που δεν εκτελέστηκαν λόγω ομίχλης. «Περιμένουμε ότι το Χειμώνα θα υπάρχει 4 φορές μεγαλύτερη επιβατική κυκλοφορία σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και είμαι χαρούμενος διότι τα έργα τα οποία προτείνουμε υποστηρίζονται από την κοινωνία και από τον αρμόδιο δήμαρχο Νέστου κ. Τσομπανόπουλο» σημείωσε καταληκτικά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Φυσικά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε αναλυτικά το master plan της εταιρεία για τη αναβάθμιση του Αεροδρόμιου και λύθηκαν και οι πλέον σοβαρές απορίες..

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Τσατσούλης.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ

Και είναι γεγονός ότι όσοι παρέστησαν σε αυτήν την εκδήλωση έφυγαν ικανοποιημένοι καθώς διαπίστωσαν ότι η Fraport θέλει πραγματικά να επενδύσει στο αεροδρόμιο της Καβάλας γιατί το πιστεύει. Και το πιστεύει γιατί έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και είναι ασφαλέστερο από αυτό της Θεσσαλονίκης. Άλλωστε δεν έχει τα προβλήματα ομίχλης που έχει το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και για αυτό πολλές φορές το αεροδρόμιο της Καβάλας εξυπηρετεί πτήσεις της Θεσσαλονίκης.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

Επιστρέφει σήμερα η αποστολή του Δήμου Καβάλας από την πόλη Σεν Ζεν της Κίνας με γεμάτες βαλίτσες. Όπως πληροφορηθήκαμε έγιναν και κάποιες εμπορικές συμφωνίες εκεί για τις οποίες θα ενημερωθούμε σήμερα ή το αργότερο αύριο.

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ

Απλήρωτοι θα μείνουν οι 73 συμβασιούχοι των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Καβάλας για τουλάχιστον έως τις 23 Δεκεμβρίου λόγω του ότι η εκταμίευση των χρημάτων από την ΕΤΑΑ θα γίνει  στις 18 Δεκεμβρίου στην καλύτερη περίπτωση. Η πρόεδρος του Νομικού προσώπου «Αλληλεγγύη» κ. Δρακονάκη με δηλώσεις της εξήγησε το τι ακριβώς συμβαίνει, με την έννοια ότι δεν είναι ευθύνη του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» αλλά της κεντρικής διοίκησης. Βέβαια τα θύματα είναι οι εργαζόμενοι.

ΑΛΛΑΓΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Στην αλλαγή των λαμπτήρων φωτισμού  σε όλο το νησί με λαμπτήρες Led  θα προχωρήσει ο Δήμος Θάσου, έργο προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ που σημαίνει τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων. Ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ δήλωσε ότι σε μία 4ετία το έργο θα αποσβεστεί.

ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ

Πρόκειται για ένα έργο τεράστιας σημασίας για το Δήμο Θάσου και αξίζουν συγχαρητήρια στο δήμαρχο Θάσου κ. Χατζηεμμανουήλ που το κατάφερε.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας που φτάνουν και το 45% σε σχέση με τον απαιτούμενο αριθμό. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κατερίνα Πετράκη η κατάσταση στην εργασία τους είναι σε οριακό σημείο.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

Ανεξαρτητοποιήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Παγγαίου κ.κ. Ανδρέας Καλλινικίδης και Χρήστος Πριονίδης από την ομάδα του πρώην δημάρχου Παγγαίου κ. Βασίλη Ξουλόγη.

Σύμφωνα με τον κ. Πριονίδη η ανεξαρτητοποίηση τους ήλθε λόγω του ότι ο κ. Ξουλόγης προέβη σε πολλές πολιτικές ενέργειες χωρίς να τους ενημερώσει.

ΘΕΤΙΚΗ

Θετική κρίνει την αλλαγή που επίκειται στο θέμα των απεργιών στην χώρα μας ο βουλευτής Γ. Παπαφιλίππου καθώς σύμφωνα με τον ίδιο θα συσπειρώσει το συνδικαλιστικό κίνημα. Βέβαια όπως ανέφερε είναι ένα μέτρο το οποίο μας επιβάλλεται από τους δανειστές.

ΠΤΩΣΗ

Μεγάλη χαρακτήρισε την αγοραστική πτώση στον κλάδο τους ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας κ. Παναγιώτης Βασιλούδης. Άλλωστε σύμφωνα με τον ίδιο την περίοδο αυτή τρέχουν πολλές υποχρεώσεις για τους πολίτες.

ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές του Επιμελητηρίου καθώς αύριο ανοίγουν οι κάλπες στη Θάσο. Ακολούθως τη Δευτέρα και την Τρίτη θα ολοκληρωθούν για το ηπειρωτικό τμήμα του Νομού Καβάλας.

ΕΝΤΑΣΗ

Και είναι γεγονός ότι αυτές οι εκλογές χαρακτηρίζονται από πολύ μεγάλη πολιτική ένταση που δεν ήταν αναμενόμενο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *