Σχόλια…

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κατοίκων και φορέων για την όδευση του οδικού άξονα Ε61 που θα ενώνει την Καβάλα με τη Δράμα, έργο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. καθώς ο δρόμος θα διασχίζει το αισθητικό δάσος της περιοχής. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παράσχος Αγανικόλας δήλωσε ότι η Εγνατία Οδός Α.Ε. δεν είναι πλέον ελληνική, έχει ξεπουληθεί και ως εκ τούτου δεν πρόκειται για έργο δημοσίου συμφέροντος.  Ως εκ τούτου συντάσσεται με τον  αγώνα των κατοίκων.

ΚΑΙ Ο ΒΕΡΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βέρρος επικεφαλής της παράταξης «Συμπαράταξη Πολιτών» συστρατεύεται με τις προσπάθειες του κ. Αγανικόλα και των κατοίκων της περιοχής. Έτσι όπως έχει εξελιχθεί η υπόθεση το πιο πιθανόν είναι ο δρόμος αυτός να μη γίνει καθώς αντιμετωπίζει και πολλά προβλήματα περιβαλλοντικά. Δυστυχώς η Εγνατία Οδός ΑΕ προχώρησε στις διαδικασίες με πολύ μεγάλη προχειρότητα χωρίς να ενημερώσει κανέναν.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Συνεδρίασε η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Καβάλας και τα συμπεράσματα που βγήκαν ήταν πάρα πολύ χρήσιμα. Η πρόεδρος της επιτροπής κ. Ιωσηφίδου αναφέρθηκε αναλυτικά σε ορισμένα σημαντικά γεγονότα όπως την πολύ μεγάλη αύξηση στην επισκεψιμότητα της τάξεως του 17,5%  στο Φρούριο Καβάλας, αλλά και στο άνοιγμα που έγινε στην Ινδία.

ΘΕΤΙΚΟ

Στα συν της κ. Ιωσηφίδου η προσπάθεια που ξεκίνησε πέρσι να διεισδύσει τουριστικά ο Δήμος Καβάλας στην Ινδία. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καβάλας συμμετείχε στην τουριστική έκθεση στη Βομβάη με πολύ θετικά αποτελέσματα. Και τώρα φαίνεται ότι σιγά σιγά θα αρχίσουμε να δρέπουμε αυτά τα θετικά αποτελέσματα.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Σε κινητοποιήσεις κατεβαίνουν τα μέλη της Ένωσης Ασφαλιστών Καβάλας λόγω του γεγονότος ότι οι Τράπεζες κάνουν ασφαλιστήρια συμβόλαια. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησαν την Τρίτη συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε δύο Τράπεζες.

ΜΕ ΠΑΝΟ

Το πρωί της Τρίτης μέλη της Ένωσης Ασφαλιστών διαμαρτυρήθηκαν έξω από την Εθνική Τράπεζα και την Πειραιώς για το συγκεκριμένο θέμα. Και όπως έγινε γνωστό αυτές οι διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν στην Καβάλα και την επόμενη εβδομάδα.

ΣΤΗ ΘΑΣΟ

Στη Θάσο βρέθηκε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπόλαρης για το θέμα των αποζημιώσεων των πληγέντων παραγωγών από τις φωτιές του Σεπτεμβρίου. Ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις δεσμεύσεις του υπουργού απέναντι στις παραγωγικές τάξεις του νησιού.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Την ίδια ώρα που ο δήμαρχος Θάσου κ. Χατζηεμμανουήλ βρέθηκε στην Αθήνα την Τρίτη για μια σειρά επαφών με τα υπουργεία. Άλλωστε ο κ. Χατζηεμμανουήλ το έχει μετατρέψει σε επιστήμη αυτό το θέμα, με την έννοια ότι δεν περιμένει να πάρει τηλέφωνο σε κάποιο υπουργείο αλλά πηγαίνει σε αυτό!

ΒΦΛ

Στην Αθήνα βρίσκονται οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων για μία σειρά επαφών με υπουργούς για το γνωστό θέμα των απολύσεων 170 εργαζομένων. Ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Βογιατζίδης έκανε γνωστό ότι  συναντήθηκαν  με τον υπουργό Επικρατείας  κ. Φλαμπουράρη που δεσμεύτηκε για να βρεθεί άμεσα μία βιώσιμη λύση. Άντε, από το στόμα του στου θεού το αυτί..

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ

Στο μεταξύ παρά την αρνητική απόφαση του Πρωτοδικείου Καβάλας για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι απολυμένοι της ΒΦΛ που κατέθεσαν εις βάρος της εταιρίας για να επαναπροσληφθούν, παρόλα αυτά είναι πολύ αισιόδοξοι. Διότι ναι μεν δεν κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα, αλλά ορίστηκε δικάσιμος για τις 13 Δεκεμβρίου. Κοινώς το μπαλάκι ρίχτηκε σε κανονική δικάσιμο.

ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Όπως αναφέραμε και χθες, το πρόβλημα με τα αδέσποτα στην Καβάλα έχει ξεφύγει. Πλέον κυκλοφορούν κατά αγέλες.

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΙ

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα στο ΤΕΙ Καβάλας καταγράφηκαν τουλάχιστον τρεις επιθέσεις σκυλιών σε 2 φοιτητές και μία καθηγήτρια… Εκεί είναι ακόμα χειρότερο το πρόβλημα, διότι υπάρχουν τουλάχιστον 15 αδέσποτα σκυλιά που λειτουργούν νομαδικά. Και το χειρότερο είναι ότι τα ταΐζουν κάποιοι οπόταν τα ενθαρρύνουν να παραμένουν στο χώρο.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Μάλιστα ο πρώην δήμαρχος Καβάλας κ. Κωστής Σιμιτσής δήλωσε πως αυτοί που τα ταΐζουν δεν είναι φοιτητές. Και τελικά αυτό αν μη τι άλλο δείχνει και την παρέμβαση των ανθρώπων στο υπάρχον πρόβλημα από την αρνητική άποψη.

ΤΟ ΕΠΙΛΗΦΘΗΚΕ

Για το πρόβλημα ο Δήμος Καβάλας καταβάλει προσπάθειες όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Μπόνιας, αλλά η επίλυσή του κάθε άλλο παρά εύκολη είναι. Διότι στα ΤΕΙ αυτή τη στιγμή υπάρχουν 15 – 20 σκυλιά και άντε να τα πιάσεις! Και αυτοί που τα ενθαρρύνουν να μείνουν εκεί είναι πιο ανεύθυνοι από αυτά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση