Σχόλια…..

ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα το Αναπτυξιακό Συνέδριο της κυβέρνησης στην Κομοτηνή με την παρουσία τουλάχιστον 16 υπουργών και του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα. Από ότι είμαστε τουλάχιστον σε θέση να γνωρίζουμε το συνέδριο έχει μεγάλη συμμετοχή και είναι βέβαιο ότι κάτι θα αγγίξει και το Νομό Καβάλας.

ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Μάλιστα χθες στην Καβάλα ήταν οι υπουργοί Ναυτιλίας και παιδείας κ.κ. Κουρουμπλής και Γαβρόγλου αντίστοιχα. Έκαναν επαφές με ΟΛΚ και ΤΕΙ.

ΕΚΛΟΓΕΣ

Στο μεταξύ οι εκλογές της Κεντροαριστεράς σε επίπεδο Νομού Καβάλας εξελίχθηκαν πάρα πολύ καλά. Δεν σημειώθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα και το σύστημα δούλεψε άψογα στην Καβάλα. Φυσικά υπάρχει και δεύτερος γύρος την ερχόμενη Κυριακή.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Με τη δήμαρχο Καβάλας κ. Τσανάκα και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Ξανθόπουλο συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα οι εργαζόμενοι της επιχείρησης στο πλαίσιο της αλληλοενημέρωσης.

Ο κ. Ξανθόπουλος επεσήμανε σε δηλώσεις του ότι το κλίμα ήταν καλό και η δήμαρχος άκουσε όλα τα ζητήματα που της τέθηκαν.

ΕΠΙ ΠΙΝΑΚΕΙ

Στο μεταξύ όπως παραδέχθηκε ο κ. Ξανθόπουλος οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ και συγκεκριμένα το Σωματείο τους ζήτησε την απομάκρυνση από την προεδρία του ιδίου. Προφανώς ο κ. Ξανθόπουλος είναι ενοχλητικός σε κάποιους στο σωματείο γιατί δεν τους κάνει τα χατίρια. Κι όπως γνωρίζουμε η κ. Τσανάκα δεν υπέκυψε σε μια τέτοια απαίτηση.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Ικανοποιητική είναι η υποβολή των αιτήσεων των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καβάλας που λήγει σήμερα, αλλά θα δοθεί παράταση μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Η αντιδήμαρχος κ. Φραντζεσκάκη εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη διαδικασία τονίζοντας ότι προχωρά ομαλά και πιστεύει ότι οι δικαιούχοι θα είναι πολλοί.

ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Όπως συμπλήρωσε η κ. Φραντζεσκάκη ο διαγωνισμός, έχει ολοκληρωθεί, έχουν βγει οι ανάδοχοι των τροφίμων, είναι τώρα για προσυμβατικό έλεγχο κάτω στην Αθήνα και εκτιμά ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα τελειώσει και αυτή η υπόθεση. Έτσι ώστε σύμφωνα με την πρόθεση της διοίκησης του δήμου στις 15 με 20 Δεκεμβρίου θα γίνει η πρώτη διανομή ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων

ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ

Κάθετα αντίθετος είναι με τη διήμερη άδεια που δόθηκε στο Δημήτρη Κουφοντίνα ο πρώην βουλευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης.  Διότι, όπως εξήγησε ένας άνθρωπος που δολοφόνησε 11 άτομα δεν είναι δυνατόν να αφήνεται ελεύθερος με άδεια.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ

Εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο της επέκτασης του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων του Δήμου Καβάλας, έργο πνοής συνολικά για την Περιφέρεια. Ο Αντιδήμαρχος κ. Τουλκίδης ανέφερε ότι έχει στην κατοχή του πλέον την εγκεκριμένη μελέτη και προχωρούν.

ΑΠΕΧΩΡΗΣΕ

Αποχώρησε από τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ το μέλος του κ. Ανέστης Δημητριάδης λόγω της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού για τις επισκέψεις των προέδρων 5 ΔΗΠΕΘΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη αποχώρησε για λόγους  συμπεριφοράς του κ. Πετρόπουλου όπως υποστήριξε. Μάλιστα επισήμανε ότι διαπίστωσε πως τα ποσά που ανέφερε ο κ. Πετρόπουλος για τις δαπάνες των προέδρων του ΔΗΠΕΘΕ δεν ήταν αιτιολογημένες.

ΠΕΡΙ ΑΓΩΓΟΥ

Ιδιαίτερη κινητικότητα παρουσιάζεται στο θέμα της αλλαγής όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ σύμφωνα με το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής κ. Παναγιώτη Αρσονιάδη. Όπως ανέφερε διαπιστώνουν ότι η κατασκευάστρια εταιρεία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις. Πολύ πιθανόν τελικά ο αγωγός να περάσει από τα ορεινά του Ζυγού.

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Απροβλημάτιστα εκτελεί τα μαθητικά δρομολόγια το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Παναγιώτη Τσεντεμεϊδη. Μάλιστα το λεωφορείο για το σχολείο του Φλορέξ προσεγγίζει σε αυτό με τη νέα στάση που έχει γίνει.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εισιτήριο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ για το δρομολόγιο Καβάλας Αθηνών για όλο το Νοέμβριο είναι της τάξης των 60 ευρώ. Ένα ποσό πραγματικά πολύ δελεαστικό γιατί είναι μετ΄ επιστροφής. Και ήδη στο ΚΤΕΛ εξετάζουν το ενδεχόμενο να παρατείνουν την προσφορά μέχρι και το Δεκέμβριο.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ

Σε ότι αφορά το Υπεραστικό ΚΤΕΛ πραγματικά ως φορέας μεταφοράς κινείται πάρα πολύ καλά με δεδομένη την οικονομική κρίση που επικρατεί. Και φυσικά είναι το πιο ισχυρό ΚΤΕΛ στην Περιφέρεια.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Συλλαλητήριο ετοιμάζουν οι συνταξιούχοι με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στην Κομοτηνή σήμερα. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας κ. Πέτρος Ταχματζίδης, τονίζοντας ότι θα κάνουν ένα δυναμικό συλλαλητήριο σήμερα στην Κομοτηνή ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης για τους συνταξιούχους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast