Σχόλια

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ

Ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο σήμερα  στο Λιμάνι της Καβάλας, σαν απάντηση σε όλους τους μηδενιστές που δεν τα ήθελαν… Κάποιοι «ηλίθιοι» που πιστεύουν ότι τα κρουαζιερόπλοια δεν αφήνουν τίποτα στην Καβάλα… Πόσο εκτός πραγματικότητας είναι… Έστω και την σκόνη τους να αφήσουν οι επιβάτες τους είναι κέρδος…

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Πολλά λέχθηκαν και γράφηκαν αναφορικά με την εκλογή του νέου Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Ματέου..  Κυρίως ότι προηγήθηκε της εκλογής του πολύ παρασκήνιο και ότι άνθρωποι από την Αθήνα και την Νέα Δημοκρατία του περιβάλλοντος του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη παρενέβησαν υπέρ της εκλογής του….  Ούτως ή άλλως η Κομοτηνή έχει το πάνω χέρι στη Περιφέρεια μας τα τελευταία 10 χρόνια τουλάχιστον.. Δεν είναι πολιτικά περίεργο να γίνονται τέτοιες κινήσεις, τουναντίον θα ήταν περίεργο να μην είχαν γίνει κάποιες τέτοιες κινήσεις..

ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ

Το ζητούμενο είναι να μην έχουμε και πάλι περιφερειακές αδικίες με την νέα διοίκηση  στην Περιφέρεια. Διότι ο αδικοχαμένος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης κρατούσε τις ισορροπίες και αυτό έδωσε μία ανάσα στην Ανατολική Μακεδονία. Ελπίζουμε να μην έχουμε μία από τα ίδια γυρίζοντας στο παλιό καθεστώς..…

5 ΨΗΦΟΥΣ

Επίσης συζητήθηκε πολύ το γεγονός ότι στην ψηφοφορία για τη εκλογή νέου Περιφερειάρχη, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος που ήταν επίσης υποψήφιος έλαβε μόλις 5 ψήφους όταν η Καβάλα διαθέτει 6 Περιφερικούς συμβούλους από την παράταξη του. Σίγουρα ένας δεν τον ψήφισε, ίσως και 2… Αυτά έχει η πολιτική… Προς τιμήν του πάντως ο κ.Μαρκόπουλος κράτησε τους τόνους χαμηλά…

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΣΟ

Νέα χειμερινά δρομολόγια ισχύουν από σήμερα μέχρι και τις 31 Μαρτίου   για την πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου Θάσου  τα οποία είναι μειωμένα  κατά ένα σε σχέση με πέρυσι.  Συγκεκριμένα θα εκτελούνται 2 καθημερινά από τα δύο πορθμεία   γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τους κατοίκους της Θάσου του Νότιου τμήματος από τον Πρίνο μέχρι τον Θεολόγο  καθώς με 2 δρομολόγια την ημέρα νοιώθουν σαν αποκλεισμένοι όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκος Τσιλογιώργης.  Η Θασιακή στο πλαίσιο αυτό θα στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στο Υπουργείο  Εμπορικής Ναυτιλίας.

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Το θέμα είναι αν ακούει πλέον κανείς στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Η εφημερίδα μας έχει ασχοληθεί κατ` επανάληψη με το θέμα, το προβάλαμε πολλαπλώς αλλά δεν ίδρωσε το αυτί κανενός… Άντε και του χρόνου τώρα…

ΥΔΡΟΠΤΕΡΥΓΟ

Εξάλλου από χθες δεν εκτελεί δρομολόγια και το Υδροπτέρυγο Ήλιδα δρομολόγια για το νησί λόγω συντήρησης. Οπότε η κατάσταση με τα δρομολόγια είναι άκρως χειμερινή…

ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ

Πολύ σημαντική η πρωτοβουλία του δήμου Παγγαίου για τα αδέσποτα. Συγκεκριμένα ο Δήμος Παγγαίου  σε συνεργασία με την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ) θα προβεί σε μαζικές στειρώσεις αδέσποτων ζώων, το Σάββατο 12 από τις 9.30 πμ έως και τις 5μμ και την Κυριακή 13  Νοεμβρίου  από τις 9.30 πμ έως και τις 12 μμ. Για τον σκοπό της εν λόγω δράσης θα αξιοποιηθούν οι χώροι των χειρουργείων των τριών κτηνιάτρων, που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παγγαίου, των κυρίων Τσέλιου Ιωάννη και Καλφάδη Γεώργιου στην Ελευθερούπολη και της κυρίας Καριοφυλλίδου στη Ν. Πέραμο  και με την συνδρομή  του Δήμου και του υπαλληλικού προσωπικού, των ευαισθητοποιημένων, σε θέματα φιλοζωίας, πολιτών καθώς και εθελοντών θα επιδιωχθεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιτυχία της. Οι εθελοντές κτηνίατροι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί και βοηθούν στην προώθηση του εθελοντισμού στη χώρα μας. Επισημαίνεται ότι τα προς στείρωση ζώα  θα φωτογραφίζονται και αφού σημανθούν, θα καταγράφονται στη βάση δεδομένων του δήμου με απώτερο σκοπό την υιοθεσία τους.

ΈΚΘΕΣΗ  ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ 

Ο Δήμος Καβάλας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» και το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Οργανισμός προβολής και προώθησης του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του Κώστα Κοτσανά» διοργανώνουν την  έκθεση «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις και τα μουσικά όργανα των αρχαίων Ελλήνων».

Η έκθεση θα λειτουργήσει στη Δημοτική Καπναποθήκη στην Πλατεία Καπνεργάτη της Καβάλας από σήμερα   έως και την Τρίτη 29 Νοεμβρίου.

Μάλιστα χθες η Αντιδήμαρχος κ. Κορίνα Πρασσά έδωσε και σχετική συνέντευξη τύπου αναφερόμενη στην σπουδαιότητα της έκθεσης.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Σε μείζονος σημασίας ζήτημα έχει εξελιχθεί το θέμα με τις προσλήψεις από πλευράς των Δήμων των συμβασιούχων που είχαν προσλάβει  στο παρελθόν και τώρα καλούνται να τους επαναπροσλάβουν.  Το θέμα είναι οικονομικό ενώ τώρα έχει έλθει νέα τροπολογία που διευκρινίζει  τον τρόπο των προσλήψεων προς το καλύτερο.  Ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Καλανταρίδης έκανε σχετικές δηλώσεις, τονίζοντας ότι με βάση τις πληροφορίες που έχει από τις υποχρεωτικές επαναπροσλήψεις των συμβασιούχων εξαιρούνται αυτοί των διμήνων, οπόταν αυτό είναι πολύ θετικό.  Πάντως η όλη υπόθεση προβληματίζει καθώς πολλοί δήμοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να επαναπροσλάβουν συμβασιούχους χωρίς την οικονομική αρωγή του κράτους……

ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ..

«Οι Τράπεζες έχουν κλείσει τις «στρόφιγγες» δανεισμού για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις οδηγώντας τες στο κλείσιμο» όπως δηλώνει ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δέμπας. Έτσι έχει δημιουργηθεί μία κατάσταση ασφυξίας για τις επιχειρήσεις που θα οδηγήσει τις περισσότερες στο κλείσιμο… Που σημαίνει για την Καβάλα ότι τους επόμενους μήνες θα δούμε πολλά «λουκέτα».

ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Παράταση 2 μηνών δόθηκε για το πρόγραμμα ΣΤΗΡΙΖΩ όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις της η Γ.Γ. του Συλλόγου ΠΝΟΗ κ. Νίκη Ανέστη.  Ένα πρόγραμμα πολύ σημαντικό καθώς απασχόλησε πολλά άτομα αλλά και βοήθησε πολλές οικογένειες στο όριο της φτώχειας.

ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Από χθες 1 Νοεμβρίου ξεκίνησε  το 10ήμερο προσφορών στην αγορά της Καβάλας όπως το επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης. Ένα μέτρο που εφαρμόζεται εδώ και 2 χρόνια με σημαντικά ποσοστά εκπτώσεων. Την ίδια ώρα που ο κ. Λεμονίδης χαρακτήρισέ τον απερχόμενο Οκτώβριο ως τον χειρότερο της τελευταίας 10ετίας από πλευράς τζίρων και επισκεψημότητας στα καταστήματα της Καβάλας.

ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Αυτό το 10ήμερο προσφορών είναι βέβαιο  ότι θα βοηθήσει την αγορά καθώς ο κόσμος λόγω της υπέρμετρης φορολογίας έχει στραγγίξει και από την άλλη χρειάζεται να κάνει και κάποιες απαραίτητες αγορές ενόψει χειμώνα.

ΕΡΓΑ

Έναν αμμοκράτη καθάριζε χθες συνεργείο της ΔΕΥΑΚ στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Καβάλας. Ο αμμοκράτης είχε να καθαριστεί μία ολόκληρη 10ετία σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης κ. Νίκο Ξανθόπουλο.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση