Σχόλια….

ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Προχθές είχαμε μια κινητοποίηση από την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και των συνταξιούχων για το θέμα των πλειστηριασμών και της κατάσχεσης των τραπεζικών λογαριασμών. Η συμμετοχή ήταν μικρή και για αυτό δεν φέρει καμία ευθύνη ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας που έκανε ότι μπορούσε για να ενημερωθούνε άπαντες.

ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ

Δυστυχώς για μια ακόμα φορά αποδείξαμε οι Καβαλιώτες ότι είμαστε του καναπέ. Σε λίγο θα μας παίρνουν το σπίτι και θα λέμε και ευχαριστώ.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ

Οριστικά και αμετάκλητα η πρώτη Τοπική Ομάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Καβάλα θα λειτουργήσει στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας στην περιοχή του Αγίου Λουκά στον πρώτο όροφο του κτιρίου. Σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Αναστάσιο Καρασαββόγλου οι εργασίες για τη διαμόρφωση του πρώτου ορόφου του κτιρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου δύο εβδομάδες και το αργότερο στο τέλος του μήνα θα ξεκινήσει σταδιακά η λειτουργία της ΤΟΜΥ. Μάλιστα το προσωπικό της θα αποτελείται από ιατρούς που συμμετείχαν σε σχετικούς διαγωνισμούς για την στελέχωση αυτής της ΤΟΜΥ.

ΛΥΣΕΙΣ

Και φυσικά όταν με το καλό λειτουργήσει αυτή η ΤΟΜΥ θα δώσει τεράστιες λύσεις στο Νοσοκομείο Καβάλας. Διότι θα αποσυμφορηθούν τα εξωτερικά ιατρεία και κανείς ασθενής δεν θα πηγαίνει σε αυτό για ψύλλου πήδημα.

ΈΝΑΡΞΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Έναρξη αιτήσεων για την ένταξη  στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καβάλας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη που θα διαρκέσει   έως και την Τρίτη 14 Νοεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι στο Δημαρχείο. Διαθέσιμες αιτήσεις και πληροφορίες για τα δικαιολογητικά μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να λαμβάνουν από τον αύλειο χώρο του Δημαρχείου από το Κοινωνικό Παντοπωλείο στις Κρηνίδες, και  την ιστοσελίδα του Δήμου Καβάλας. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι για τυχόν διευκρινήσεις μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καβάλας, όπως ανέφερε η Αντιδήμαρχος κ. Φραντζεσκάκη.

ΗΜΕΡΙΔΑ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας σε συνεργασία με το Διοικητικό Πρωτοδικείο Καβάλας και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», θα διοργανώσουν ενημερωτική επιστημονική ημερίδα με θέμα  «Η άμυνα του φορολογουμένου στη Διοικητική Δίκη» η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα, στο ξενοδοχείο LUCY, το  Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 9.30 το πρωί.

ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Η προθεσμία των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο έληξε και αναδείχθηκαν δύο  υποψήφιοι για την εκλογή προέδρου. Πρόκειται για τους κ.κ.  Γιώργο Γραμένο και  Ηλία  Μπαχάρη.

ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου διοργανώνει τη «Γιορτή Τσίπουρου»  την Κυριακή 5 Νοεμβρίου  από τις 11 το πρωί, στον πεζοδρόμο της Νέας Περάμου. Η καθιερωμένη πλέον εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη Πολιτιστικών Συλλόγων και των αμβυκούχων του Δήμου Παγγαίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ντόπιο τσίπουρο, αλλά και πολλά τοπικά προϊόντα και εδέσματα. Η εκδήλωση έχει ως στόχο να προβάλει την ιδιαίτερη σημασία του τσίπουρου, ως ελληνικό προϊόν, με αναφορές στην αναγκαιότητα προτίμησης των εγχώριων και τοπικών προϊόντων, ενώ το μουσικοχορευτικό κομμάτι της εκδήλωσης θα πλαισιωθεί από τα χορευτικά τμήματα Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Παγγαίου και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και με πλούσιο λαϊκό μουσικό πρόγραμμα.

ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΟΥΜΕ

Και φυσικά αυτή η γιορτή του τσίπουρου είναι μια καλή ευκαιρία για όλους μας να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και να γελάσει λίγο το χειλάκι μας.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες, μαθητές του ΕΠΑΛ και του ΓΕΛ Ελευθερούπολης, αντιπροσωπεία μαθητών επισκέφθηκε, χθες  το πρωί, το δημαρχείο Παγγαίου και συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του Δήμου κ.  Γιώργο Καλλινικίδη, μεταφέροντάς του τα αίτηματά τους για τα διαχρονικά προβλήματα της εκπαίδευσης, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένες σχολικές μονάδες αναφορικά με τα εκπαιδευτικά κενά και την επικείμενη κατάργηση ειδικοτήτων, καθώς και την καθαριότητα, τη θέρμανση, τον εξοπλισμό, το κτιριακό και την ανάγκη αύξησης κονδυλίων στα Σχολεία.

ΞΥΠΝΗΣΑΝ

Ευτυχώς αυτή η κινητοποίηση των μαθητών της Ελευθερούπολης δείχνει ότι αυτά τα παιδιά έχουν καταλάβει πλέον ότι κάτι δεν πάει καλά στην παιδεία και αντιδρούν. Διότι δυστυχώς οι σημερινοί μαθητές έχουν καταντήσει παπαγαλάκια.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Χθες επισκέφθηκε την Καβάλα ο πρόεδρος του «Ποταμιού» κ. Σταύρος Θεοδωράκης για μία σειρά επαφών και στο φινάλε έδωσε στο Καφέ «Μπρίκι» και μία συνέντευξη. Με την επίσκεψη του κ. Θεοδωράκη στην Καβάλα ολοκληρώθηκε  το πρόγραμμα των υποψηφίων για την εκλογή προέδρου στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς ενόψει και των εκλογών της 12ης Νοεμβρίου.

ΣΤΗΣΙΜΟ  ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Όπως προαναφέραμε  την Καβάλα επισκέφθηκε χθες  ο πρόεδρος του «Ποταμιού» κ. Σταύρος Θεοδωράκης για μία σειρά  επαφών αρχής γενομένης από το Ινστιτούτο Αλιευτικών Ερευνών στην Νέα Πέραμο στις 11 το πρωί. Ακολούθως  επισκέφθηκε  την δήμαρχο Καβάλας  κ. Τσανάκα στις 12 το μεσημέρι και στις 2 μετά το μεσημέρι επρόκειτο να  παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.   Ο κ. Θεοδωράκης  έστησε  τους δημοσιογράφους για μία ολόκληρη ώρα και όταν έφτασε στο Καφέ «Μπρίκι» όπου δόθηκε η συνέντευξη του έφταιγε το ντεκόρ της συνέντευξης που ήθελε να το αλλάξει όπως και έκανε!  Η δε συνέντευξη ήταν μία πολιτική παρωδία Αθηνών.  Και όμως αυτός ο άνθρωπος θέλει να γίνει αρχηγός αυτού του νέου πολιτικού φορέα!  Ελπίζουμε να τον πάρει το «Ποτάμι»….

ΚΑΥΣΙΜΑ

Αυξήθηκε η ζήτηση σε πετρέλαιο θέρμανσης από τα πρατήρια αυτό το διάστημα επειδή έπεσε και η θερμοκρασία. Βέβαια όπως εξήγησε ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Καβάλας κ. Πούλος, η συντριπτική πλειοψηφία των παραγγελιών είναι 200 με 300 ευρώ.

ΚΑΤΑΝΤΙΑ

Και φυσικά αυτό είναι μια μεγάλη κατάντια για τους Έλληνες και δη για τους Καβαλιώτες να μην έχουν χρήματα για πετρέλαιο θέρμανσης και οι παραγγελίες τους να περιορίζονται για τη θέρμανση περίπου 20 ημερών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *