Σχόλια….

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΦΟΡΙΑΣ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας μαζί με τους άλλους επαγγελματικούς φορείς χθες στις 8 το πρωί διεκδικώντας μεταξύ άλλων να καταργηθούν το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ και ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης και άμεση κατάργηση των νόμων που θεσμοθετούν τις κατασχέσεις σε πρώτη κατοικία καθώς και να σταματήσουν εδώ και τώρα οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, επαγγελματική στέγη κτλ. Επίσης ο Εμπορικός Σύλλογος απαιτεί αξιοπρεπείς συντάξεις και δωρεάν υπηρεσίες υγείας-πρόνοιας στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Βασίλης Λεμονίδης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι επέδωσαν στην Έφορο το ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά των κόκκινων δανείων, των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και των κατασχέσεων καθώς σε ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον προστέθηκε και αυτό το θέμα.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Ο κ. Λεμονίδης διευκρίνισε ότι επρόκειτο για συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του Διοικητηρίου για μία ώρα από τις 8 το πρωί ενώ σχολίασε πως δεν έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση που έλεγε πριν πως για οφειλές έως 5.000 ευρώ δεν θα γινόντουσαν πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία και τώρα θα «τρέξει» αυτή η διαδικασία. «Δεν τους έχουμε εμπιστοσύνη» σχολίασε χαρακτηριστικά.

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑΣ

Επαναλαμβάνονται οι εργασίες της ανακαίνισης της Ιχθυόσκαλας Καβάλας καθώς ο εργολάβος πληρώθηκε κάποια εκκρεμή τιμολόγια και πλέον σε λίγους μήνες το έργο θα ολοκληρωθεί. Ο Διευθυντής της κ. Χαράλαμπος Μαντάς εξήγησε ότι οι εργασίες εκτελούνται κανονικά και εξέφρασε την πίστη ότι έως το τέλος του Ιανουαρίου του 2018 το έργο θα έχει ολοκληρωθεί.

Ένα έργο με προϋπολογισμό 2.200.000 ευρώ που θα αναβαθμίσει μία από τις μεγαλύτερες Ιχθυόσκαλες της χώρας.

ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Οι βαλκάνιοι τουρίστες σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό τον τουρισμό στο Νομό Καβάλας συνολικά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων Θάσου κ. Παρασχούδη Πάρη φέτος η τουριστική κίνηση κυμάνθηκε σε πολύ καλά επίπεδα καθώς  από τα σύνορα τα βουλγαρικά προς την Ελλάδα πέρασαν 858.000 επιβάτες, μια μεγάλη αύξηση σε σχέση με πέρυσι της τάξεως του 27,5%. Επίσης  από τα σύνορα που συνδέουν τη χώρα μας με την Τουρκία είχαμε 142.000 επισκέπτες  και είναι μια σημαντική αύξηση 19,5% σε σχέση με το 2016.  Σε ότι αφορά το Διεθνές Αεροδρόμιο Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» σημειώθηκε μια αύξηση στις αφίξεις που αγγίζει  στο 30%, από τους  85.000επιβάτες το 2016 αυξήθηκαν στους  115.000 οι επιβάτες το 9άμηνο του 2017. .

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Άσχημη τροπή πήρε το θέμα της πρόσληψης συμβασιούχων 2μήνων στον Δήμο Παγγαίου καθώς ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Μποροδήμος ζητά στοιχεία για τις προσλήψεις και στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Παγγαίου. Η όλη υπόθεση ξεκίνησε πέρυσι μετά από καταγγελία του πρώην δημάρχου κ. Ξουλόγη, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Μποσμπότη, ενώ η υπόθεση οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ολοκληρώνεται ο κύκλος των επισκέψεων των υποψηφίων αρχηγών του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς στην Καβάλα, καθώς το βράδυ της Τρίτης πραγματοποίησε πολιτική ομιλία ο πρώην υπουργός κ. Γιάννης Ραγκούσης και σήμερα θα επισκεφθεί την Καβάλα ο πρόεδρος του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης. Ο εκπρόσωπος τύπου του φορέα κ. Κώστας Παπακοσμάς σημείωσε ότι μέχρι σήμερα όλες οι διαδικασίες «τρέχουν» ομαλά και πως το μεγάλο στοίχημα είναι η συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ όπου θα γίνει μια πρώτη αποτίμηση των ελέγχων που έκαναν οι ορκωτοί λογιστές στα λειτουργικά και οικονομικά ζητήματα της επιχείρησης. Από ότι φαίνεται βγήκε λαβράκι και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την επόμενη βδομάδα αναμένεται να γίνει μια  πληρέστατη παρουσίαση του πορίσματος.

ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ

Σύμφωνα δε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Νίκο Ξανθόπουλο ενδεχομένως να υπάρχουν και ποινικές ευθύνες για ορισμένους στην επιχείρηση όπως δείχνει το πόρισμα.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Μάλιστα η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΥΑΚ. Βέβαια κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο από νομικής απόψεως.

ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ

Από την άλλη σε πολύ καλό δρόμο είναι το έργο της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων του Δήμου Καβάλας στην Άσπρη Άμμο εκεί όπου λειτουργούσε το στρατόπεδο προσφύγων με τα αντίσκηνα. Σύμφωνα με την κ. Τσανάκα ήδη προχωρούν με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου, κάτι που σημαίνει ότι οι διαδικασίες τρέχουν με γοργούς ρυθμούς.

ΣΙΩΠΗ

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Τσατσούλης τηρεί σιγή ιχθύος σε ότι αφορά το θέμα των εκλογών του φορέα και πολύ καλά κάνει. Προφανώς θα μιλήσει μετά τις εκλογές…

ΔΕΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ

Τελικά δεν αποφυλακίζεται ο Θεόφιλος Σεχίδης που πριν 20 και πλέον χρόνια ξεκλήρισε την οικογένειά του στη Θάσο. Η αίτηση αποφυλάκισής του απορρίφθηκε.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Και φυσικά η γραμμή Καβάλας Πρίνου παραμένει ακόμα χωρίς δρομολόγια. Ελληνική πραγματικότητα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *