Σχόλια….

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Ξεκινά τη Δευτέρα η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης στην Καβάλα καθώς το Σαββατοκύριακο θα γίνει η τροφοδοσία των πρατηρίων με την μέση τιμή να κυμαίνεται στα 97 με 98 λεπτά το λίτρο.  Ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Φώτης Πούλος δήλωσε ότι παρότι ξεκινά η διάθεση δεν γνωρίζουν οι καταναλωτές αν δικαιούνται επίδομα θέρμανσης.

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ

Όπως γίνεται σαφές θα έχουμε και πάλι μια από τα ίδια στο θέμα του πετρελαίου θέρμανσης με θύματα τους καταναλωτές αλλά και τους πρατηριούχους που υπερφορολογούνται. Δυστυχώς όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων δέκα ετών τα καύσιμα τα βλέπουν ως μια παχιά αγελάδα που την ξεζουμίζουν.

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ

Στη Διεθνή Έκθεση Anuga συμμετείχε και η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας που θεωρείται η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών παγκοσμίως. Στην έκθεση συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος που εξέφρασε το θαυμασμό του για την όλη διοργάνωση.

ΚΙ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ

Μάλιστα ο κ. Μαρκόπουλος είχε ξαναπάει σε αυτήν την έκθεση την οποία τη θεωρεί κορυφαία στον τομέα της στην Ευρώπη. Μια έκθεση που ούτε να τη φανταστούμε μπορούμε όπως σχολίασε χαρακτηριστικά.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής του Παγγαίου με τις αδιάθετες ποσότητες σταφυλιών που κινδυνεύουν να σαπίσουν. Ο πρώην βουλευτής κ. Πασχαλίδης επισκέφθηκε την περιοχή και είχε επαφές με τον ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις.

ΘΕΜΑ

Και μακάρι να αποζημιωθούν οι αγρότες του Παγγαίου γιατί για παράδειγμα οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας που επλήγησαν από τον περσινό παγετό δεν αποζημιώθηκαν. Μόλις 18 θα αποζημιωθούν και μιλάμε για χρήματα της πλάκας.

ΡΥΘΜΙΣΗ

Τη ρύθμιση των χρεών του Ιδρύματος για το Ειδικό παιδί «Αγία Μαρίνα» σε 120 δόσεις αναμένουν στο Ίδρυμα μέσα στον Οκτώβριο από το Υπ. Εργασίας. Ο φοροτέχνης λογιστής κ. Κλειτσιώτης Ντίνος σε δηλώσεις του σημείωσε ότι περιμένουν αυτήν τη ρύθμιση διότι διαφορετικά το Ίδρυμα θα κλείσει.

Η ΕΛΠΙΔΑ

Και φυσικά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία για το Ίδρυμα Αγία Μαρίνα καθώς είναι βέβαιο ότι οι πολλές πιέσεις που έχουν ασκηθεί έχουν φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Μένει να δούμε αν τελικά θα σωθεί το ίδρυμα γιατί άλλα περιθώρια δεν υπάρχουν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο κ. Κλειτσιώτης ζήτησε από τους Καβαλιώτες να ενισχύσουν οικονομικά το ίδρυμα που δεν έχει χρήματα ούτε για πετρέλαιο θέρμανσης!

ΕΜΒΟΛΙΑ

Κατέπεσε το αντιεμβιολιαστικό κίνημα και τώρα πλέον οι γονείς κυριολεκτικά τρέχουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους κατά της ιλαράς. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Κροκίδης έδωσε εξηγήσεις σχετικά με το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Όπως ανέφερε δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα με αυτό το κίνημα γιατί έγινε από κάποιους γιατρούς που έχουν γνώση της κατάστασης. Πλην όμως φτάσαμε στην υπερβολή σε σημείο που να κινδυνεύσουν ζωές παιδιών.

ΤΑ ΠΕΤΣΟΚΟΨΑΝ

Τελικά και αυτή η διοίκηση του Δήμου Καβάλας δεν ξέφυγε από τη λογική να πετσοκόβονται τα δέντρα. Συγκεκριμένα πετσοκόφτηκαν όλα τα δέντρα στην οδό Δαγκλή  όπως επίσης πετσοκόφτηκαν κι όλα τα δέντρα στα ΚΑΠΗ της πρώην Ρούσβελτ νυν Τσολάκη.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ

Ολοκληρώθηκε χθες η 25η Ετήσια Έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας που κέρδισε και φέτος τις εντυπώσεις. Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας σημείωσε ότι η φετινή έκθεση ήταν επιτυχημένη και πάντα με το τέλος της εξετάζουν τις παραλήψεις που τυχόν έγιναν για να αποτραπούν στο μέλλον.

ΣΤΟ ΔΣ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας θα μεταφερθεί απόψε το θέμα της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που επιχειρείται να εγκατασταθεί πλησίον του 25ου Δημοτικού Σχολείου. Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Δρόσου Μαριάννα δήλωσε πως επιδιώκουν πάση θυσία να αποτρέψουν την εγκατάσταση αυτής της κεραίας.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Μάλιστα σήμερα οι γονείς στις 6.30 το απόγευμα στο χώρο του δημαρχείου θα διαμαρτυρηθούν συμβολικά για το όλο θέμα.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ

Επίσης σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας θα βραβευθεί και ο αθλητής Σιδερίδης που βγήκε τρίτος στο Σπάρταθλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *