Σχόλια…..

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΔΕΜΠΑ

Την υποψηφιότητα του συνδυασμού, με τον οποίο θα συμμετάσχει στις εκλογές του Επιμελητηρίου Καβάλας τον ερχόμενο Δεκέμβριο, πραγματοποίησε την Τετάρτη στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.  Μάρκος Δέμπας.

Το όνομα του συνδυασμού είναι «Επιχειρηματική πρωτοβουλία: Τολμώ – Επιχειρώ – Δημιουργώ», αποτελεί συνέχεια της διοίκησης του απερχόμενου προέδρου κ. Άγγελου Τσατσούλη, με την ανανέωση των προσώπων ωστόσο να φτάνει σε ποσοστό το 90%, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δέμπας.

ΦΑΒΟΡΙ

Αυτό το οποίο φάνηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης είναι ότι ο κ. Δέμπας είναι φαβορί για την προεδρία του Επιμελητηρίου. Διαθέτει μια μεγάλη εμπειρία, αλλά και έναν εξαιρετικό συνδυασμό όπως φάνηκε κατά την παρουσίαση. Άλλωστε στο συνδυασμό του συμμετέχουν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Παναγιωτίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Λεμονίδης, αλλά και ο πρόεδρος των ζαχαροπλαστών κ. Χατζηχρήστος. Δηλαδή διαθέτει όλη την αφρόκρεμα.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ;

Την ίδια ώρα που δεν φαίνεται να υπάρχει πολύ ισχυρός αντίπαλος συνδυασμός σε ότι αφορά τις εκλογές του Επιμελητηρίου. Εκτός από το συνδυασμό του κ. Δέμπα  υπάρχει και ο συνδυασμός του κ.  Κίμωνα Παπαδόπουλου, αλλά δεν γνωρίζουμε την δυναμική του…

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Το πρόβλημα με τους λανθασμένους λογαριασμούς αποκαταστάθηκε σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης κ. Νίκο Ξανθόπουλο. Ήταν ένα λάθος που εντοπίστηκε άμεσα και ως εκ τούτου η ΔΕΥΑΚ έσπευσε να το διορθώσει όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθόπουλος.

ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ

Απλήρωτος είναι ο εργολάβος του έργου της ανάπλασης της Ιχθυόσκαλας, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο. Για αυτό άλλωστε το λόγο ο εργολάβος  σταμάτησε τις εργασίες. Ο κ. Μαρκόπουλος διευκρίνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται ο εργολάβος για τη διακοπή των εργασιών, φωτογραφίζοντας τους υπευθύνους.

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί στις 10 Οκτωβρίου ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ για να παρουσιάσει την τουριστική πρόοδο της Θάσου αλλά και ζητήματα λιμενικά. Ο κ. Χατζηεμμανουήλ έχει μεγάλη γκάμα να παρουσιάσει στις Βρυξέλλες για τα επιτεύγματα της Θάσου στον τουρισμό. Άλλωστε φέτος το νησί υποδέχτηκε περίπου 1 εκ. τουρίστες! Μάλιστα η Θάσος συγκαταλέγεται στην πρώτη τριάδα των νησιών σε ότι αφορά τα πολυπληθέστερα για το φετινό καλοκαίρι από πλευράς τουριστών.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Πέντε νέοι δικαστικοί υπάλληλοι θα στελεχώσουν τις δικαστικές υπηρεσίες του Ν. Καβάλας όπως το διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Καβάλας κ. Δημήτρης Μπακόλας.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Σε ότι αφορά το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας είναι γεγονός ότι η φετινή χρονιά ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές. Διότι δεν είναι μόνο αυτές οι προσλήψεις που θα γίνουν, αλλά και οι διαδικασίες που τρέχουν για τη μηχανοργάνωση.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Σοβαρό είναι το πρόβλημα με τα ασυνόδευτα παιδιά στο πρώην Στρατόπεδο Ασημακοπούλου που φιλοξενεί περίπου 340 πρόσφυγες. Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο των Γιατρών Κόσμου κ. Άννα Γιοβανιού, περί τα 4 παιδιά είναι αυτά που προκαλούν προβλήματα και θα πρέπει να μεταφερθούν σε κλειστές δομές.

ΚΑΥΣΕΙΣ

Δυστυχώς οι αγρότες των Τεναγών Φιλίππων συνεχίζουν να καίνε τις σιτοκαλαμιες με μεγάλες επιπτώσεις στο περιβάλλον όπως παραδέχεται ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Αν. Μακεδονίας κ. Ζαφείρης Μυστακίδης.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Σε ότι αφορά την καύση των σιτοκαλαμιών στα Τενάγη, νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα να πέσουν τα πρόστιμα στους αγρότες που παρανομούν. Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει και κάποια στιγμή αυτοί οι ασυνείδητοι πρέπει να πληρώσουν.

ΕΚΘΕΣΗ

Προ των πυλών είναι η Ετήσια Έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας που είναι αφιερωμένη στον τουρισμό. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Άγγελος Τσατσούλης σε δηλώσεις του εξήγησε το γιατί. Συγκεκριμένα όπως τόνισε ο κ. Τσατσούλης φέτος η άνοδος του τουρισμού στο νομό Καβάλας ήταν εντυπωσιακή και πλέον ο τουρισμός αποτελεί το μεγάλο ατού της Καβάλας. Ως εκ τούτου λογικό είναι το Επιμελητήριο να δίνει βαρύτητα στον τουρισμό.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Σήμερα  θα αποφασιστεί από την ηγεσία της Αρχιεπισκοπής ο διάδοχος του Μητροπολίτη Νεαπόλεως Θάσου Προκόπιου. Η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα κλήθηκε να κάνει δηλώσεις για το όλο θέμα και αρκέστηκε να πει ότι έγινε ότι ήταν δυνατό και μέχρι εκεί.

«ΚΑΗΚΕ»

Σε ότι αφορά την υποψηφιότητα του Αρχιμανδρίτη Παύλου Κίτσου για την κάλυψη της θέσης του Προκοπίου, αυτή όπως φαίνεται «κάηκε». Δυστυχώς δεν έγιναν καλοί χειρισμοί αλλά να λέμε και την αλήθεια ότι στην Αρχιεπισκοπή άλλες είναι οι στοχεύσεις. Δηλαδή εδώ και καιρό έχουν αποφασίσει ποιος θα είναι ο διάδοχος του Προκοπίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *