Σχόλια…

2000 ΠΕΥΚΑ ΘΥΣΙΑ….

Περί τα 2.000 πευκόδεντρα θα χρειαστεί να θυσιαστούν από το αισθητικό δάσος της Καβάλας για τις ανάγκες κατασκευής του οδικού άξονα Ε61 που θα συνδέει την Καβάλα με τη Δράμα, όπως παραδέχθηκε προχθές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου  της Εγνατίας Οδού ΑΕ κ. Ιωακειμίδης. Ο τελευταίος απέρριψε για λόγους τεχνικούς την εναλλακτική λύση που εξετάστηκε, καθώς όπως υποστήριξε σε αυτήν υπάρχει πολύ μεγάλη ρυμοτομική κλίση και καθιστά το έργο ακατάλληλο. Οι αιτιάσεις του κ. Ιωακειμίδη δεν έπεισαν  τους κατοίκους του Σταυρού Αμυγδαλεώνα που κατέκλυσαν μαζικά την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και εξέφρασαν την κάθετη αντίθεσή τους με αυτήν την εξέλιξη, δηλώνοντας ότι δεν θα επιτρέψουν την καταστροφή του δάσους που αποτελεί τον  πνεύμονα οξυγόνου για την περιοχή τους. Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία ενέκρινε τις εδαφολογικές έρευνες για την Εγνατία Οδό για το συγκεκριμένο έργο.

ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΝ

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι του Σταυρού Αμυγδαλεώνα αναμένεται να προσφύγουν  στα αρμόδια όργανα για να σταματήσουν το έργο.  Γίνεται σαφές ότι η υπόθεση έχει πολύ δρόμο ακόμη…

ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΣΧΟΣ

Την προσφυγή του στα αρμόδια όργανα ανακοίνωσε και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αγανικόλας για το έργο του οδικού άξονα Ε61.  Ο χορός ξεκίνησε για τα καλά..

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ

Στο μεταξύ συνεδρίασε εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας χθες καθώς δεν ολοκληρώθηκε αυτή της Δευτέρας λόγω του Ε61… Χθες  η συζήτηση στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα  ήταν μαραθώνια…  Έβγαλαν τα απωθημένα τους τα «πουλάκια μας»…

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ

Γιορτάζει σήμερα μεταξύ άλλων και η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα.  Χρόνια πολλά δήμαρχε!

ΚΑΤΑΛΗΞΗ

Συνεχίζεται η κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα από τους απολυμένους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων την ίδια ώρα που αναβλήθηκε η σημερινή συνάντηση των απολυμένων με των πρόεδρο της ΝΔ κ. Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Βογιατζίδη η συνάντηση θα γίνει στην Αθήνα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

Την ίδια ώρα που οι απολυμένοι της ΒΦΛ συνεχίζουν τον αγώνα τους σε όλα τα επίπεδα…  Όταν  μάλιστα ακόμη το επίδομα των 1000 ευρώ δεν τους έχει δοθεί..

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Κανονικά λειτουργεί το Σωματείο Καφεζυθοπωλών Καβάλας όπως διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του  κ. Βασιλούδης Παναγιώτης. Μάλιστα έχει ξεκινήσει και η δημιουργία νέου μητρώου επαγγελματιών με εγγραφή νέων μελών. .

ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΟ

Το έργο του αγωγού ΤΑΡ ανατολικά των Φιλίππων είναι σταματημένο με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής όπως δηλώνει το μέλος της κ. Παναγιώτης Αρσονιάδης.

Ο ίδιος τονίζει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν την διέλευση του αγωγού μέσα από καλλιεργήσιμες εκτάσεις καθώς μεταξύ άλλων υπάρχει και θέμα ασφαλείας.  Άλλωστε όπως εξηγεί ο κ. Αρσονιάδης ο αγωγός αυτός είναι υψηλής πίεσης, άρα και υψηλού κινδύνου..

ΕΜΒΟΛΙΑ

Την αναγκαιότητα εμβολιασμού κατά της γρίπης επεσήμανε ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρίστος Παπαδόπουλος καθώς ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι έχασαν την ζωή τους περίπου 200 άνθρωποι από τον ιό της γρίπης.

ΕΚΛΟΓΕΣ

Σε εκλογές οδηγείται την Δευτέρα το Ίδρυμα για το Ειδικό Παιδί Αγία Μαρίνα και η κατάσταση θεωρείται κρίσιμη για το μέλλον  του. Το Ίδρυμα είναι πολύ κοντά στην διάλυση του…

Αν διαλυθεί τελικά ίσως να περάσει στην Ιατρική Εταιρεία, ή στην Μητρόπολη…

ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!

Αυτό και αν είναι  είδηση! Συγκεκριμένα  με απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Μπαλάφα, εγκρίθηκε η επιχορήγηση στο Δήμο Θάσου ποσού 5.197.574,00 ευρώ για την εξόφληση, αποκλειστικά και μόνο, των ληξιπρόθεσμων οφειλών του προς τρίτους (φορείς εκτός Γενικής Κυβέρνησης).  Να σημειωθεί ότι για την παραπάνω αιτία είχε εγκριθεί αρχικά το ποσό των 1.200.000,00 ευρώ περίπου. Μετά όμως τη μετάβαση του Πρωθυπουργού και των αρμοδίων Υπουργών στη Θάσο, τη μεθεπομένη της καταστροφικής πυρκαγιάς για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών αυτής, το παραπάνω αρχικό ποσό αυξήθηκε στο προαναφερθέν τέτοιο κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου Θάσου.   Είναι ευνόητο ότι τα παραπάνω χρήματα θα διατεθούν στην τοπική οικονομία την οποία και θα τονώσουν σημαντικά κατά τη σημερινή δύσκολη περίοδο.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θάσου κ. Πλαφαδέλης Γιάννης δεν έκρυψε την ικανοποίηση του από αυτή την εξέλιξη και σε δηλώσεις του τόνισε πως πλέον φεύγει ένα οικονομικό βάρος από τις πλάτες των δημοτών. Διότι  ήταν υποθηκευμένο το μέλλον των παιδιών τους…

ΕΚΛΟΓΗ

Άρχισαν τα όργανα στην περιφέρεια για την  εκλογή Περιφερειάρχη.. Στο πλαίσιο αυτό ειδική συνεδρίαση με τους  άμεσα εκλεγμένους  Αντιπεριφερειάρχες και  τους  Περιφερειακούς Συμβούλους του Επιτυχόντος  Περιφερειακού Συνδυασμού «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» προγραμματίστηκε στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ», την Κυριακή    30   Οκτωβρίου   στις     12:00 μ.μ.  με μοναδικό θέμα  ημερήσιας διάταξης  την εκλογή  Περιφερειάρχη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης , προς πλήρωση της κενής Θέσης του εκλιπόντος Γιώργου Παυλίδη.

ΠΑΤΑΚΑΚΗΣ

Ήδη ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Πατακάκης εξεδήλωσε το ενδιαφέρον του να  εκλεγεί Περιφερειάρχης.

ΚΑΙ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Επίσης και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος εξέφρασε την επιθυμία του να εμπλακεί στην όλη διαδικασία. Είναι δηλαδή υποψήφιος Περιφερειάρχης.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Θάσου εκφράζει την αγανάκτηση και την οργή του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου του νησιού για το μικρό χρονικό περιθώριο που δόθηκε για την καταγραφή και δήλωση των ζημιών, όσων υπέστησαν ζημιές από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Στο πλαίσιο αυτό καλούν τον ΕΛΓΑ να δώσει παράταση στα χρονικά περιθώρια καταγραφής γιατί η καταμέτρηση των ζώων και η απαρίθμηση των ζημιών στο ζωικό κεφάλαιο δεν είναι μια εύκολη και έξω από δυσκολίες υπόθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση