Σχόλια….

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Σύσκεψη με τους δημάρχους από όπου διέρχεται η Εγνατία Οδός πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο γραφείο της δημάρχου Καβάλας κ. Τσανάκα σε συνεργασία με το δήμαρχο Κοζάνης  κ. Ιωαννίδη για το θέμα των νέων σταθμών διοδίων. Η κ. Τσανάκα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συντονισμένων κινητοποιήσεων που θα γίνουν με πρωτοβουλία των δημάρχων την ίδια ημέρα, έτσι ώστε να δείξουν την αντίδρασή τους για το μεγάλο αριθμό νέων σταθμών διοδίων, ενώ σε ότι αφορά την Καβάλα η θέση της Άσπρης Άμμου που επελέγη εκτιμήθηκε ότι είναι εντελώς ακατάλληλη.

ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε να διεκδικήσουν την άμεση λειτουργία των αναλογικών διοδίων, που θεωρούνται τα πιο δίκαια διόδια, να επαναδιαπραγματευθεί ο υπουργός Μεταφορών  κ. Σπίρτζης την συμφωνία παραχώρησης της Εγνατίας Οδού Α.Ε, να ζητηθεί η μείωση της τιμής των διοδίων. Επίσης αποφάσισαν να προσφύγουν νομικώς και να ξανασυναντηθούν όλοι οι δήμαρχοι μέσω των ΠΕΔ σε διάστημα 15 ημερών από σήμερα για να εξετάσουν τις νεότερες εξελίξεις  και να αποφασίσουν από κοινού τα επόμενα βήματα τους.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Όταν ρωτήσαμε τη δήμαρχο αν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, εκείνη απάντησε ότι προς το παρόν δεν βλέπουν κάτι τέτοιο, καθώς ο κόσμος έχει κουραστεί. Πρόσθεσε δε ότι αυτό θα είναι ένα έσχατο μέτρο σε συνεννόηση με όλους τους δημάρχους.

ΛΙΓΟΙ

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η συνάντηση των δημάρχων ήταν ολιγομελής, κάτι που οφείλεται και στο γεγονός ότι αυτή διοργανώθηκε την τελευταία στιγμή και κάτω από την πίεση των πραγμάτων. Και επίσης διαπιστώσαμε ότι δύσκολα θα πραγματοποιηθούν δυναμικές κινητοποιήσεις για τα διόδια στη Μακεδονία και τη Θράκη.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ 

Σύσκεψη με τον υπουργό Μεταφορών κ. Σπίρτζη είχαν οι βουλευτές της Βορείου Ελλάδος και της Καβάλας για το θέμα των διοδίων της Εγνατίας Οδού. Ο βουλευτής Καβάλας  κ. Παπαφιλίππου στις δηλώσεις του τόνισε πως η σύσκεψη έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα λάβει υπόψη του όλες τις παρατηρήσεις και τους προβληματισμούς που του τέθηκαν. Ο υπουργός ανάφερε στους βουλευτές ότι  από το τέλος του 2018 θα καθιερωθούν και θα ισχύσουν σε όλους τους αυτοκινητόδρομους τα αναλογικά διόδια ενώ το αργότερο μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, θα εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα οπόταν δεν θα κατασκευαστούν και οι υπόλοιποι σταθμοί διοδίων  στην Εγνατία Οδό, είτε μετωπικοί,  είτε πλευρικοί.

ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Στο πλαίσιο του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας που συνεδρίασε πρόσφατα, θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, σύσκεψη στην αίθουσα «Νικόλας Μάρτης», για να συζητηθεί πιο εξειδικευμένα με τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας η προστασία του Περιαστικού Δάσους της Καβάλας. Σύμφωνα  με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο είναι μια ιδιαίτερα σημαντική σύσκεψη στην οποία θα εντοπιστούν δυσκολίες και στο βαθμό που είναι εφικτό να γίνουν ενέργειες επίλυσης τους. Επίσης θα υπάρχουν επαφές με την διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τους εθελοντές για ορθότερο συντονισμό.

Μάλιστα τις επόμενες μέρες θα διοργανωθεί συνάντηση της Διοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με τους κτηνοτρόφους και τους μελισσοκόμους, ώστε να είναι ενημερωμένοι και αρωγοί στις προσπάθειες της Αντιπεριφέρειας για να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι της φωτιάς.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το Επιμελητήριο Καβάλας διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει σε συνεργασία με την ΕΤΕΑΝ Α.Ε. και Κεντρικό Ομιλητή τον Πρόεδρο του Δ.Σ. & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΕΑΝ Α.Ε. κ. Γαλιάτσο Κωνσταντίνο, με θέμα “ Έναρξη προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκων II» και χρηματοδοτικά εργαλεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις”, την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, στο Επιμελητήριο Καβάλας.

Βασικά θέματα που θα αναπτυχθούν είναι το πρόγραμμα εγγυήσεων τραπεζικών δανείων από το ΕΤΕΑΝ και τα οφέλη του για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τα  βασικά χαρακτηριστικά του Ταμείου Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ (ΤΕΚΟΙΚ ΙΙ) και ποιες είναι οι κυριότερες διαφορές του  από το προηγούμενο πρόγραμμα (ΤΕΞΟΙΚ Ι).

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Παράρτημα Καβάλας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας,  θα πραγματοποιηθεί  τελετή βράβευσης των μαθητών/τριών των  Ε’ και ΣΤ’ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, που διακρίθηκαν στον 11ο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για το έτος 2017 ,την Κυριακή 11 Ιουνίου  στο Αμφιθέατρο «Γεώργιος Παυλίδης» της Π.Ε. Καβάλας και ώρα 11.00.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Το Διδακτήριο Ξένων Γλωσσών και Πληροφορικής Easy Learning -Βίλλυ Κονδυλίδου στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης,  με διοργανωτή το Σωματείο Φίλοι Παιδόπολης “Άγιος Γεώργιος” Καβάλας θα παρουσιάσει την Κυριακή, στις 11 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα  στον κινηματογράφο  ΟΣΚΑΡ την θεατρική παράσταση “Όνειρο Θερινής Νυκτός” του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Οι συντελεστές προέρχονται από την καρδιά του Easy Learning – Βίλλυ Κονδυλίδου. Οι ηθοποιοί είναι μαθητές και η σκηνοθεσία είναι των καθηγητριών Ζηκούδη και Δημογέροντα! Το έργο θα είναι αγγλόφωνο και μετάφραση του θα υπάρχει στο πρόγραμμα εισόδου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η Τοπική Πρωτοβουλία της «Ώρα αποφάσεων» Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, διοργανώνει  σήμερα στις 8  το βράδυ  ανοικτή εκδήλωση στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, με βασικούς ομιλητές, τους συνιδρυτές της πολιτικής κίνησης, Γιάννη Δατσέρη, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννη Ραγκούση και Γιώργο Φλωριδη. Θέμα συζήτησης, οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και η ανάγκη συγκρότησης ενιαίου πολιτικού φορέα στον προοδευτικό χώρο.

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και οι εκδόσεις «Πλυθώρα» διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Αναστασίου Δημοσχάκη με τίτλο«Από τον Έβρο… στην Κατεχάκη».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ν. Καβάλας, ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης, Διευθυντής Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Δημοσιογράφος, ο  κ. Γεώργιος Φιλόσογλου, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Επικοινωνίας Δήμου Καβάλας και ο Αιδεσιμολογιώτατος Αθανάσιος Παπαδάκης, Εφημέριος Ελαιοχωρίου Καβάλας & Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος Ι.Μ. Ελευθερουπόλεως.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΚΑΙ ΔΙΟΔΙΑ

Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο όπου η δήμαρχος κ. Τσανάκα ενημέρωσε το Σώμα για τη απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Μεταφορών κ.κ. Τσακαλώτου και Σπίρτζη για τη λειτουργία νέων σταθμών διοδίων μετωπικών και πλευρικών  και στον Νομό Καβάλας και συγκεκριμένα συνολικά 7 σταθμών. Η κ. Τσανάκα ενημέρωσε το Σώμα και για τη σύσκεψη με τους δημάρχους που έγινε την Τετάρτη το μεσημέρι. Πάντως το κλίμα στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν περίεργο για αυτό το θέμα. Δόθηκε εντύπωση ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θέλει να κάνει πολλά αλλά δεν μπορεί. Δεν υπάρχει άλλωστε και μεγάλη διάθεση για πραγματοποίηση, όπως αποδείχθηκε και μετά το συλλαλητήριο της περασμένης εβδομάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση