Σχόλια….

ΔΙΑΚΟΠΗ

Χθες για 2 ώρες περίπου έκλεισε ο δρόμος στο Παληό στο ύψος «Γλάστρες» για να γίνουν συμπληρωματικές εργασίες  σε αυτό το πολύπαθο  έργο…  Για το οποίο δεν υπάρχει χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης…

ΤΡΙΗΜΕΡΟ

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία για ξεκούραση από όλες τις απόψεις..  Οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, δηλαδή καφέ – μπαρ και ουζερί κινήθηκαν πολύ ικανοποιητικά από εμπορικής άποψης καθώς αυτές τις ημέρες ο Νομός Καβάλας δέχθηκε πολλούς τουρίστες. Από ότι φαίνεται το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ καλό από πλευράς τουρισμού.

Η ΘΑΣΟΣ

Από την άλλη και η Θάσος βίωσε ένα εξαιρετικό τριήμερο από  πλευράς τουρισμού. Το νησί «πνίγηκε» από Βούλγαρους και Ρουμάνους τουρίστες, ενώ αισθητή έκαναν την παρουσία τους και οι Ρώσοι. Σύμφωνα με τους ξενοδόχους, οι Ρώσοι τουρίστες είναι το μεγάλο στοίχημα για το νησί, μία αγορά που αν ανοίξει για την Θάσο θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη επιτυχία των τελευταίων ετών.  Και δεν πρέπει να διαφεύγει κανενός ότι καραδοκούν οι Θεσσαλονικείς, διότι το άνοιγμα του Ομίλου Μουζενίδη προς Καβάλα και Θάσο με τις απευθείας πτήσεις από Ρωσία για Καβάλα δεν τους άρεσε καθόλου.

ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ

Συνεπώς χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, δεν θα πρέπει να δυσαρεστήσουμε τους Ρώσους τουρίστες…  Είναι μία μοναδική ευκαιρία οι Ρώσοι να αγαπήσουν την περιοχή μας.

ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ

Η αγορά της Καβάλας δεν λειτούργησε τη Δευτέρα γιορτή του Αγίου Πνεύματος. Ο  πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου  κ. Βασίλης Λεμονίδης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι καμία επιχείρηση δεν άνοιξε τη Δευτέρα σε ότι αφορά τα μέλη τους.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ

Από την άλλη λειτούργησαν κανονικά τα πολυκαταστήματα. Η εμπορική κίνηση όμως ήταν περιορισμένη…

ΕΞΟΡΓIΣΜΕΝΟΣ

Εξοργισμένος είναι ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας κ. Παναγιώτης Τσεντεμεΐδης λόγω του ότι η αποκατάσταση του οδικού δικτύου στο Παληό αργεί υπερβολικά…. Το τοιχίο στις «Γλάστρες» ακόμη  κατασκευάζεται και από ότι φαίνεται χρειάζονται περίπου 2  μήνες έως ότου αποκατασταθεί το πρόβλημα. Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ καθημερινά δρομολογεί 3 λεωφορεία για Παληό και τα επόμενα δημοτικά διαμερίσματα προς Ηρακλείτσα, Πέραμο, Ελαιοχώρι κλπ αντί για ένα που ήταν πριν εμφανιστεί το πρόβλημα..

Ο κ. Τσεντεμεΐδης έκανε σχετικές δηλώσεις τονίζοντας ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και επιβάλλεται να επισπευστούν οι διαδικασίες.

ΔΙΟΔΙΑ

Δυστυχώς επαληθευτήκαμε σε ότι αφορά τη λειτουργία νέων σταθμών διοδίων στο Νομό Καβάλας…  Κυριολεκτικά θα μας γεμίσουν διόδια την ίδια ώρα που εμείς περιοριζόμαστε σε χαλαρά συλλαλητήρια για το θέμα αυτό… Συγκεκριμένα συνολικά επτά  σταθμοί διοδίων θα λειτουργούν μέχρι το τέλος του 2017  στο Νομό Καβάλας! Αυτό προκύπτει από την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπέγραψαν οι υπουργοί της κυβέρνησης Ευκλείδης Τσακαλώτος και Χρήστος Σπίρτζης στις 18 Μαΐου 2017 και τέθηκε σε ισχύ μόλις πριν λίγες μέρες, τη Δευτέρα 29 Μαΐου οπότε και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Με βάση την εν λόγω ΚΥΑ και μέσα στα όρια του Νομού Καβάλας, προβλέπεται να κατασκευαστούν και να λειτουργήσουν μέχρι τέλους του έτους επτά μετωπικοί και πλευρικοί σταθμοί διοδίων.

Που σημαίνει ότι  εκτός του μετωπικού σταθμού της Μουσθένης που ήταν ο μοναδικός επί της Εγνατίας οδού στο Νομό Καβάλας, θα εγκατασταθεί  άλλος ένας μετωπικός στην παράκαμψη της Καβάλας στην Άσπρη Άμμο και άλλοι πέντε  πλευρικοί σε κάθε κόμβο εξόδου  της Εγνατίας.

Ήτοι στον κόμβο Γαληψού-Οφρυνίου, στον κόμβο της Μουσθένης, στον κόμβο της Ελευθερούπολης πριν το τούνελ της Εξοχής, στον κόμβο του Αγίου Ανδρέα μετά το τούνελ της Εξοχής και στον κόμβο του νέου λιμανιού αμέσως μετά τον μετωπικό σταθμό διοδίων της Άσπρης Άμμου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα έκανε σχετικές δηλώσεις, αρκετά αιφνιδιασμένη από αυτή την είδηση. Όπως ανέφερε είναι πλέον στο χέρι των βουλευτών να διευθετήσουν την υπόθεση και πως όλοι πρέπει να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους.

ΕΙΝΑΙ ΚΥΑ

Η κ. Τσανάκα διευκρίνισε ότι πλέον αυτή η απόφαση για τα επιπλέον διόδια αποτελεί νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που σημαίνει ότι δεν έχει να κάνει με την απόφαση που πάρθηκε το 2014. Που σημαίνει ότι μπορεί να αλλάξει αυτή η απόφαση. Το θέμα φυσικά είναι να υπάρξει πραγματική αντίδραση αυτή τη φορά από πλευράς Καβαλιωτών  και σε καμία περίπτωση να μην έχουμε καμία χλιαρή αντίδραση με 300 – 500 ανθρώπους όπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα στην Εγνατία…. Διότι αυτή η απόφαση για τα διόδια είναι εγκληματική και θα επιβαρύνει οικονομικά τους πάντες και τα πάντα.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ

Σε ότι αφορά τα διόδια για την Καβάλα, πραγματικά θα είναι σαν να διασχίζουμε οι Καβαλιώτες άλλο νομό! Παντού θα έχουμε μετωπικά και πλευρικά διόδια. Αυτό είναι ντροπή για όλους μας που το ανεχόμαστε.

4 ΔΙΟΔΙΑ

Τέσσερα πλευρικά διόδια θα εγκατασταθούν στο Δήμο Παγγαίο στην Εγνατία Οδό με απόφαση της κυβέρνησης κάτι που έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην Διοίκηση του Δήμου. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Μποσμπότης, που εξέφρασε την αγωνία του για αυτές τις μεθοδεύσεις, τονίζοντας ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να αντιδράσουν.

ΓΕΜΙΣΕ

Και μια και είμαστε στην περιοχή του Παγγαίου, δεν πρέπει να παραλείψουμε το εξής. Πλέον όλη η παραλιακή ζώνη του δήμου έχει γεμίσει με μπιτς μπαρ. Και δεν ξέρουμε αυτό είναι καλό ή άσχημο. Μάλλον είναι άσχημο.

ΑΝΑΜΟΝΗ

Στάση αναμονής τηρούν οι Θάσιοι αναφορικά με την έλευση του νέου φέρρυ μπόουτ της εταιρίας Φιλιάγκος «Νικητής». Υποτίθεται ότι το φέρρυ αυτό θα καταπλεύσει στην περιοχή στις 10 με 11 Ιουνίου για να ξεκινήσει να εκτελεί δρομολόγια από τις 12 Ιουνίου. Πολλοί είναι αυτοί όμως που αμφισβητούν αυτό το γεγονός, καθώς πιστεύουν ότι το σκάφος δεν έχει πάρει ακόμη  τις απαιτούμενες άδειες! Κοντός ψαλμός αλληλούια.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση