Σχόλια…….

ΜΙΝΙ ΦΙΑΣΚΟ..

Όπως αναφέραμε και χθες, σε μίνι φιάσκο εξελίχθητε η προχθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασης του νέου σταθμού διοδίων στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, όπου συμμετείχαν οι φορείς της Καβάλας και οι πολιτικές αρχές.  Η συγκέντρωση αρχικά πραγματοποιήθηκε  στον κόμβο του νέου Λιμανιού αλλά στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο ύψος του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων του Δήμου Καβάλας, λίγο πριν το Περιγιάλι.  Αυτό το συλλαλητήριο παρότι προγραμματίστηκε με μεράκι και αποφασιστικότητα, δυστυχώς αποδείχθηκε ότι δεν είχε υπόβαθρο και το κυριότερο απουσίαζαν οι πολίτες. Απουσίαζαν είτε από έλλειψη ενημέρωσης και κινητοποίησης, είτε και από την γνωστή καβαλιώτικη αδιαφορία.  Κατά μήκος των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας είχαν παραταχθεί φορτηγά από την  Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων  ενώ οι διαμαρτυρόμενοι δεν ξεπέρασαν τους 500….  Δυστυχώς η εικόνα που βγήκε προς τα έξω δεν ήταν η αναμενόμενη, ήταν μάλλον  αποκαρδιωτική….  Ενδεχομένως η διοίκηση του Δήμου Καβάλας να προχώρησε φιλότιμα σε αυτή την προσπάθεια αλλά προφανώς ο χρόνος που είχε για να διοργανώσει την όλη κινητοποίηση δεν ήταν αρκετός…

ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ

Και φυσικά για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες είναι λάτρεις του καναπέ…  Δεν σκοτίστηκαν για τα διόδια που έρχονται, όταν έρθουν θα κλαψουρίζουν σαν τις μυξοπαρθένες  και να `χάμε να λέγαμε….

ΑΓΓΑΡΕΙΑ

Από την άλλη δόθηκε η εντύπωση πως  είχαμε στην προχθεσινή διαμαρτυρία μία συγκεκαλυμμένη αγγαρεία…  Δεν το προεκτείνουμε, απλά να σχολιάσουμε ότι δεν υπήρξε ο παραμικρός παλμός….

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Την ίδια ώρα που η Εγνατία Οδός Α.Ε. ήδη προχωρά στην προκήρυξη του έργου! Και φυσικά μετά από αυτά που είδαν στην εταιρία με το συλλαλητήριο φιάσκο έχουν κάθε δικαίωμα να προχωρήσουν ακάθεκτοι.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ;

Άλλωστε ποιος θα εμποδίσει την Εγνατία Οδό ΑΕ στην κατασκευή νέου σταθμού διοδίων στο Νομό Καβάλας; Μήπως αυτοί οι 500 ψημένοι και βρασμένοι που έδωσαν το «παρών» τους στο συλλαλητήριο της Τετάρτης; Σίγουρα στην Εγνατία τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

ΓΟΝΙΜΟΣ

Γόνιμος ήταν ο διαγωνισμός του Δήμου Καβάλας για το έργο απομάκρυνσης από τους δρόμους εγκαταλειμμένων οχημάτων παντός τύπου. Από τον διαγωνισμό προέκυψε ανάδοχος ενώ το αποτέλεσμα του αναμένεται να εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη  Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης και στην συνέχεια θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας.

Τα εγκαταλελειμμένα οχήματα κυριολεκτικά έχουν μετατραπεί σε μάστιγα για την Καβάλα καθώς σύμφωνα με την καταγραφή που έχει γίνει ξεπερνούν τα 100.

Με βάση το αποτέλεσμα του διαγωνισμού αναμένεται να απαλλαγεί ο Δήμος Καβάλας από τα εγκαταλελειμμένα οχήματα, όπως το επιβεβαιώνει ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Καλανταρίδης

ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Χωρίς απαντήσεις χαρακτήρισε την επίσκεψή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου στην Καβάλα ο π. βουλευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης. Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο ο υπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση για τα μεγάλα αγροτικά έργα που είναι σε εκκρεμότητα…

ΑΜΜΟΛΟΦΟΙ

Μετά από συνεννόηση με την ΕΤΑΔ ο Δήμος Παγγαίου πρόκειται να δημοπρατήσει μία ακόμη θέση αναψυκτηρίου για τους Αμμολόφους. Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει σημειώνει ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Μποσμπότης.

ΜΑΣΤΙΓΑ

Μάστιγα χαρακτήρισε το παραεμπόριο και τη μαύρη εργασία ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Παναγιώτης Αρσονιάδης. Στην συνεδρίαση της Τρίτης η Ομοσπονδία έλαβε συγκεκριμένες αποφάσεις

ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ

Στη Δανία μαζί με τη ΔΙΑΜΑΘ βρίσκεται η Αντιδήμαρχος κ. Πρασσά στο πλαίσιο προγράμματος διαχείρισης απορριμμάτων.  Η κ. Πρασσά εξήγησε πως είναι ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα μέσα από το οποίο προσδοκούν να ενημερωθούν και να  εφαρμόσουν μέρος του για λογαριασμό του Δήμου Καβάλας.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Η Περιφέρεια ενίσχυσε οικονομικά το Νοσοκομείο Καβάλας για την προμήθεια ιατρικού μηχανολογικού εξοπλισμού. Ο Διοικητής του κ. Καρασαββόγλου σε δηλώσεις του εξήγησε πως πρόκειται για μηχανήματα που θα δοθούν στα Κέντρα Υγείας Χρυσούπολης, Θάσου και Ελευθερούπολης.

Η ΘΑΣΟΣ

Στη Θάσο από νωρίς ξεκίνησαν τα χαμόγελα καθώς το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος δεν θα πέφτει καρφίτσα στο νησί. Οι κρατήσει στο νησί έχουνε φτάσει σχεδόν στο 100%.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Την ίδια ώρα που και τα δρομολόγια και από τις δύο πορθμειακές γραμμές από Καβάλα για Θάσο είναι ικανοποιητικά.

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Από την άλλη από ότι φαίνεται γενικά το φετινό καλοκαίρι θα είναι η μεγάλη έκπληξη για τα τουριστικά μας πράγματα. Ήδη στα κοσμοπολίτικα νησιά δεν υπάρχει κατάλυμα ελεύθερο για Ιούλιο και Αύγουστο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση