Σχόλια….

Η ΦΡΕΓΑΤΑ «ΣΑΛΑΜΙΣ»

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου στις 8 το πρωί θα καταπλεύσει στον επιβατικό λιμένα Καβάλας «Απόστολος Παύλος» η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Σαλαμίς» στο πλαίσιο της άσκησης  «Καταιγίς 2017», με σκοπό να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του Πολεμικού Ναυτικού υπό τον τίτλο «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος». Στις 10.00 το πρωί στην προτομή του ναυάρχου Κωνσταντίνου Κανάρη θα τελεστή επιμνημόσυνη δέση στη μνήμη των πεσόντων στους ναυτικούς αγώνες του Έθνους και θα γίνει κατάθεση στεφάνου από τον Υπαρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, Υποναύαρχο Ιωάννη Παξιβανάκη και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Η φρεγάτα «Σαλαμίς» θα παραμείνει στο λιμάνι ολόκληρη την ημέρα της Πέμπτης και το πολεμικό σκάφος θα είναι επισκέψιμο για το κοινό κατά τις ώρες από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 7 το απόγευμα, όπου το κοινό μπορεί να ξεναγηθεί από στα στελέχη του πλοίου.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Ο Δήμος Καβάλας διοργανώνει σήμερα στις 5 το απόγευμα μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Εγνατία Οδό (στο ύψος του Περιγιαλίου) για την άδικη και παράλογη απόφαση εγκατάστασης νέου σταθμού διοδίων, το δεύτερο κατά σειρά εντός των διοικητικών και γεωγραφικών ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Ο Δήμος Καβάλας καλεί στην αγωνιστική συγκέντρωση όλους τους δημότες, τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, τους συλλόγους, φορείς, σωματεία και οργανωμένες ομάδες  πολιτών, τον εμπορικό και επιχειρηματικό  κόσμο της Καβάλας να συμμετάσχουν στην εκδήλωση που διοργανώνεται κλείνοντας συμβολικά για δεκαπέντε λεπτά την Εγνατία Οδό και υψώνοντας φωνή διαμαρτυρίας για την κατάφορη αδικία που γίνεται σε βάρος της ανάπτυξης της Καβάλας και των πολιτών της.

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Και φυσικά σε ότι αφορά τη σημερινή κινητοποίηση το στοίχημα θα είναι η συμμετοχή των πολιτών. Γιατί δυστυχώς έχει αποδειχθεί στην Καβάλα ότι οι Καβαλιώτες είναι του καναπέ. Μια φορά ξεσηκωθήκαμε και αυτό ήταν στο συλλαλητήριο του λιθάνθρακα. Μακάρι να έχει τη μισή συμμετοχή αυτό το συλλαλητήριο το σημερινό από το αντίστοιχο του λιθάνθρακα… .

ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ

Κάθετα αντίθετος με τη λειτουργία νέων σταθμών διοδίων στην Καβάλα είναι ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Βαγγέλης Παππάς  και μάλιστα με δική του πρόταση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει ο αποκλεισμός της Εγνατίας Οδού σήμερα στις 5 το απόγευμα στο ύψος της πάνω από το Περιγιάλι.

ΠΛΗΡΟΤΗΤΕΣ

Μεγάλες πληρότητες θα έχουν τα ξενοδοχεία της Θάσου το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος όπως το επιβεβαιώνει ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης. Μάλιστα υπάρχουν προγραμματισμένα γκρουπ τουριστών από τη Βουλγαρία και άλλες βαλκανικές χώρες.

ΟΙ ΚΑΒΑΛΙΩΤΕΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί Καβαλιώτες θα περάσουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στη Θάσο! Άλλωστε αποτελεί μια ευκαιρία κοντινής απόδρασης το νησί και φθηνής. Διότι αυτήν την περίοδο και οι τιμές στα ξενοδοχεία είναι χαμηλές.

ΟΙ ΡΩΣΟΙ

Σε ότι αφορά τους Ρώσους τουρίστες που άρχισαν σιγά σιγά να κατακλύζουν τη Θάσο έχουν ενθουσιαστεί από τις ομορφιές του νησιού. Μακάρι να έχουμε και επενδύσεις στο νησί από Ρώσους επιχειρηματίες.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Αυξημένα θα είναι τα δρομολόγια Καβάλας – Πρίνου από τον Ιούνιο όπως το επιβεβαιώνει ο Αντιπρόεδρος της Θασιακής κ. Νίκος Τσιλογιώργης. Αυτό οφείλεται και στη δρομολόγηση του νέου φέρρυ «Νικητής» του Φιλιάγκου.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ικανοποίηση επικρατεί στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας για την περιφερειακή  διοργάνωση τροφίμων και ποτών «Συνέργεια»  που φιλοξενήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο στη Νέα Καρβάλη. Ο πρόεδρος του κ. Άγγελος Τσατσούλης δήλωσε πως ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία να γίνουν γνωστά τα προϊόντα της Περιφέρειας και να αυξηθεί η κατανάλωση και προβολή τους.

ΑΓΡΟΤΕΣ

Απογοητευμένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Αντιπρόεδρος του Αγροτικού Τομέα ΑΜΘ κ. Κώστας Παπαμερής από τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου καθώς δεν απέσπασαν δεσμεύσεις για μία σειρά έργων και στο ασφαλιστικό.

ΔΕΝ ΠΕΙΣΤΗΚΑΝ

Δεν πείστηκαν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου οι αγρότες των Τεναγών Φιλίππων από τα όσα άκουσαν για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αγροτών Δήμου Καβάλας κ. Θέμη Καλπακίδη.

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

Πανέτοιμη είναι στο Δήμο Παγγαίου για τη Λευκή Νύχτα της Παρασκευής. Χθες μάλιστα δόθηκε και συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο και αναλύθηκαν οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ

Όπως εξήγησε και ο Αντιδήμαρχος Παγγαίου κ. Χρήστος Μποσμπότης είναι αισιόδοξοι για την επιτυχία της Λευκής Νύχτας και με το παραπάνω.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Τέλος, το μεγάλο στοίχημα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι ο καιρός. Όλοι ευελπιστούν να είναι καλές οι καιρικές συνθήκες για να μη χαλάσει η τριήμερη έξοδος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση