Σχόλια…

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Οι εργαζόμενοι στο Ίδρυμα Αγία Μαρίνα περιμένουν με αγωνία τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης που ζήτησαν από τη Διοίκηση  του Ιδρύματος. Από πλευράς του Δήμου Καβάλας η δήμαρχος κ. Τσανάκα σε δηλώσεις της επανέλαβε ότι ενδιαφέρεται να αναλάβει τις τύχες του Ιδρύματος, πλην όμως πρέπει να ξεπεραστούν κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα. Στάση αναμονής τηρούν οι εργαζόμενοι στο Ίδρυμα «Αγία Μαρίνα» όπως δήλωσε η εκπρόσωπός τους κ. Βασιλική Μάρου.

ΣΙΓΟΥΡΟ

Από την πλευρά της η Νομική Σύμβουλος του Ιδρύματος κ. Φιλιππίδου δήλωσε πως η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί και μάλιστα άπαντες θα ενημερωθούν με δελτίο τύπου. Όπως και έγινε καθώς η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ

Από την πλευρά μας για μία ακόμη φορά θα τονίσουμε ότι η σημερινή Διοίκηση του Ιδρύματος θα πρέπει να παραιτηθεί. Έκανε τον κύκλο της, κάτω από αντίξοες συνθήκες δεν κατάφερε και πολλά, ήρθε η ώρα να δώσει την σκυτάλη σε κάποιους άλλους.

ΔΥΣΚΟΛΑ

Είναι γεγονός βέβαια ότι η κατάσταση στο ίδρυμα είναι οριακή, πλην όμως αν αναλάβουν τις τύχες του ιδρύματος για λίγους μήνες

κάποιοι άνθρωποι που το πονούν, τότε μπορεί να σωθεί καθώς υπάρχει και η εναλλακτική λύση να το αναλάβει ο Δήμος Καβάλας. Το ζητούμενο όμως είναι να είναι το ίδρυμα σε λειτουργία.

ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ

Ως γνωστό την Τετάρτη αναρτήθηκε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»  η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης σύμφωνα με την οποία κάνει δεκτή την προσφυγή κατά της απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου που επικύρωνε την μεταβίβαση της αδείας λειτουργίας της εταιρείας Ελληνικά Αγροτικά Λιπάσματα ΑΕΒΕ στην εταιρεία Λιπάσματα Καρβάλης Α.Ε. Η απόφαση βασίστηκε στο γεγονός ότι τα Ελληνικά Αγροτικά Λιπάσματα είχαν ήδη σταματήσει τη λειτουργία τους με την παράδοση των εγκαταστάσεων στη μισθώτρια εταιρεία. Το θέμα αυτό συζητήθηκε και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, καθώς πλέον η εταιρεία Λιπάσματα Καρβάλης μένει μετέωρη και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αναστείλει την λειτουργία της.

ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΙ

Δικαιωμένοι νιώθουν από αυτήν την εξέλιξη οι απολυμένοι της ΒΦΛ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων κ. Νίκο Βογιατζίδη καθώς από την αρχή υποστήριζαν ότι δεν είναι δυνατόν να δημιουργούνται εταιρείες φαντάσματα που δεν έχουν καμία υπόσταση. Και φυσικά τώρα περιμένουν τα επόμενα βήματα της Πολιτείας.

ΔΙΑΨΕΥΣΗ

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος ότι ο νομικός σύμβουλος της Περιφέρειας ήταν αντίθετος με την αδειοδότηση της εταιρείας Λιπάσματα Καρβάλης Α.Ε.  Ο ίδιος δε είναι σε στάση αναμονής για την συνέχεια της όλης υπόθεσης μετά την προσφυγή που έγινε στην Αποκεντρωμένη για την αδειοδότηση της εταιρείας Λιπάσματα Καρβάλης ΑΕ.

ΑΝΤΙΘΕΤΟ

Με ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Καβάλας δηλώνει την αντίθεση του με την λειτουργιά της αγοράς όλες τις Κυριακές του χρόνου. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση   η λειτουργία  των καταστημάτων  τις  Κυριακές σημαίνει  εξόντωση  του κλάδου, περισσότερα  λουκέτα, περισσότερη  ανεργία  και οφέλη  μόνο  για  τις μεγάλες  πολυεθνικές.

Καταληκτικά τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι  και τα  Σωματεία  θα  υπερασπιστούν με  κάθε μέσο  τη κυριακάτικη  αργία  που  είναι η μέρα  για  να χαρούν οι  εργαζόμενοι  και οι  επαγγελματίες τις  οικογένειες  τους.   Κάθετα αντίθετο το ΕΥΚ με το άνοιγμα της αγοράς τις Κυριακές, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του κ. Μακρογιάννης Ευθύμιος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Επικριτικός με την διαχείριση της αξιολόγησης είναι  ο βουλευτής κ. Παναγιωτόπουλος, υποστηρίζοντας ότι η  κυβέρνηση ψήφισε ένα νέο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση… Ο Καβαλιώτης βουλευτής δήλωσε πως τα δυόμιση χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι πιο καταστροφικό για τη χώρα.

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ

Απλήρωτοι παραμένουν οι 60 συμβασιούχοι του Δήμου Καβάλας καθώς ο Επίτροπος δεν εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής.  Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Καβάλας κ. Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου δήλωσε ότι βρίσκονται σε φάση αναμονής.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΆ ΜΕΤΡΑ

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Χατζηκωνσταντίνου οι συμβασιούχοι έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και περιμένουν να δικαιωθούν. Άλλωστε ο Δήμος Καβάλας τους ασφαλίζει κανονικότατα.

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

Πυρετός επικρατούσε χθες σε ότι αφορά την προετοιμασία για τη Λευκή Νύχτα στην Καβάλα. Οι διοργανωτές ήταν επί ποδός από νωρίς το απόγευμα και η επιτυχία ήταν δεδομένη.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Αυτό που θα μείνει στη φετινή διοργάνωση είναι το γεγονός ότι συνεργάστηκαν άψογα οι φορείς της Καβάλας ώστε η Λευκή Νύχτα να έχει απόλυτη επιτυχία.

ΔΡΩΜΕΝΑ

Και τέλος, η φετινή Λευκή Νύχτα είχε τριάντα δρώμενα, αριθμός ρεκόρ! Συμπεριλήφθηκε και η οδός Βενιζέλου για να μη μείνει κανείς παραπονούμενος. Το κέφι κράτησε μέχρι πρωίας. Όλοι έγιναν ένα, μακράν η καλύτερη «Λευκή Νύχτα».  Πρώτη φορά συμμετείχε τόσος κόσμος. Και εις ανώτερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση