Σχόλια….

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Οι συνδικαλιστές δικαιολογημένα λένε ότι η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία αλλά απεργία. Το θέμα είναι ότι ελάχιστοι το νιώθουν έτσι ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων την αντιμετωπίζουν την ημέρα αυτή σαν μία ευκαιρία απόδρασης στην φύση με τα παρελκόμενα….

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

Η υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά ολοκλήρωσε την Πέμπτη το βράδυ  τελικά αιφνιδίως την περιοδεία της στο Νομό Καβάλας και κατά γενική ομολογία άφησε καλές εντυπώσεις. Η υπουργός ήταν ευγενέστατη αλλά και φειδωλή. Δεν ήταν φλύαρη όπως θα ήθελαν κάποιοι, με την έννοια να υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια. Το αντίθετο μάλιστα.

ΔΕΝ

Η υπουργός τελικά   δεν επισκέφθηκε τον Δήμο Καβάλας λόγω υποχρεώσεων που είχε στην Βουλή…

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΕ

Φυσικά η υπουργός δεν παρέλειψε να παραδεχθεί ότι εντυπωσιάστηκε από τις ομορφιές της Θάσου, καθώς ο δήμαρχος κ. Χατζηεμμανουήλ φρόντισε να της κάνει το γύρο του νησιού. Και η υπουργός έμεινε «παγωτό» με αυτά τα οποία είδε. Και φυσικά κατάλαβε για ποιο λόγο το νησί έχει τόσο ανοδική τουριστική πορεία.  Αρχικά η υπουργός επισκέφθηκε τον Δήμο Νέστου όπου την υποδέχθηκε ο δήμαρχος κ. Τσομπανόπουλος, που της έθεσε τα ζητήματα του δήμου του.

ΜΕΣΑ ΜΑΪΟΥ

Από την άλλη η κ. Κουντουρά λόγω της αιφνίδιας αναχώρησης της για την Αθήνα δεσμεύτηκε ότι θα έρθει ξανά στα μέσα Μαΐου για να ολοκληρώσει την περιοδεία  της..  Άμα το δούμε θα είναι θαύμα…

ΒΑΡΟΣ

Ο βουλευτής Καβάλας κ. Παπαφιλίππου συμμετέχει στην προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση των εξοπλισμών επί υπουργίας Παπαντωνίου και ήδη η διαδικασία τρέχει.  Όπως σχολίασε, για τον ίδιο είναι πολύ μεγάλο βάρος η συμμετοχή του σε αυτήν την επιτροπή.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ο κ. Παπαφιλίππου παραμένει στην Αθήνα, ενώ είχε πλήρη ενημέρωση για τη σύσκεψη περί του αγωγού ΤΑΡ. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, από δω και στο εξής αναμένεται πλέον πολιτική λύση σε ότι αφορά την όδευση του αγωγού.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

Μεμονωμένοι πλειστηριασμοί για  επιχειρηματικά δάνεια και όχι πρώτη κατοικία, όπως διαβεβαιώνει ο Δικαστικός Επιμελητής κ. Κώστας Γάκης. Ο κ. Γάκης συνέστησε ψυχραιμία προς τους δανειολήπτες τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια διακανονισμού με τα πιστωτικά ιδρύματά.

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ

Και όπως τόνισε ο κ. Γάκης σε ότι αφορά τους πλειστηριασμούς, το βέβαιο είναι ότι από δω και στο εξής θα έχουμε πάρα πολλές διαβουλεύσεις μεταξύ τραπεζών και οφειλετών για να βρεθεί μια λύση με τις οφειλές και να μη χρειαστεί να γίνουν πλειστηριασμοί.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Από χθες  τα δρομολόγια Καβάλας – Πρίνου από 2 καθημερινά αυξάνονται σε 4 κάτι που ήταν πάγιο αίτημα των Θασίων αλλά και των επαγγελματιών της Καβάλας. Οι πιέσεις έφεραν αποτέλεσμα δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκος Τσιλογιώργης.

ΕΤΑΙΡΙΑ

Μάλιστα όπως πρώτη έγραψε η εφημερίδα μας, υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλη ναυτιλιακή εταιρία να δραστηριοποιηθεί στα δρομολόγια Καβάλας – Θάσου γενικότερα. Δηλαδή και στις δύο γραμμές. Για αυτό άλλωστε και οι υπάρχουσες ναυτιλιακές εταιρίες έχουν βάλει νερό στο κρασί τους.

ΠΡΙΝΟΣ

Και όπως έχουμε τονίσει κατ΄ επανάληψη, η πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου έχει πολύ ψωμί. Αρκεί να την κυνηγήσουν με σοβαρότητα οι ναυτιλιακές εταιρίες. Άλλωστε έτσι και επενδύσει κάποιος σοβαρά σε αυτή τη γραμμή θα κερδίζει ακόμα και το Χειμώνα.

ΤΡΑΓΙΚΗ

Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση στο επιχειρείν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Τσατσούλης τονίζοντας ότι η μεγάλη ελπίδα είναι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για την ρύθμιση των δανείων.

ΑΜΜΟΛΟΦΟΙ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκμίσθωσης των αναψυκτήριων στους Αμμολόφους μετά και την προχθεσινή δημοπρασία για την τελευταία θέση αναψυκτήριου που είχε απομείνει.

Ο Αντιδήμαρχος Παγγαίου κ. Χρήστος Μποσμπότης σημείωσε πως οι συμβάσεις θα είναι για 3 έτη και θα μπει επιτέλους μία τάξη στα αναψυκτήρια με τους επαγγελματίες να είναι για πρώτη φορά νόμιμοι στο 100%.

ΒΕΡΟΥΛΕΙΟ

Την ερχόμενη  Τετάρτη  στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας θα συζητηθεί το θέμα της ριζικής ανακαίνισης του Βερούλειου Σταδίου. Ο Αντιδήμαρχος κ. Φιλόσογλου δήλωσε πως πρόκειται για μία μεγάλη παρέμβαση του Δήμου Καβάλας σε ένα γήπεδο που θα γίνει στολίδι για την Καβάλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση