Σχόλια

ΠΤΩΣΗ

Αισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας σήμερα. Την νύχτα χθες αλλά και τα ξημερώματα έβρεχε… Μπήκαμε στο Φθινόπωρο πλέον…

ΜΕΛΕΤΕΣ

Συνεχίζεται ο καθαρισμός των ρεμάτων στην Θάσο με την παράλληλη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων ώστε να αποφευχθούν πλημμύρες λόγω της φωτιάς που κατέστρεψε 68.000 στρέμματα. Επίσης θα εκπονηθούν 3 αντιπλημμυρικές το δυνατόν γρηγορότερο  από το Δασαρχείο Θάσου, όπως έγινε γνωστό από τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Πλαφαδέλη.

ΜΕΛΕΤΕΣ 2

Σε ότι αφορά τις μελέτες, κατέστη σαφές ότι το Δασαρχείο θα τις εκπονήσει άμεσα για αυτό και θα ανατεθούν σε τρεις ιδιώτες για να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν. Και σαφώς χρειάζονται μελέτες και για αυτού του είδους τα έργα στη Θάσο, αλλά θεωρούμε ότι υπάρχει μια υπερβολή από την πλευρά του Δασαρχείου Θάσου. Διότι σώνει και καλά μελέτες την ίδια ώρα που μετράει και το δευτερόλεπτο στο νησί;

ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Την ίδια ώρα που το νησί παρότι οδεύουμε προς το τέλος του Σεπτεμβρίου έχει πολλούς  τουρίστες. Και χθες  που έβρεξε όλοι κοιτούσαν τον ουρανό φοβούμενοι μήπως υπάρξει κάποια δυνατή καταιγίδα. Ευτυχώς η βροχή ήταν ήπια.

ΜΗΧΑΝΗΜΑ

Ένα μηχάνημα εξωσωματικής λιθοτριψίας προϋπολογισμού 500.000 ευρώ θα αγοραστεί για το Νοσοκομείο Καβάλας με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, ένα σημαντικό εργαλείο για το Νοσοκομείο, όπως δήλωσε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Χρήστος Γάκης.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ

Σε φάση ολοκλήρωσης είναι οι εργασίες στο Εκθεσιακό Κέντρο στη Νέα Καρβάλη για να φιλοξενήσει και την φετινή έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας στις 8 Οκτωβρίου. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Τσατσούλης σημείωσε ότι έχουν νοικιάσει τα περισσότερα περίπτερα στις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στην Έκθεση.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ

Και φυσικά στο Επιμελητήριο Καβάλας είναι πολύ αισιόδοξοι για τη φετινή έκθεση, καθώς έχουν ρίξει τις τιμές για τα περίπτερα στο ελάχιστο και η έκθεση είναι η πιο φτηνή σε όλη τη χώρα. Φυσικά είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει μεγάλη επιτυχία από την πλευρά του Επιμελητηρίου καθώς έχει δοκιμαστεί αυτή η έκθεση κι έχει γίνει θεσμός. Και ποιος επιχειρηματίας δεν θέλει να συμμετάσχει σε αυτήν!

ΣΧΟΛΙΟ

Βέβαια ο πρόεδρος του Επιμελητήριου κ. Τσατσούλης δεν άφησε ασχολίαστο το θέμα των ομιλιών των αρχηγών των κομμάτων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μάλιστα χαρακτήρισε υποσχεσιολογία όλο αυτό το καθεστώς που έχουμε κάθε χρόνο με τους αρχηγούς των κομμάτων. Και είναι γεγονός ότι ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας χόρτασε από «θα».

ΓΗΠΕΔΟ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη» που είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί και για τις ανάγκες της ομάδας ποδοσφαίρου του ΑΟΚ.

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Σε δύο εβδομάδες θα επιστρέψουν τα αστικά λεωφορεία στην οδό Βενιζέλου όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του φορέα κ. Μακρογιαννίδης. Και φυσικά στο Αστικό ΚΤΕΛ περιμένουν να γίνει η επίστρωση του βιοκλιματικού υλικού στο οδόστρωμα, έτσι ώστε να τελειώσει κυριολεκτικά το έργο. Φυσικά μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει καμία αλλαγή στη θερμοκρασία της οδού Ερυθρού Σταυρού από αυτό το υλικό, αλλά τέλος πάντων αυτή είναι η χώρα μας…

ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Σε ότι αφορά την επιστροφή των αστικών λεωφορείων στη Βενιζέλου, το επιβατικό κοινό το περιμένει πώς και πώς. Από κει και πέρα μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί το κυκλοφοριακό στην οδό για ευνόητους λόγους. Αστυνόμευση δεν υπάρχει, το έργο είναι μια φιγούρα και σε ορισμένα σημεία του και αποτυχημένο και ο Θεός βοηθός.

ΥΠΕΡΑΜΥΝΘΗΚΕ

Ο πρώην αντιδήμαρχος Καβάλας κ. Μουριάδης υπεραμύνθηκε του έργου της Βενιζέλου, τονίζοντας ότι απλά χρειάζεται αστυνόμευση. Αστυνόμευση σε τι κ. Μουριάδη; Να μη σταθμεύουν; Και ποιος θα ορίσει ποιος θα σταθμεύει και ποιος δεν θα σταθμεύει σε θέσεις νόμιμης στάθμευσης;  Βέβαια από την πλευρά του Δήμου καβάλας έγινε γνωστό ότι θα μπει σήμανση που θα απαγορεύει την στάθμευση, θα είναι μόνον για ολιγόλεπτη στάση… Και ποιος θα το αστυνομεύσει αυτό; Απλά είπαμε το έργο έγινε στο πόδι για το θεαθήναι. Και σε λίγο που θα αρχίσουν τα όργανα μένει να δούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις.

ΤΟ ΕΠΕΚΡΙΝΑΝ

Ο δε κ. Μουριάδης υποστήριξε ότι πολλοί ήταν αυτοί που επέκριναν το έργο με υπερβολικό τρόπο σε σημείο λασπολογίας. Ε,  βέβαια,  όποιος δεν παινέψει το σπίτι του θα πέσει να τον πλακώσει…

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΙΜΙΤΣΗ

Τέλος ο κ. Μουριάδης σε δηλώσεις του για το θέμα του υποψηφίού δημάρχου της παράταξής του, προτείνει τον τέως δήμαρχο κ. Σιμιτσή. Ο τελευταίος φυσικά άλλο που δεν θέλει.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

«Η Δημωφέλεια πρέπει να αποζημιωθεί για τα 74 στρέμματα του Εσκί Καπού που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του νέου λιμανιού» όπως δήλωσε η πρόεδρος του φορέα  κ. Ιωσηφίδου. Πρόσθεσε δε πως υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις και από τον Άρειο Πάγο, οπόταν ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας  οφείλει να αποζημιώσει την Δημωφέλεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση