Σχόλια….

ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ

Τελικά πολύ φασαρία για το τίποτα. Και αναφερόμαστε στην κατάρρευση του τοιχίου στο Παληό. Όπου βέβαια όπως έγινε γνωστό καμία ευθύνη δεν φέρει η ΔΕΥΑΚ για την κατάρρευση του τοιχίου στο Παληό όπως διαβεβαιώνει ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Νίκος Ξανθόπουλος.

Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ

Όπως αποδείχθηκε ένας εργολάβος που εκτελούσε εργασίες κάτω από το τοιχίο ευθύνεται στο 100% για αυτήν την εξέλιξη. Και ο κ. Ξανθόπουλος έγινε έξαλλος με αυτήν την κατάσταση, καθώς αδικαιολόγητα ο κόσμος έριχνε τις ευθύνες στη ΔΕΥΑΚ.

ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ

Και επειδή η ευθύνη βαραίνει τον εργολάβο που έκανε τη ζημία, αυτός ανέλαβε και την αποκατάσταση της ζημίας. Και ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε κανένα θύμα την ώρα που κατέρρευσε το τοιχίο για να έχουμε κι άλλα ντράβαλα….

ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Αυξημένες κατά 20% είναι οι προ κρατήσεις και στα ξενοδοχεία του Νομού Καβάλας για το φετινό Καλοκαίρι από χώρες του εξωτερικού κυρίως, όπως το διαβεβαιώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης. Ο Αντιπεριφερειάρχης τονίζει πως φέτος η Περιφέρεια μας θα βιώσει πολύ καλύτερες τουριστικές ημέρες σε σχέση με πέρυσι.

Η ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ

Και από ότι φαίνεται φέτος θα είναι η χρονιά μας στα τουριστικά πράγματα στο Νομό Καβάλας. Άλλωστε σημαντικό παράγοντα στην τουριστικό παράγοντα θα διαδραματίσει και η εταιρία του κ. Μουζενίδη ο οποίος θα ξεκινήσει δρομολόγια από τρεις πόλεις της Ρωσίας και της Λευκορωσίας προς το αεροδρόμιο της Καβάλας. Αυτό είναι ένα μεγάλο αβαντάζ για την Καβάλα γιατί δεν μιλάμε για πτήσεις τσάρτερ αλλά για κανονικές πτήσεις.

ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ

Το όφελος για το νομό μας θα είναι τεράστιο, καθώς ούτως ή άλλως οι ομορφιές που διαθέτουμε είναι απερίγραπτες και άγνωστες για μεγάλο κομμάτι του εξωτερικού και της ενδοχώρας. Καιρός είναι τώρα όλα αυτά να γίνουν ένα πακέτο αναγνωρίσιμο διεθνώς και πανελληνίως.

ΛΟΥΤΡΑ

Από την αρχή θα γίνει ο διαγωνισμός για τα Λουτρά Ελευθερών καθώς ο προηγούμενος επενδυτής απέσυρε το ενδιαφέρον του. Ο πρόεδρος της Εργοανάπτυξης Α.Ε. κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης δήλωσε πως δυστυχώς υπήρξε αυτή η απρόσμενη εξέλιξη με τον επενδυτή.

Ο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Και πραγματικά αυτό που μας έχει προξενήσει τρομερή έκπληξη είναι το γεγονός ότι ο επενδυτής των Λουτρών Ελευθερών «την έκανε κατσίκα». Έγινε ολόκληρη ιστορία για να μην επαναληφθεί ο διαγωνισμός και τελικά ο επενδυτής έγινε «Λούης».

ΔΥΣΚΟΛΑ

Δύσκολη υπόθεση αποτελεί για τους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος να προμηθευτούν POS όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών κ. Παναγιώτης Βασιλούδης. Όπως εξήγησε ο ίδιος, η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, δεδομένου ότι και το κόστος για την απόκτηση του POS είναι μεγάλο, όπως και οι προμήθειες που κρατούνται μέσω των τραπεζών.

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ;

Και γεννάται το ερώτημα κατά πόσο είναι συνταγματικό να υποχρεώνονται οι καταστηματάρχες να έχουν συσκευή POS. Διότι αυτό που προωθείται πλέον είναι εξωπραγματικό. Δεν συμβαίνει σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Στο τέλος θα καταργήσουμε το ρευστό…

ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ

Ανοχύρωτη θα είναι η νότια Θάσος μετά την άρνηση του Περιφερειακού Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να δημιουργηθεί μία νέα υπηρεσία στο νησί. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλο, πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Θάσου και των φορέων του νησιού, μετά μάλιστα και τις καταστροφικές πυρκαγιές του περυσινού Σεπτεμβρίου.

ΠΙΕΣΕΙΣ

Και φυσικά όπως τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος θα ασκηθούν μεγάλες πιέσεις για αυτό το θέμα, γιατί είναι αδιανόητο το νησί να βρεθεί στο έλεος των εμπρηστών.

ΝΕΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Τη δημιουργία δύο νέων μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας στην Καβάλα προωθεί το υπουργείο Υγείας. Ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Θανόγλου συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με το Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Στράτο Πλωμαρίτη στο γραφείο της δημάρχου κ. Τσανάκα παρουσία και της ίδιας, για να συζητήσουν τη δημιουργία δύο νέων μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας στην πόλη της Καβάλας.

ΤΟΠΙΚΕΣ

Όπως εξήγησε ο κ. Θανόγλου θα είναι οι λεγόμενες τοπικές μονάδες υγείας οι οποίες θα στελεχωθούν με γιατρούς βασικών ειδικοτήτων. Θα μοιάζουν περισσότερο με Κέντρα Υγείας και θα στελεχωθούν με γενικούς γιατρούς, παιδιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές. Στόχος είναι να αποσυμφορηθεί το Νοσοκομείο Καβάλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση