Σχόλια…

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα  και οι εκκλησίες  θα είναι γεμάτοι με πιστούς. Η αντίστροφη μέτρηση για το Πάσχα άρχισε…  Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα,  καθώς οι πολίτες και της Καβάλας έχουν φτάσει στα όρια τους από οικονομικής άποψης…  Ευχόμαστε αυτό το μαρτύριο όλων να πάρει ένα τέλος και να δούμε επιτέλους έστω και μία ελάχιστη ανάπτυξη…

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Ως γνωστό το βράδυ της Δευτέρας προκλήθηκε ένα ρήγμα στο πλακόστρωτο της Ερυθρού Σταυρού  από βαρέου τύπου φορτηγό όχημα που διέσχισε τον δρόμο. Άμεσα ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας μαζί με την ΔΕΥΑΚ και τον Δήμο Καβάλας εργάστηκαν πυρετωδώς όλη την Τρίτη και έκλεισαν το ρήγμα. Την Τετάρτη  τα συνεργεία εργάστηκαν  στην επανατοποθέτηση των κυβόλιθων, κάτω από την επίβλεψη του προέδρου του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας κ. Χρήστου Ηλιάδη με προοπτική να ολοκληρωθούν οι εργασίες το απόγευμα, όπως και έγινε τελικά καθώς ο δρόμος παραδόθηκε πλήρως στην κυκλοφορία.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ

Φυσικά η ταχύτητα με την οποία έγινε η αποκατάσταση του  οδοστρώματος και η επισκευή του ρήγματος αποτελούν πρωτοφανή διαδικασία για τα τοπικά δεδομένα.  Μέσα σε μόλις 2 ημέρες λύθηκε το πρόβλημα..   Το επισημαίνουμε για μία ακόμη φορά ότι αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους καθώς υπερέβαλαν εαυτούς  για να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Προχθές  στις 11 το πρωί  ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος από κοινού με τον πρόεδρο της Ορθοπαιδικής και Τραυματολογικής Εταιρείας Μακεδονίας-Θράκης, καθ. κ. Νικόλαο Λαλιώτη, παραχώρησαν  συνέντευξη Τύπου, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, σχετικά με τη διοργάνωση του 36ου Ετήσιου Συνεδρίου της Ορθοπαιδικής και Τραυματολογικής Εταιρείας Μακεδονίας-Θράκης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα, από τις 20 έως και τις 22 Απριλίου 2017. Ένα πολύ σημαντικό συνέδριο όπου ήδη οι εγγεγραμμένοι  σύνεδροι ξεπερνούν τους 400 μεταξύ των οποίων και 12 από το εξωτερικό.

ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Από την Μεγάλη Τετάρτη ξεκίνησε η αγοραστική κίνηση στην Καβάλα σε ότι αφορά τα αμνοερίφια ενόψει του  Πάσχα. Οι τιμές είναι χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι όπως παραδέχτηκε ο πρόεδρος του Σωματείου  Κρεοπωλών Καβάλας κ. Κεχαγιάς.  Και οι καταναλωτές βρήκαν την χαρά τους..

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ

Σαν καζάνι που βράζει είναι ο κτηνοτροφικός κόσμος της Καβάλας λόγω του ότι φέτος είναι πολύ μειωμένες οι τιμές στα αμνοερίφια, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων κ. Νίκος Δημόπουλος χαρακτηρίζει τις τιμές εξευτελιστικές.  Μάλιστα αφήνει αιχμές για το κατά πόσο είναι ελληνικά τα αμνοερίφια που κοσμούν τις βιτρίνες των πολυκαταστημάτων ή των κρεοπωλείων…  Είναι και αυτό ένα θέμα αρκετά σοβαρό, δηλαδή οι ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων…

ΠΡΟΣΟΧΗ

Μέρες που είναι οι καταναλωτές πρέπει να είναι προσεκτικοί.. Η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας κ. Γεροστεργίου Κατερίνα ζητά έστω και την ύστατη ώρα οι καταναλωτές να προσέχουν τα πάντα…

ΠΡΟΩΡΗ

Φυσικά αύριο θα έχουμε πρόωρη Ανάσταση καθώς οι καταναλωτές θα «σκουπίσουν» τα πάντα… Οι αγορές δηλαδή της τελευταίας στιγμής…  Και  όπως συνηθίζεται  καφέ και ουζερί θα αναστενάξουν..

ΟΜΗΡΙΑ…

Η ομηρία των συμβασιούχων του Δήμου Καβάλας  καλά κρατεί καθώς ο Επίτροπος δεν υπογράφει τα εντάλματα πληρωμής τους. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Καβάλας κ. Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου  σε  δηλώσεις τόνισε πως  «Έχουμε ένα νέο μπλόκο από τον Επίτροπο  που αφορά την παροχή από το Δήμο Καβάλας των μέσων ατομικής προστασίας προς τους εργαζομένους της υπηρεσίας καθαριότητας. Δηλαδή ο Επίτροπος δεν θεώρησε το χρηματικό ένταλμα, το έκανε πράξη, μπλοκάροντας την παροχή. Δηλαδή θα απαντήσει ο Δήμος Καβάλας και όλα θα κριθούν μετά από έξι με επτά μήνες στην Αθήνα. Ουσιαστικά αμφισβήτησε αυτό που κάναμε εμείς.

Και ο λόγος; Επειδή οι φόρμες εργασίας που δίδει ο Δήμος Καβάλας  στους εργαζόμενους καθαριότητας και μιλώ μάλιστα για αυτές τις φόρμες που φορούν οι οδοκαθαριστές στους δρόμους με τα διακριτικά φωσφορούχα,  δεν περιλαμβάνονται στην υπουργική απόφαση.

Αρκεί να πω ότι η υπουργική απόφαση αναφέρεται σε ελάχιστες τεχνικές προδιαγραφές που πρέπει να έχουν τα μέσα προστασίας, από εκεί και μετά όμως με ευθύνη του τεχνικού ασφαλείας του κάθε Δήμου μπορούν ν α παρέχονται καλύτερα  μέσα και είδη ατομικής προστασίας».

ΥΠΕΡΒΟΛΗ

Από πλευράς του Δήμου Καβάλας όλη αυτή η κατάσταση θεωρείται υπερβολική.  Και το χειρότερο είναι ότι η ομηρία των εργαζομένων συνεχίζεται…

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πολύ καλή προμηνύεται  η φετινή τουριστική περίοδος   όπως και η περίοδος  του Πάσχα για τα ξενοδοχεία της Καβάλας.  Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας κ. Αντώνης Μιτζάλης επιβεβαίωσε  αυτές τις προοπτικές  τονίζοντας ότι οι πληρότητες του Πάσχα είναι πολύ καλές ενώ και το καλοκαίρι η αύξηση του τουριστικού ρεύματος θα είναι της τάξης του 20% περίπου!

ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Ο πρώην βουλευτής κ. Γιώργος Καλαντζής  βρίσκεται στην Καβάλα για τις εορτές του Πάσχα.  Είχαμε πολύ καιρό να τον δούμε..

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Σε ότι αφορά τους βουλευτές του Νομού Καβάλας και αυτοί θα βρίσκονται στην Καβάλα καθόλη την περίοδο του Πάσχα. Πρέπει να πάρουν δυνάμεις καθώς τα δύσκολα έρχονται μετά το Πάσχα και την ψήφιση των νέων μέτρων…

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Η στήλη εύχεται σε όλους Καλό Πάσχα, οικογενειακή ευτυχία και αγάπη σε όλο τον κόσμο.  Και κυρίως να είναι αναίμακτο σε ότι αφορά την κυκλοφορία στους δρόμους…

Εμείς θα είμαστε κοντά σας και πάλι την Τετάρτη 19 Απριλίου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση